Wimbledon - competiția sportivă și codul vestimentar

Turneul de la Wimbledon face parte din cele patru mari turnee de Mare Șlem și este singurul care și-a păstrat tradiția. Cu prima ediție în 1877, Wimbledon este singurul turneu rămas care încă se mai desfășoară pe aceeași suprafață ca la început, și anume iarba. Un alt lucru în privința căruia turneu de tenis a rămas neschimbat este vestimentația impusă participanților.

Wimbledon – competiția sportivă și codul vestimentar

Este vorba de ținuta clasică a unui sportiv, care ar trebui să fie în totalitate albă. Albul este culoarea(non-culoarea) impecabilului, care transmite latura curată a purtătorului. De aceea, de multe ori probabil ai auzit că șosetele albe se poartă doar în cadrul activităților sportive. Asta pentru că albul impecabil poate transmite și o bună igienă a sportivului.

După cum spuneam și mai sus, ținuta albă la Wimbledon este una din multe tradiții pe care turneul încă le păstrează. De altfel, regula este foarte strictă și face referire la orice latură a ținutei. Spre exemplu, în cazul turneului de feminin, jucătoarele sunt obligate ca sub fustă să poarte lenjerie albă.

Fiind puși în acest context, jucătorii încearcă să-și personalizeze ținutele în alte moduri mai subtile, cum ar fi forma tricoului, cu guler sau fără, o manșetă pe mână, etc.. În această privință, ei sunt ajutați în totalitate de sponsorul lor de echipament sportiv. De cele mai multe ori însă, brandurile mari care de asemenea sponsorizează jucători mari, optează pentru un tricou cu guler, care să se încadreze și mai mult în tema turneului.

roger federer

De-a lungul edițiilor au existat și foarte multe avertismente primite de jucători datorită nerespectării acestui cod. Un exemplu foarte bun este cazul lui Roger Federer, care după primul meci a fost rugat să-și schimbe încălțămintea datorită faptului că avea o talpă de culoare portocalie. Elvețianul, alături de mulți alți mari jucători critică regulile mult prea stricte alte turneului, spunând că acest cod al albului în întregime este puțin exagerat.

Tu ce părere ai?

sursa foto: aici și aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *