Băuturi De Tip Cocktail Pentru Bărbați
băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Trăim în lumea produselor organice și a salatelor vândute la metru. Suntem bombardați de fresh, bio, fără aditivi și fără parabeni. Într-un mod eronat, asociat cu consumul excesiv (ceea ce un gentleman nu ar face niciodată!), alcoolul a fost pus pe lista neagră. Însă acesta, folosit corect, este un instrument de socializare și chiar de exprimare a personalității. Duc o viață sănătoasă, dar câteodată îmi place să mă cufund in atmosfera “smântânoasa de mahon” (cum ar spune Henry Miller) a barurilor retro prea puțin luminate, cu mobilier din lemn masiv capitonat, în care plutește aroma tabacului parfumat. Ia masa ca un instructorul de fitness, dar bea ca Sinatra, aș zice!

Băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Lăsând Mojito și Cuba libre pentru zilele de plajă, hai să vedem ce și cum comandăm ca un cunoscător cocktail pentru bărbați. Din capul locului trebuie să menționez că este nepotrivit să ceri un cocktail “mai tare”, pentru că fiecare barman are o rețetă pe care trebuie să o respecte. Dacă dorești ceva cu concentație alcoolică mai ridicată, atunci alege un cocktail potrivit pentru bărbați care are numai ingrediente alcoolice sau care nu se servește cu gheață în pahar (când aceasta se topește, dilueaza și alcoolul) .

Martini (tărie 4/5)

Dirty-Martini-Newest
Băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Este probabil cel mai cunoscut cocktail cu martini: paharul elegant care îi poartă numele, măslina verde, bautura limpede și cristalină. Te gândești imediat la smokinguri cu rever de mătase, butoni și pantofi custom made. Rețeta originală conține 4 părți gin și o parte vermouth sec, dar poți încerca o sumedenie de variații. Nu există Martini bun, ci doar Martini potrivit (ție!).

 • Vodka Martini (înlocuiește ginul cu vodka)
 • Dirty Martini (i se adaugă puțină saramura de la măsline sau chiar pastă de măsline)
 • Gibson (în locul măslinei, se decorează cu ceapă-perla)
 • Vesper Martini (combinație de gin, vodka și vermouth). Se mai numește și 007, fiind o rețetă popularizată de filmele cu James Bond.
 • Perfect Martini (cantitatea de vermouth se împarte egal între cel dulce și cel sec)
 • Dry sau Extra dry (se folosește și mai puțin vermouth sec decât in mod normal)
 • Extra-olive (ceea ce îl transformă într-un Churchill Martini,dar cine are timp să țină minte asta!?!)

Old-fashioned (tărie 3/5)

Cocktail Barbati
Băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Nu se poate mai clasic de-atât! Este o băutura la fel de oldschool ca bărbații din Mad Men. Se mai schimbă bitterul (poate fi Angostura sau de portocale, de ciocolata sau grapefruit), se mai schimba zahărul alb cu cel brun, dar Oldfashioned-ul rămâne clasic!

Inițial era preparat cu bourbon, dar îl poți comanda cu tipul de whiskey preferat (de secara, canadian, Tennessee etc).

Este servit într-un pahar care îi poartă numele, turnat peste gheață și conține whiskey, un cub de zahar, câteva picături de bitter aromat, puțin sifon și decorat cu coajă de portocală și/sau cireașă confiată.

Îl poți cere mai dulce și atunci va fi preparat cu două cuburi de zahăr.

Manhattan (tărie 4/5)

Manhattan1
Băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Primul lucru la care ma gândesc este the Rat Pack, în frunte cu Frank Sinatra! În rețeta originala apar 3 părți whiskey , o parte vermouth dulce (roșu), câteva picături de bitter (Angostura) și este decorat cu o cireașă confiată. Se servește în pahar răcit de Martini, fără gheață. Am putea spune că este o variație a Martini-ului, dar e destul de diluată (ca să zic așa) comparația.

Pentru diversitate și de curiozitate, îți recomand:

 • Rob Roy (înlocuiește whiskey-ul cu scotch)
 • Metropolitan (înlocuiește whiskey-ul cu brandy)
 • Perfect Manhattan (cantitatea de vermouth se împarte egal între cel dulce și cel sec)
 • …sau pur si simplu modifică tipul de whiskey și obții un numar nelimitat de posibilități cum ar fi Bourbon Manhattan sau Rye Manhattan.

Godfather (tărie 4/5)

Cocktail Barbati
Băuturi de tip cocktail pentru bărbați

Dacă nu l-ai încercat încă, este ca și cum nu ai fi vazut filmul Nașul!

Se servește în pahar oldfashioned peste gheață, decorat cu coajă de portocala flambată. Lista de ingrediente este foarte scurtă: whiskey și amaretto (lichior de migdale). Cu toate ca nu ai zice ca un lichior are ce căuta într-o băutura masculină, amaretto lânga whiskey este ca floarea din butoniera alături de mitraliera din mână. Gangster până la capăt!

Încearcă și Rusty Nail, care înlocuiește amaretto cu Drambuie (un lichior din whiskey și miere, infuzat cu plante aromate și condimente).

Consumați alcool cu responsabilitate, că alt fel vă consumă el pe voi! Cheers!

Ce cocktail pentru bărbați ai mai recomanda?

sursa foto

Related Posts

2 thoughts on “4 băuturi de tip cocktail pentru bărbați

 1. Vlad+Teodor spune:

  maslina de la martini nu se mananca?

  1. AndreeaM spune:

   De ce nu s-ar manca? Decorul de cocktail ar trebui sa fie comestibil. Daca iti place, o mananci, daca nu, o lasi in pahar. Mie mi se pare ca se completeaza foarte bine gustul de maslina cu cel al Martiniului, asa ca cer mereu extra-olive si le mananc pe amandoua :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *