6 imprimeuri pentru costume pe care să le încerci

Ce ai zice dacă ai încerca și costume cu imprimeuri?

Imprimeurile te provoacă să experimentezi mai mult cu ținuta ta și să faci de la cele mai banale combinații până la cele mai complexe. În același timp, imprimeul denotă curaj și siguranță din partea ta.

Acum, că ai înțeles de ce trebuie să încerci cu costum cu imprimeu, uite care sunt cele mai uzuale imprimeuri folosite la costumele masculine:

1) Dungile verticale ca imprimeuri pentru costume

Sunt ușor de purtat și de asortat la culorile uni și la alte imprimeuri. Dungile verticale sunt cele mai banale imprimeuri pe care le vei găsi la majoritatea costumelor. Acestea sunt în diverse scări, de la cele mai înguste, până la cele mai late. Știai că dungile verticale au iluzia optică de alungire? Dacă ești mic de înălțime și ai vrea să câștigi câțiva centimetri probabil ar trebui să iei în considerare acest imprimeu.

Dungile verticale se împart în patru tipuri:

-dungile drepte fără întreruperi

-Pin stripe

-Chalk stripe

-Rope stripe

Probabil cea mai populară combinație pe care o vei întâlni va fi costumul bleumarin cu dungi albe.

2) Carourile

Carouri imprimeuri pentru costume pe care să le încerci
imprimeuri pentru costume

Acestea sunt de mai multe feluri: fie în nuanțe simple, fie în diverse combinații de culori, fie de mărimi diferite. Acest tip de imprimeu te scoate în evidență fie că porți un costum, sacou sau doar pantalonii.

Carourile sunt de mai multe feluri:

-window pane: din depărtare acest imprimeu seamănă cu o tablă de șah.

-tartan: se formează prin intersecția a mai multor dungi orizontale și verticale colorate formând carouri de diverse culori.

Acestea sunt mai îndrăznețe față de dungile verticale și se potrivesc doar anumitor conformații. Dacă ești slab îți recomand să alegi un sacou sau un costum în carouri.

3) Glen Check

Inițial acest imprimeu avea denumirea de Glen Urquhart plaid după care și-a schimbat denumirea în Glen Check. Datorită Prințului de Wales care a făcut popular acest imprimeu acesta e cunoscut în zilele noastre sub denumirea de Prince of Wales.

Acest imprimeu este format din combinarea carourilor mari cu cele mici. Cele mai populare combinații de nuanțe folosite sunt negru, alb și gri.

4) Houndstooth

Houndstooth - Copy
imprimeuri pentru costume

Imprimeul Houndstooth datează din anii 1800, este originar din Scoția și era purtat de către ciobanii scoțieni. După care a început să fie purtat și de restul populației.

Cu cât scara imprimeului este mai mică, cu atât imprimeul este mai elegant. Acest timp de imprimeu este unul foarte clasic.

5) Herringbone unul dintre imprimeuri prezente pe costume

Herringbone - Copy
imprimeuri pentru costume

Acest imprimeu se datorează felului în care se realizează țesătura.  La fel ca și cu restul imprimeurilor, pe acesta îl vei găsi la diferite dimensiuni. La noi mai circulă sub denumirea de „brăduleț” ceea ce îl face să fie mai potrivit pentru sezonul de iarnă.

Herringbone este caracterizat prin V-ul care se vede în ambele sensuri. Dacă te uiți din depărtare la succesiunea de V-uri pe orizontală, acestea sunt asemănătoare cu un schelet de pește. Acest imprimeu este considerat a fi elegant deoarece se găsește pe multe articole vestimentare.

Costumele sau sacourile Herringbone sunt potrivite pentru cei scunzi deoarece acele dungi în V creează efectul de alungire din punct de vedere optic.

6) „Ochi de pasăre”

Ochi de pasare - Copy
imprimeuri pentru costume

Imprimeul îl poți deosebi în funcție de jocul de contraste dintre o nuanță solidă închisă la culoare și punctele deschise la culoare. Dacă ești timid în alegerea imprimeurilor, acesta este primul pe care îți recomand să-l încerci. Este discret și de efect.

Toate aceste costume cu imprimeuri se pot găsi la oricare dintre magazinele Viggo Tailoring din Iași, Timișoara, Cluj sau București.

Ce alte imprimeuri care se regăsesc pe costume mai știi?

2 thoughts on “6 imprimeuri pentru costume pe care să le încerci

  1. Mario spune:

    Imprimeul herringbone este singurul care se realizează prin modul in care este țesut articolul vestimentar?

    1. Laci spune:

      Pe langa exemplele pe care le ai in articol vei gasi cateva si aici https://www.stilmasculin.ro/10-imprimeuri-potrivite-pentru-garderoba-masculina/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *