Capsula - Un Alt Mod De Organizare Al Dulapului

Pentru a scăpa de efortul de asortare și combinare a hainelor dimineața, ai nevoie de un plan de organizare al dulapului. Astfel, vei scăpa de stresul de dimineață și vei fi corect îmbrăcat de fiecare dată fără să mai întârzii la serviciu și întâlniri. Soluția la problema ta este capsula.

Rolul capsulei este să fim mai organizați în garderobă atât din punct de vedere a pieselor vestimentare precum și prin buget. Într-o capsulă pot intra de la 5 până la 13 articole vestimentare.

Capsula – un alt mod de organizare al dulapului

Elementele din capsulă  trebuie să se asorteze între ele prin nuanță, textură, material și tăietură. De exemplu, cămașa slim fit și pantaloni pe picior merg bine, dar asta nu înseamnă ca ambele piese vestimentare să  fie largi.

În dulap pot fi mai multe capsule și uneori se pot împrumuta elementele din alte capsule pentru diverse combinații între ele.

Totuși, ce intră în această capsulă?

Capsula este ca un triunghi. Are un element de bază care este în vârf plus alte două sau mai rânduri după caz. La baza triunghiului stau încălțămintea și accesorile.

Voi da un exemplu despre capsula pentru ținuta business-casual. Am creat o schiță care sper să-ți fie de ajutor.

Capusla, Dulap, Garderoba
Capsula organizare al dulapului la business – casual

În vârf va fi sacoul sau cardiganul. Care este urmat de pantalonii care se asorteză la sacou și cardigan. În rândul trei vin cămășile, tricourile polo și puloverele în V după caz. Baza o constitue pantofii și accesorile care definesc o ținută.

Magazinul Royal Craus

O astfel de organizare te va ajuta să vezi potențialul maxim al hainelor și modalitățile de asortare ( pe care o stabilești o singură dată). În plus, vei vedea de ce mai ai nevoie în garderobă fără a fi nevoie să cheltui bani pe elemente de care nu ai nevoie.

În concluzie, ai nevoie de o schiță și împreună cu sfaturile despre layering poți crea ținute de milioane.

Ce alt mod de organizare al dulapului mai știi?

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

sursa foto: hurricanevanessa.com

Related Posts

7 thoughts on “Capsula – un alt mod de organizare al dulapului

 1. Alex spune:

  Ar fi fost deontologic sa pui si sursa acestui articol, si anume cartea „Imaginea succesului” a Mihaelei Berciu.

 2. Laci spune:

  @ Alex Am cartea ei „Succesul detaliilor”, dar nu reprezinta sursa articolului. „Capsule” este termenul in engleza al capsulei. Nu doamna Berciu a inventat acest concept.

 3. Mircea spune:

  Eu nu inteleg modul asta de organizare deloc, cum adica vine sacoul deasupra si camasa dedesupt, nu pot sa imi imaginez intr-un dulap asa ceva. Poate imi imaginez eu prost.

 4. Laci spune:

  @ Mircea

  Sacoul nu trebuie pus peste camasa. Trebuie pus in apropierea camasilor cu care se asorteaza pentru a economisi timp dimineata.

  Capsula te ajuta sa fi mai organizat. De ex hainele pentru serviciu le pui intr-un loc, cele pentru oras in alt loc, cele de iesit in club in alt loc s.a.m.d.

  Sper ca ai inteles. Daca mai este ceva te rog sa ma anunti.

 5. Mircea spune:

  E ok, am inteles acuma. Imi imaginam eu prost :P

 6. cristian spune:

  Salut , multumesc pentru articolele care ni le dezvalui , ai informatii foarte pretioase , citesc cu placere blogul tau :)

  1. Laci spune:

   Merci pentru urari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *