De ce să porți un rucsac în locul unei genți

Cu toții ne-am săturat de rucsac încă din perioada în care eram încă elevi. Greutatea acestuia ne făcea să ne simțim parcă mai liberi în zilele dinaintea vacanței în care ghiozdanul nu mai era necesar. Încet-încet, era la modă să îl porți doar pe un umăr. Nu a mai durat mult până când elevii au început să aleagă geanta în detrimentul ghiozdanului. Din momentul respectiv, ghiozdanul a început să fie uitat de majoritatea lumii.

Deși, după cum spuneam, popularitatea ghiozdanului a intrat în scădere, lumea începe să conștientizeze avantajul enorm pe care îl oferă. Mai exact, acel aspect foarte sănătos al ghiozdanului pe care toți îl știam, dar nimeni nu îl băga în seamă până nu era simțit pe propria piele.

1d3ada8c9c5f27dfffffb3221f421535

Da, un rucsac îți ține spatele drept și e mult mai sănătos și benefic decât alternativa acestuia, geanta messenger. Teoretic, această geantă ar trebui purtată o zi pe un umăr, o zi pe celălalt umăr. Chiar și așa dăunător pentru coloana noastră vertebrală. Ghiozdanul, în schimb, îți ține spatele drept tot timpul, uneori corectându-ți postura greșită.

Pe de cealaltă parte, un rucsac are și unele dezavantaje. În zilele calde îți poate face spatele să transpire sau este puțin incomod în cazul în care trebuie să accesezi des lucrurile din el.

Aceste rânduri nu au menirea de a te convinge să porți de acum încolo ghiozdanul în orice situație, chiar și în cele mai mult sau mai puțin formale, deși ar exista alternative și pentru acelea. Nicidecum. Geanta messenger are versatilitate ei de care ai face bine să profiți cu orice ocazie. Atât timp cât nu ți-o încarci în exces și nu faci din asta un obicei, nu este chiar așa de dăunătoare.

Și atunci, când să porți rucsac?

De fiecare dată când ai multe lucruri de cărat cu tine și ai posibilitatea de a te îmbrăca mai lejer. Și mai ales, în excursii, când vizitezi de dimineața până seara. Producătorii au observat că reticența oamenilor în a purta ghiozdan stă mai ales în faptul că îl consideră a fi ceva pentru elevi sau ceva tipic sportivilor, așa că l-au adaptat. Astfel, dispui de nenumărate modele pe care să le poți asorta ținutei tale.

rucksackmain

Așadar, tu ce părere ai? Ai alterna purtarea genții messenger cu purtarea unui rucsac?

sursa foto: aici, aici

Related Posts

4 thoughts on “De ce să porți un rucsac în locul unei genți

 1. biroulcon spune:

  ghiozdanul face bine coloanei vertebrale, te tine drept, nu mai stai cocosat

 2. eduard spune:

  Salutare,

  Unde pot gasi accel rucsac din penultima imagine din articol?

  Multumesc anticipat!

  1. Tudor Costinas spune:

   Salut, poza e luată de pe internet, nu știu unde ai putea găsi un model asemănător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *