Tipuri de manșetă la cămașă

Tipurile de manșetă la o cămașă pot face diferența într-o ținută. De regulă când îți cauți cămașa perfectă trebuie să ții cont de anumite detalii. Știm deja că acestea fac diferența și din acest motiv ne vom concentra asupra manșetelor de la cămașă. Avem câteva opțiuni și aș vrea ca pe viitor să știi de ce ți-ai ales acel tip de manșetă pentru cămașă.

Astfel, avem următoarele Tipuri de manșetă la cămașă:

Manșetă cămașă cu nasturi

Sunt cele mai comune manșete pentru că le vei găsi atât la cămășile casual precum și la cele elegante. În funcție de numărul de nasturi și de poziționarea lor acestea se împart în mai multe categorii :

1) Manșeta cu un singur nasture

Reprezintă alegerea cea mai populară în rândul bărbaților. Acest tip de manșetă este mai potrivită celor care au mâini scurte pentru a le oferi iluzia de lungime.

2) Manșetă cămașă cu nasturi dubli

Acest tip de manșetă este mai lungă față de cea anterioară și are doi nasturi pozitionați verticali. Rolul celor doi nasturi este de a ţine mâneca mai strânsă pe încheietură.

Manșetele cu nasturi vin cu mai multe variațiuni: rotund, tăiate în unghi sau drept. În viziunea mea, manșetele care au colțurile rotunjite sunt mai elegante față de cele drepte sau tăiate în unghi. În plus, arată mult mai bine dacă le asortezi la un guler cu colțurile rotunde.

Manșeta pentru butoni

Cămașa pentru butoni trebuie purtată la un smoching, la diverse evenimente formale sau de persoanele care se află în poziții înalte din conducere. Din punct de vedere al formalității, sunt superioare față de manșetă pentru cămașă cu nasturi.  Acest tip de manșetă vine cu un plus deoarece atrage atenția instant prin intermediul unor butoni bine aleși.

Până la urmă, trebuie să alegi ceea ce îți place. Ce tipuri de manșetă la cămașă ai prefera?

 sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *