Bagajul Deplasări

Cred că ai călătorit cel puțin o dată în viața ta. Ți-ai ales o geantă de voiaj, ți-ai pregătit lucrurile și bineînțeles nu au încăput în ea. Una dintre cele mai grele chestii mi se pare de a alege bagajul pentru deplasări. Le-ai îngrămădit, ai renuțat la câteva, te-ai urcat pe geantă și într-un final ai închis fermoarul și gata.

Restul lucrurilor ți le-ai pus într-o pungă sau într-o gentă mai mică. Ai ajuns la destinație și trebuie urgent să te schimbi ca să poți ajunge la o întâlnire importantă, dar hainele tale sunt șifonate.  În cazul de față eu îți propun câteva variante de împachetare organizată să-ți încapă toate lucrurile în bagajul pe care îl folosești pentru deplasări și să nu-ți fie șifonate.

Voi nota în acest articol cum trebuie utilizat fiecare colțișor din geantă și cum se împachetează hainele pentru o profita de spațiul disponibil la maxim fără a avea haine șifonate.

Bagajul pentru deplasări

Reguli

1)      Fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Astfel, eviți să uiți ceva.

2)      Încearcă să împachetezi doar strictul necesar.

3)      Evită să călătorești cu rucsac.

4)      Alege materiale care sunt rezistente la șifonare.

5)      Articolele vestimentare trebuie să se asorteze între ele.

6)      Împachetează prima dată hainele care ocupă mai mult spațiu după care cele mici. Astfel vei afla spațiul de care dispui.

CUM SĂ-ȚI ÎMPACHETEZI HAINELE

Multă lume crede că dacă își aruncă hainele în valiză vor ocupa același spațiu ca și cele împachetate. GREȘIT!

Felul în care împachetezi hainele te poate ajuta să salvezi spațiu pentru a intra și alte lucruri în valiză într-un mod aranjat și organizat. Singura problemă care poate să apară sunt cutele care provin în timpul împachetării.

Împăturirea hainelor la pachet. Această tehnică necesită împăturirea a mai multor elemente de la cele mai mari la cele mai mici în același pachet. Avantajul acestei tehnici este că economisești un spațiu mare și previi cutele de pe haine.

Hainele se împachetează în ordinea următoare:

1)      Jacheta

2)      Cămașa

3)      Tricou

4)      Pantaloni

5)      Pulover

6)      Pantaloni scurți

Pachet, Impaturare, Haine, Camasa, Sacou, Pantaloni
Impaturarea hainelor la pachet – Bagajul pentru deplasări

Cutele se fac atunci când două elemente se freacă unul de celălalt. Evită împăturirea lor individuală după care să le pui una peste alta.

Împăturirea militară. Îți împarți hainele pe diverse categorii (de ex. camașile la cămăși, pantaloni la pantaloni).  Acestă tehnică necesită împăturirea hainelor până se obține o fâșie subțire după care ea se rulează.

Rulatul hainelor. O altă tehnică este rulatul hainelor individual. Îți oferă mult spațiu, dar câteodată unele haine se pot șifona. Este foarte eficientă deoarece unele rulaje de haine sunt asa de mici încât îți pot intra în pantofi. Dacă îți aduci încălțăminte de schimb în ea poți pune șosete, lenjerie intimă, curea, cravată sau alte accesorii pentru a economisi spațiu.

Alege o valiză extensibilă Acesta îți poate oferi un spațiu în plus. Când extensia nu este folosită aceasta nu ocupă foarte mult loc.

Produsele de îngrijire se pun toate într-o pungă, și se pun ultimele în geantă alături de încărcătorul de telefon.

Dacă ai un sacou el se împachetează în felul următor.

Sacou, Jacheta, Impachetare, Calatorie
Cum se impacheteaza sacoul – Bagajul pentru deplasări

Pentru economisirea spațiul sunt pungi speciale în care intră mai multe articole vestimentare. Într-adevăr se economisește spatiu, dar hainele vor fi șifonate.

Când ajungi la destinație, dacă sunt haine șifonate, pune-le pe un umerașe în baie deoarece datorită aburilor ele vor scăpa de cute.

Când mai pleci în vacanță, evită rucsacul, alege o geantă și adoptă stilul cel mai practice de împachetare a hainelor.

Cum îți alegi bagajul pentru deplasări?

sursa foto: luggagepros.com, onebag.com, askandyaboutclothes.com

Related Posts

11 thoughts on “Bagajul pentru deplasări

 1. Andrei spune:

  Imi place foarte mult ce se intampla pe site-ul asta….dar am o mica mentiune, care sper sa fie interpretata ca un impuls cu intentie constructiva si nici decum ca un repros: Niciodata nu exista recomandari referitoare la unde in Romania noastra draga sa gasim haine atat de bune (estetic si calitativ) ca cele prezentate aici..etc. Si poate chiar mai buna ar fi si adresa unui croitor care stie sa faca un costum/sacou turnat…majoritatea celor cu care am interactinat stiau sa „coasa” numai dupa gustul lui tata :-p

 2. justy spune:

  Chiar aveam nevoie de articolul asta. Maine plec intr’o calatorie.

  Mersi!

 3. Laci spune:

  @Andrei

  Imi plac ideile constructive. Referitor la magazine multe sunt de o proasta calitate si prea scumpe. Singura reclama o sa o fac sponsorului meu care aduce hainele de dincolo pentru buzunarul fiecaruia.

  Despre croitor e mai greu. Eu personal nu cunosc pe cineva anume, dar daca gasesc un sacou aproape potriv il duc la adjustat in Cluj de unde sunt. Femeile care lucreaza acolo imi cunosc meticulozitatea si stiu cum vreau sa-mi stea hainele pe mine.

  @Justy Cu placere!

 4. Cred ca geanta pe care o porti te defineste in ochii celor din juru tau, deci ar fi bine sa alegi cu atentie cu geanta de afisezi in societate.

 5. Eduard spune:

  Foarte folositor!Nu m-am gandit sa le rulez vreodata.

 6. Laci spune:

  @ Florin Sunt de acord cu tine.

  @ Eduard Sper sa poti pune si-n practica.

 7. Eduard spune:

  @Laci,uite ca a venit si timpul sa pun in practica.De-asta am revenit la articol,vazandu-ti totodata comentariul.

 8. Teodor Vl. spune:

  As vrea si eu sa stiu cum sa impachetez incaltamintea pentru o excursie de exemplu. Daca ii pun in cutie nu va incapea in geanta.

 9. Laci spune:

  @Teodor Pantofii ii pui in saculeti speciali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *