Beneficiile Stilului Personal

Nu m-aș fi gândit niciodată că interesul pentru stil și vestimentație poate aduce cu sine atâtea avantaje! Abia acum, după 3 ani de citit, încercat diferite variante și creat un stil propriu conștientizez aceste beneficii.

Beneficiile stilului personal

Care sunt acestea? Să vedem:

În primul rând am devenit mai productiv, economisind timp, bani și energie!

Da, înainte să cunosc principiile elementare ale stilului vestimentar masculin pierdeam mult timp gândindu-mă cu ce să mă îmbrac. Aceasta pentru că bineînțeles voiam totuși să arăt bine. Dar neștiind după ce să mă ghidez se întâmpla să pierd minute în șir în fața oglinzii. Și știți doar „că n-ar trebui să stăm mai mult în fața oglinzii decât iubitele noastre.” Dar de…

Apoi am învățat să economisesc bani și multă energie irosită inutil la cumpărături. Nu aveam un plan, nu știam exact ce am nevoie și pierdeam ore în șir cumpărând haine, care uneori se dovedeau a fi inutile sau de proastă calitate. Acum a merge la cumpărături nu mai este un chin, ci chiar pot spune că a devenit o plăcere.

În al doilea rând mă simt mai bine în pielea (/haina) mea.

2

Înainte se întâmpla adesea să nu mă simt bine în haina mea, deși nu știam exact care este problema. Dar cu puțin exercițiu am reușit să îmbin utilul cu frumosul. Nu doar că sunt mulțumit de ținutele pe care le îmbrac, dar mă și simt foarte bine în ele. Cred că o ținută în care te simți bine contribuie într-o anumită măsura la buna ta dispoziție.

Și nu în ultimul rând stilul personal mă reprezintă și mă promovează.

3

Se spune că ochii reflectă sufletul unei persoane. Eu aș completa că vestimentația și postura, într-o anumită masură legate între ele, ne reflectă mintea și felul în care gândim.

Imaginează-ți te rog un artist, pictor de exemplu. Cum este el îmbracat în viața de zi cu zi (nu în atelier)? Acum imaginează-ți un preot, un judecător, un jurnalist. Observi diferențele?

Oamenii sunt frumoși oricum, cu diferențele absolut normale legate de stil, obiceiuri sau perspective. Nu cred că există un stil vestimentar universal, de aceea consider că este foarte bine ca în timp să-ți construiești un stil propriu în acord cu ceea ce ești și cu lucrurile care te definesc!

Primul meu pas în direcția aceasta a fost cartea lui Laci – Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin Ca și în muzică, pentru a crea ceva original, unic, trebuie să cunoști principiile de bază. Abia după aceea „improvizația” ta va avea sens!

Sursa fotografii: aici, aici si aici.

Related Posts

One thought on “Beneficiile stilului personal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *