Chivas Regal

Originar din Scoția, încă din secolul al XIX-lea, Chivas Regal se bucură de succesul său în peste 200 de țări din lumea întreagă. Istoria acestui whisky ia ființă încă de la începutul secolului al XIX-lea, când James și John Chivas, doi frați din orașul Aberdeen, Scoția, au combinat diferite whisky-uri pentru a crea un gust și o aromă unică de „casă”. Amestecând unele dintre cele mai bune scotch-uri, James și John au reușit să obțină rezultate din ce în ce mai bune, stabilind astfel, un standard care va fi transmis din generație în generație, sub denumirea de Chivas Regal.

Ce alegi dintre Chivas Regal sau Ballentine’s?

În 1909, frații Chivas au făcut istorie în industria distileriei, prin crearea primului whisky-scotch de lux din lume: un amestec de 25 de ani numit Chivas Regal. Acest whisky sofisticat a devenit o legendă internațională. Astăzi, calitatea excepțională și caracterul faimos al lui Chivas Regal fac din această băutură, cel mai iubit și căutat whisky din lume. Cele mai reprezentative mărci de scotch-uri ale lui Chivas Regal sunt: Chivas Regal 12 ani, Chivas Regal 18 ani, Royal Salute 21 ani, Chivas Regal 25 ani, Royal Salute 100 Cask Selection, Royal Salute 38 ani.

Chivas Regal 12 ani. Poate cel mai iubit produs din gama whisky Chivas Regal, aroma sa fiind o combinație de ierburi aromatice sălbatice, iarbă neagră, miere și fructe de livadă, având un gust dulceag de miere și mere coapte, cu vanilie, alune și puțin caramel; culoarea sa caldă și intensă de chihlimbar, oferă acestui whisky un aspect bogat și persistent. Chivas Regal 18 ani are o aromă de fructe uscate, condimentat și caramelizat, iar gustul de ciocolată neagră cu arome florale elegante face din acest scotch unul dintre cele mai iubite băuturi fine din lume.

Ballantine’s este scotch-ul nr 2 din lume. Distilat în Scoția, Ballantine’s propune cea mai cuprinzătoare gamă al whisky-ului scoțian de mare calitate, disponibil oriunde în lume. Istoria whisky-ului Ballantine’s își are originea în Scoția, încă din anul 1827, când George Ballantine a început să furnizeze o gamă selectă de whisky-uri scoțiene pentru o clientelă aparte de la un magazin alimentar din Edinburgh. Până în anul 1869, George extinsese afacerea sa în capitala Scoției, ajutat fiind de cei doi fii ai săi.

Compania sa a început să exporte whisky pe piața internațională, devenind faimos în scurt timp, iar produsul său era recunoscut la nivel global ca fiind de înaltă calitate. În 1910 a fost creat Ballantine’s Finest, devenind totodată exportul principal al companiei. Anii ’30 au adus la crearea lui Ballantine’s 30 ani, iar brand-ul s-a bucurat de o creștere substanțială a exporturilor pe piețele internaționale, în special: SUA, Europa și Asia.

Fidel viziunii lui George Ballantine de a crea whisky de cea mai înaltă calitate, stil unic și elegant. Astfel whisky Ballantine’s este o băutură echilibrată, netedă și ușor de băut, conținând un amestec complex unic de malț și orz din cele patru regiuni ale whisky-urilor de renume din Scoția. Cele mai apreciate și importante mărci Ballentine’s sunt: Ballentine’s Finest – un whisky modern și light, cu aromă de miere, de iarbă neagră și tonuri bine echilibrate de ciocolată, măr roșu și vanilie; Ballentine’s 12 ani – al treilea cel mai bine vândut whisky din China, un whisky apreciat și accesibil, cu o relevanță contemporană; Ballentine’s 17 ani – un brand ultra-premium, cu o aromă complexă profundă, considerat un whisky de referință de către consumatorii din Asia, îndeosebi; Ballentine’s 21 ani – un whisky de referință, neted și persistent; Ballentine’s 30 ani – considerat al doilea brand după Ballentine’s Finest, care e cel mai de succes dintre acestea.

Related Posts

2 thoughts on “Ce alegi dintre Chivas Regal sau Ballentine’s?

  1. Andrei spune:

    Eu le prefer pe ambele. Fiecare dintre ele aduce anumite particularitati, care ne satisfac papilele gustative, asa ca nu prea putem face o diferentiere intre ele, Bineinteles, gusturile nu se discuta :)

  2. Cris spune:

    Eu sunt mai mult pentru Ballentine’s, desi imi plac ambele. Tot Ballentine’s Finest prefer si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *