Este Pitti Uomo Cel Mai Mare Târg Din Lume Destinat Bărbaților

În septembrie 1972 a avut loc prima ediție Pitti Uomo, târg, care a promovat cele mai bune valori din industria modei. Pitti Uomo are loc de două ori pe an în ianuarie și iunie, iar evenimentul principal are loc la Fortezza de Basso, Florența, Italia.

Este Pitti Uomo cel mai mare târg din lume destinat bărbaților?

Datorită fotografiilor de street style: The Sartorialist, Guerre, Tommy Ton, Nam și mulți alții, târgul a prins o popularitate atât de mare pentru că prin intermediul imaginilor s-au transmis în întreaga lume  cele mai creative și bine îmbrăcate persoane din lume. Majoritatea publicațiilor importante de stil masculin sunt prezente la Pitti Uomo și promovează aceste valori. Din acest motiv Peroni mi-a lansat provocarea de a promova aceste valori și pe Stil Masculin exact de la fața locului. Astfel, s-a născut proiectul Pitti Uomo 85 – Inspired by Peroni.

De ce este Pitti Uomo un târg important pentru industria vestimentară masculină?

Târgul bianual Pitti Uomo este gestionat de organizația Pitti Immagine care sunt „vinovați” de cele mai mari fashion show-uri din lume din 1950 încoace. Tot de peste 50 ani, Peroni este considerat un ambasador al stilului italienesc.

Pitti Uomo
Pitti Uomo cel mai mare târg

Organizatorii Pitti Uomo cred în cinci valori :

1) Inovatie pentru că se reinventează la fiecare ediție și că este cu un pas înaintea trend-ului.

2) Explorare are abilitatea de a vedea și înțelege trend-uri noi care unesc de două ori pe ani lumi și oameni din punct de vedere al business-ului, artei, culturii și modei.

3) Autonomie un echilibru între parteneri și investitori care au  aceleași valori.

4) Expertiza reprezintă atenția la detalii și profesionalismul care au adus acest târg la cele mai înalte standarde.

5) Internaționalism este o lume fără granițe.

O parte dintre aceste valori se mulează și cu cele de la Peroni având în vedere că se reinventează cu fiecare proiect nou. 2014  este un an al creativității și asta o vei putea observa prin proiectele pe care le organizează Peroni.

În opinia mea Pitti Uomo este unul dintre cele mai importante evenimente destinate bărbaţilor. Pe lângă toate produsele frumoase care sunt prezentate de la peste 1000 de branduri, sunt mulţi bărbaţi de la care te poţi inspira indiferent de ce stil porţi.

De peste 40 ani, ei ne învaţă, ne oferă soluţii despre cum să ne îmbrăcam şi tot de aici se aprovizionează câteva magazine din România precum Trend’s sau Ego Men.

Pitti este locul unde un bărbat stilat, original şi creativ primeşte admiraţia celor din jur. Drept dovadă, miile de fotografii care circulă pe internet. Una dintre cele mai importante lecţii pe care le oferă Pitti Uomo este layering-ul atât pentru cei moderni precum şi cei clasici. Este locul unde are loc explozia de culoare, eleganţa şi rafinamentul stilului masculin se adună sub acelaşi acoperiş.

Pitti Uomo
Pitti Uomo cel mai mare târg

Indiferent de nivelul la care te afli: începător, mediu sau avansat fiecare bărbat a putut învăţa cum se poartă accesoriile şi culoarea.

Țin să le mulțumesc inițiativei Peroni pentru acest proiect extraodinar Pitti Uomo 85 – Inspired By Peroni

Pentru a învăța mai multe despre stilul de viață italienesc îți recomand blog-ul Diario.

Începând de săptămâna viitoare voi relata în direct de la târg, fii pe fază.

Ce styleicon-uri vrei să le fotografiez?

sursa foto: aici, aici și aici

Related Posts

10 thoughts on “Este Pitti Uomo cel mai mare târg din lume destinat bărbaților?

 1. Vlad spune:

  pe Nick Wooster

 2. felicitari…abia astept…vreau sa l vad pe Nick Wooster…:)

 3. felicitari…abia astept…vreau sa l vad pe Nick Wooster…:)

 4. Mirel Cătălin spune:

  In ce oras?

 5. Ma bucur mult pentru tine! Sa te "impregnezi" mai mult decat te astepti, sa scrii si sa fotografiezi mai mult decat crezi ca poti dar mai ales…lasa aparatele jos macar o data pe zi, macar o ora si savureaza…pentru sufletul tau pasionat. Bucura-te pentru tine, nu pentru noi, ca sigur ramnane si pentru noi destul. Traieste starea, admira cu ochiul liber, nu prin obiectiv, defileaza si tu printre ei, cu pantofii tai frumosi pe pietrele seculare care paveaza Florenta, rasfata-te cu imagini si culori si fii mandru de tine, ca ai de ce ! Drum bun si…sa fie doar prima data!

 6. Ar fi interesant daca ai gasi poze de la prima editie din 1972

 7. Ar fi interesant daca ai gasi poze de la prima editie din 1972

 8. Laci Nagy spune:

  Merci.

 9. Laci Nagy spune:

  Si eu.

 10. Laci Nagy spune:

  Am sa ii intreb pe organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *