Codul eleganței

Armani code ice, parfumul lansat în aprilie 2014, este urmașul mai fresh al tatălui său Armani Code din 2006. Este un parfum ce pare să fi existat din totdeauna, fără a se asemăna nici unui alt parfum până în acest moment. Pentru Giorgio Armani propriul “cod” reprezintă alegerea rafinamentului, a eleganței și a simplității. Astfel, Giorgio Armani reia codurile parfumeriei tradiționale masculine, cu un contrast semnat de el însuși: note lemnoase orientale amestecate un arome de boabe de tonka, tutun blond si lemn de Gaiac.

Parfumul are o compoziție mediteraneană, proaspătă și senzuală.

Note de vârf: mentă, lămâie, ghimbir
Note de mijloc: mușcată, lavandă
Note de bază: note lemnoase

Giorgio Armani a lansat o nouă variantă a seducției pentru bărbatul Code, care renunță la smoking  pentru  un costum lejer gri sau un simplu tricou. Un parfum puternic, dar de o prospetime intensă, care umple aerul cu o urmă plină de magnetism,  care ar face pe oricine să îl caute pentru a-l mai simți o dată.

Pentru prima oară într-o campanie de comunicare, Giorgio Armani alege să colaboreze cu o imagine a unui star Hollywood-ian, Chris Pine pentru a personifica eleganța naturală și carisma bărbatului Code, un seducător atemporal.

Ochii săi de un albastru intens, stilul său personal și zâmbetul fermecător îi asigură dreptul de a fi întruparea perfectă a acestui bărbat fascinant, cu un șarm magnetizant ce simbolizeaza Armani Code: cea mai elegantă prezență masculină, combinată cu glamour-ul și strălucirea Hollywood-ului.

Despre eleganță, ce este aceasta, de ce este important să fii elegant

În viziunea mea, eleganța are mai multe forme. Ea se măsoară prin maniere, zâmbet și felul în care ești îngrijit atât din punct de vedere al igienei precum și al hainelor. Bune maniere înseamnă să zici “bună ziua” și “la revedere”, să spui “te rog” atunci când ceri ajutorul unei persoane, indiferent de statutul social, chiar dacă lucrează într-o cafenea, alimentară sau câștigă cu mult mai mulți bani decât tine și să spui mulțumesc persoanei care te ajută. Tot aici aș adăuga că trebuie să te porți ca un om civilizat cât de mult posibil, să nu minți și să nu pretinzi că ești altcineva decât ești.

Se spune că zâmbetul este unul dintre cele mai importante accesorii cu care se poate înarma un bărbat și nu are cum să dea greș. M-am săturat să văd persoane triste. În cazul în care nu știai, un zâmbet natural îți deschide calea către inima unei femei.

Igiena este foarte importantă pentru că este unul din acele detalii care ies în evidență în primele secunde. Din acest motiv este important să fim atenți la tunsoare, manichiură, respirație, sprâncene, la tipul de deodorant pe care îl folosim și la felul în care mirosim. Trebuie să avem grijă și la cantitatea de parfum folosită pentru că femeia vrea să miroase bărbatul, nu marca cu care s-a dat.

Ținuta pe care o poartă un domn elegant o împart în două situații: formal și business-casual.

Ținuta formală o poți recunoaște după acel smoching negru, cămașă albă, papion negru (care are nodul făcut de tine) și pantofi negri sau după costumul clasic, accesoriile bine alese și pantofii de o calitate superioară.

Ținuta business-casual o recunoști în special după creativatea purtării unei cravate cu încrețitura perfectă sau batista nonșalant aranjată care nu este asortată la accesoriul de la gât. Cămașa joacă un rol important pentru că ea este impecabilă, călcată și este purtată în pantaloni. Tot la același domn vei putea observa combinații neobișnuite, dar cu foarte bun gust un semn aparte al bărbatului stilat și creativ.

Această lansare, a parfumului Armani Code Ice, este disponibilă în avanpremieră în mai, doar în magazinele Douglas.

Mi-ar face plăcere să aud părerea ta despre parfumul Armani Code Ice pe rețelele de socializare folosind hashtagul #UnforgettableCodes

Codul eleganței 2014 Edition – “How to be unforgettable”

Ți-am explicat mai sus cum văd eleganța din punctul meu de vedere. Mai departe am nevoie de tine să completăm împreună

Codul eleganței 2014 Edition – “How to be unforgettable”. Tot ce ai de făcut este să-mi lași un comentariu pe blog despre ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței sau cu ce ținute ai asorta parfumul Armani Code Ice.

Voi premia trei cititori, care au avut comentariile cele mai interesante, cu câte un parfum  Armani Code Ice.

Concursul începe în 5 mai și se va încheia în 23 mai.

Câștigătorii îi voi alege personal care vor fi anunțați într-un articol separat la sfârșitul lunii mai.

Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței? Cu ce ținute ai asorta parfumul Armani Code Ice?

Related Posts

210 thoughts on “Codul eleganței – “How to be unforgettable”

 1. Mihai spune:

  Pentru mine, un om elegant este un om manierat, care ştie perfect ce înseamnă respectul. Nu trebuie să fii zilnic îmbrăcat la patru ace pentru a fi considerat elegant. În fond, degeaba ai pe tine un costum şi o pereche de pantofi, dacă îţi arunci mucul de ţigară pe stradă, dacă nu ştii să cedezi locul unei persoane care chiar are nevoie, dacă nu ştii să mulţumeşti celui care te serveşte si să îi răspunzi celui ce te întreabă.

  Să fii elegant înseamnă să ştii să te exprimi, să ştii ce să vorbeşti, când să vorbeşti, cum să vorbeşti; când şi cum să asculţi; cum să te comporţi. Eleganţa te defineşte ca om, să fii elegant înseamnă să ştii să îţi faci datoria, să fii decent, să ştii să ţii capul sus şi pieptul înainte. Şi desigur, să te îmbraci cu gust. Nu scump, ci simplu şi cu gust.

  Astazi , am ajuns sa cred ca multe persoane confunda eleganta cu snobismul..

 2. Iulian Ungureanu spune:

  Un mare determinant al elegantei este atitudinea potrivita (respectul de sine in primul rand, fiindca astfel ii vei respecta si pe cei din jur prin toate aspectele prezentei tale).
  Din punctul meu de vedere, pe langa o personalitate eleganta toate aspectele materiale vin ca niste accesorii ce ar trebui sa se asorteze implicit si genereze un intreg care denota stil.

 3. Paul Ionut Cosmin spune:

  Din punctul meu de vedere, un aspect foarte important al elegantei masculine, pe langa cele mentionate este tinuta corpului. Aceasta trebuie sa fie una gratioasa si ferma! Nu este destul sa porti haine care arata si iti vin bine daca stai cu umerii lasati, capul plecat si o atitudine nesigura referitor la ceea ce reprezinti! Atitudinea si tinuata corpului spun foarte multe despre o persoana referitor la experienta si siguranta acelei persoane in ceea ce face si de aceea consider ca sunt elementare pentru a obtine eleganta!

 4. Robert Kara spune:

  Parerea mea este ca Oscar Wilde avea dreptate. “One should either be a work of art, or wear a work of art.” Un astfel de ghid rebuie sa includa ambele variante de a atinge o eleganta de neuitat. Trebuie detaliat atat un stil de eleganta ce iese in evidenta prin atitudine si comportament cat si cel care impresioneaza prin calitatea desavarsita a hainelor purtate.

 5. Robert Kara spune:

  Parerea mea este ca Oscar Wilde avea dreptate. “One should either be a work of art, or wear a work of art.” Un astfel de ghid ar trebui sa reliefeze ambele posibilitati de a deveni de neuitat. Pe de-o parte o varianta prin care iesi in evidenta datorita atituinii si a comportamentului, si o varianta prin care te individualizezi fata de ceilalti prin ceea ce porti.

 6. Bogdan spune:

  Eleganţa, fără a minimaniza importanţa aspectului fizic şi a felului de a te îmbrăca, reprezintă în primul rând, din punctul meu de vedere, atitudinea care o ai faţă de tine şi faţă de cei din jur.Această atitudine se materializează atât prin grija pe care o ai faţă de felul de a te îmbrăca, îngriji, a te comporta, cât şi prin limbajul folosit în conversaţii, gesturi. Un om se poate îmbraca la patru ace, însă dacă foloseşte un limbaj nepotrivit sau are un comportament neadecvat faţă de cei din jur, nu este un om elegant. În acest context contează bunele maniere, educaţia, precum şi viaţa cumpătată.
  Se poate vorbi mult despre ceea ce înseamnă eleganţa, dar adevărul este că oamenii eleganţi au un lucru în comun, respectul faţă de sine şi faţă de cei din jur, respect faţă de om, nu faţă de profesie, funcţie sau apartenenţă.
  Aş mai putea completa că un om elegant are o siguranţă a propriilor forţe, a propriului şarm, farmec. El este în acelaşi timp stăpân pe sine şi modest, fapt ce se transpune în atitudine, gestică, postură şi comportament.

 7. Bog Dan spune:

  de ce nu pot vedea comentariul meu?

 8. Laci Nagy spune:

  Mie nu mi-a aparut. Incearca sa lasi comentariul folosind contul de facebook.

 9. buna ziua :) ar mai trebui sa mai apara si simplitatea pt ca in zilele noastre unblam dupa complexitate care ne ingreuneaza viata de zi cu zi si ne ocupam astfel timpul cu multe evenimente si chestiuni care nu ne sunt de folos in loc sa fim cat mai simpli si mai liberi , parerea mea :) si cred ca multi ar fi deacord cu ea ;) o zi frumoasa si simpla tuturor :)

 10. Bogdan Dragusin spune:

  Un cod al elegantei ar trebuii sa mai contina pe langa cele mentionate de tine si cateva aspecte legate de servirea mesei cum se sta la masa in timp ce mancam, tipurile de tacamuri, felul in care se pozitioneaza tacamul dupa ce am terminat, pentru ce sunt atatea pahare pe masa si la ce tipuri de bauturi le folosim.
  Cred ca un barbat elegant ar trebuii sa mai tina cont si de tinuta pronind de la cele mentionate de tine terminand cu pozitia corpului, gesturile pe care le face in timp ce vorbeste cu cineva.
  Un barbat elegant cosider ca este un barbat invatat cu un vocabular bine definit.

 11. Victor Ignat spune:

  Eleganta unui barbat nu se traduce doar prin stil, pedanta, maniere..e reflexia amprentei personale asupra tuturor celor cu care interactioneaza..la fel cum in clipa in care parasim tara si traversam sosele unde numarul masinii nu are la placuta de inmatriculare cu RO, ne punem centura, respectam regulile, devenim civilizati, aceeasi reactie trebuie sa o starneasca celor din jur un barbat de neuitat..calibrarea limbajului, postura si micul univers pe care-l creaza in jurul lui devine etalon…si nu pentru ca e un barbat, un om mai bun, ci pur si simplu pentru ca e diferit…eleganta trebuie sa inspire, sa educe, sa ridice..de la ambalajul pe care-l expune zilnic in exterior si cu care se marketeaza intr-o lume plina, pana la continutul pe care doar el il stie in singuratatea casei in care sta…

 12. Bog Dan spune:

  s-a rezolvat..doar că a durat mai mult
  acum văd comentariul

 13. Dorin spune:

  Din punctul meu de vedere eleganta inseamna atitudine, maniere, zambet, tinuta ingrijita,igiena personala,comunicarea verbala si non-verbala, etc.
  Important este ca toate simturile pe care le putem activa sa fie “multumite”.Ochiul sa fie satisfacut de ce vede, urechea sa fie sensibilizata de tonalitate si intonatie, atingerea atenta si potrivita gestului facut iar simtul olfactiv exagerbat de un miros placut care sa scoata in evidenta personalitatea si independenta in gandire a persoanei respective.
  Ideal este ca parfumul sa confirme prima impresie creata de tinuta si intregul outfit.
  Sunt foarte curios sa simt noul parfum de la Armani.
  Oare carui tip de personalitate se potriveste?

 14. Ana Asada spune:

  Eu cred ca eleganta este definita de bunul simt.Prima data am avut tendita sa spun ca poti fi elegant si fara stil,dar poti fi eleganta in pantaloni de trening? Raspunsul este NU . Pentru a fi cu adevarat elegant eu cred ca trebuie sa fie o legatura armonioasa intre stil si comportament!

 15. Bogdan Iacob spune:

  Rolul parfumului in codul elegantei este de a te completa si de a-ti desavarsi tinuta, fie ea una business, fie una lejera, de weekend.

 16. Nick spune:

  Buna ziua. Vreau sa spun in primul rand ca sunt un mare fan si ma bucur ca exista acest site. Subiectul eleganta a fost dezbatut de dvs. unde ati cuprins aproape tot ce se poate spune despre aceasta, insa eu consider ca pentru a fi elegant, conteaza cel mai mult educatia prin modul de prezentare al fiecaruia care face diferenta in eleganta.

 17. Codul elegantei masculine, care domneste de secole, a fost intotdeauna format din atitudinea barbatului + stilul personal. Inca din epoca moderna si pana in prezent, codul elegantei masculine a suferit si sufera schimbari, adaugandu-se foarte multe elemente care nu au legatura directa cu eleganta. Desi traim in vremuri care schimbarea este continua , arhetipul barbatului elegant , stilat si charismatic, a ramas acelasi ca odinioara.
  Parfumul reprezinta acel ultim procentaj de 10% din imaginea totala a unui barbat. Pentru ca, atunci cand intrii intr-o incapere, iti arati intentiile prin atitudine, modul in care esti imbracat, iar apoi prin felul in care mirosi. Se stie foarte bine ca, stimulii olfactivi, respectiv mirosul, au cea mai rapida cale in reproducerea unei amintiri. Parfumul pe care il porti va aminti de tine persoanelor pe care le-ai cunoscut , chiar daca au trecut saptamani de atunci.Mai mult de atat, acel parfum iti va reflecta atitudinea, charisma si personalitatea, fara ca tu sa spui vre-un cuvant.
  Din punctul meu de vedere, parfumul defineste ceea ce nu poate fi aratat prin gesturi sau prin stilul vestimentar.
  Parfumul isi va face efectul atunci cand vei incepe sa cunosti in mod personal oameni noi , atunci fiind momentul perfect pentru a crea o impresie buna. Poti folosi parfumul ca o eticheta, a ceea ce esti , insa daca elementele de baza, precum igiena, bun simt, stil si atitudine lipsesc, parfumul va fi egal cu zero.
  Asa cum cei de la Giorgio Armani au ales un star de la hollywood precum Chris Pine sa le reprezinte parfumul , asa poti si tu sa iti sporesti "ceea ce reprezinti" printr-un parfum asemanator caracterului tau.

 18. Doar+eu. spune:

  Pentru mine eleganța nu are limite, are numeroase elemente și nu poate fi măsurată. Luând cazul particular, cel al bărbatului, nu putem spune despre un bărbat că este “cel mai elegant” sau despre un altul “cel mai puțin elegant”.

  Printre numeroasele caracteristici ce clădesc eleganța bărbatului enumerăm: ținuta. Ținuta are stil, stilul ține de îmbrăcăminte, de hainele pe care un bărbat le poartă, de atitudinea pe care o înfățișează, statură și desigur expresia feței. Este frumos și plăcut să zâmbești, dar trebuie să o faci într-un mod elegant, nu într-un mod fals sau cu aroganță. Poate că toți bărbații care se îmbracă bine, cu stil și se consideră eleganți sunt niște diamante. Dar supremul diamantului este briliantul. Câți suntem brilianți ? Cine este briliant ? Eleganța ține și de comportamentul în societate, educația și foarte important: autoeducația.
  Putem să ne uităm la Rhett Butler (din cartea “Pe aripile vântului”). Era un bărbat elegant…din anumite puncte de vedere. Japonezii sunt eleganți, sunt modești, modestia este elegantă…și în același timp Liviu Rebreanu spunea: “Eleganța are aerul aroganței, dar înseamnムmodestie.”
  În ceea ce privește bărbatul și invididul ca persoană, evoluează, eleganța evoluează și ea? Încă din cele mai vechi timpuri până astăzi a existat un anumit cod al eleganței masculine. În cele mai dese cazuri din istorie, eleganța era dicatata de conducător, de lider, de rege. Educația, stilul vestimentar, igiena erau litere de lege în casele regale. Dar asta nu a împiedicat pe nimeni să fie elegant ! Eleganța e o alegere în viața fiecăruia, un stil de viață.

 19. Catalin Mot spune:

  Am apreciat toate parfumurile Giorgio Armani dar pe acesta chiar nu l-am incercat. Oricum, sunt convins ca nu e cu nimic mai prejos, poate chiar este cel mai bun :)

 20. Adrian Niculicea spune:

  Parfumul reflectă personalitatea celui care îl poartă și va întoarce privirile acolo unde hainele nu o fac.

 21. Ioana A Milu spune:

  well said!

 22. Florian Suba spune:

  Parfumul, desi un accesoriu invizibil, trebuie "purtat" in funtie de eveniment, sa difere de la caz la caz, sa nu fie exagerat iar uneori poate lipsi, la fel ca orice alt accesoriu al unui barbat stilat

 23. Madalin spune:

  Parfumul reflecta personalitatea. Trebuie ales cu grija in functie de acest lucru, si de stilul vestimentar adoptat.

 24. david spune:

  Parfumul pe care-l folosesti, te face diferit de cei din jurul tau, rupand “barierele”celor din jur.In multime, un parfum bine ales te va face asemeni unui “code” ce va fi descifrat.

 25. Laura spune:

  Pe scurt: Parfumul este un accesoriu suprem, nevazut si de neuitat. Iti anunta mereu sosirea si iti prelungeste prezenta dupa ce pleci.

 26. Adrian spune:

  Rolul parfumului in codul elegantei, dupa parerea mea este foarte important. Putem spune ca ( virgula ) contribuie la alcatuirea imaginii unei persoane si este o componenta necesara, atat la ocaziile diurne cat si la cele nocturne.
  Cand observam pe cineva in peisajul zilnic al orasului, cineva de care ochii nostri sunt atrasi indirect ( ” ne place si e bine cum exista” :)) ) ne formam o prima imagine in cap care, pe langa simtul vizual, este amplificata de simtul olfactiv. Cand mancam ceva intai analizam, ne uitam, mirosim, pipaim ( nu ma refer ca ne bagam degete in farfurie, ci analizam textura) si la urma gustam. Tocmai ce am zis poate fi luata ca o analogie si daca abstractizam putin se poate aplica si in cazul relatiilor dintre oameni. Unii/Unele chiar sunt atrasi de miros si poate fi o componenta decisiva in a atrage pe cineva. Ca sa simplificam mai mult hai sa zicem ca parfumul este unic la fiecare in parte si ne face sa ne simtim bine langa cineva, contribuie la cutia cu sentimente pentru acea persoana si ce sa ne lege mai mult daca nu sentimentele pentru fiecare dintre noi. :)

 27. Marian Ciprian Olteanu spune:

  In viziunea mea eleganta are mai multe forme care se contureaza prin parfumul care denota rafinamentul personal.
  Parfumul este ambasadorul meu asa cum primul designer care a pus impreuna hainele si parfumul a intuit rolul parfumului si legatura lui cu elganta cu stilul personal…Acesta a fost Paul Poiret astfel ca de la inceputul sec XX a devenit o obligatie ca orice casa de moda care se respecta sa aibe si propria clolectie "per fumus" cuvant provenit din limba latina.

 28. Patrik Hanko spune:

  Parfumul este cel mai bun amic al bărbatului. Sunt de părere că parfumul are un rol foarte important în vestimentaţia fiecărui bărbat. De exemplu, la prima întâlnire, dacă domnişoara remarcă mirosul tău plăcut, ai mari şanse să te salveze parfumul, dacă… tu eşti varză.

 29. Nicu spune:

  Un parfum consider ca este o operă de arta. Fara parfum nu exista eleganta deci nu este indeajuns sa arati bine atingand doar simturile vizuale, ci trebuie sa atragi subtil atentia simturilor olfactive ale celor din jur, caci pana la urma urmelor, parfumul este un accesoriu suprem nevazut si de neuitat. Iti anunta sosirea si iti prelungeste prezenta dupa ce pleci.

 30. Ilie Gheorghescu spune:

  Un parfum, consider ca este o operă de arta care iti defineste personalitatea. Fara parfum nu exista eleganta, deci nu este indeajuns sa impresionezi doar vizual prin vestimentatie, ci trebuie sa atingi si simturile olfactive ale celor din jur, caci pana la urma urmelor, parfumul este un accesoriu suprem nevazut si de neuitat. Iti anunta sosirea si iti prelungeste prezenta dupa ce pleci.

 31. Gabriel spune:

  Eleganta inseamna cate putin din toate cele mentionate. E greu sa nu omiti nimic, dar cred ca cal mai important detaliu este sa fi elegant pentru tine, nu pentru altii. Cand o faci pentru tine, o faci intotdeauna, fie ca esti acasa sau la un dineu. Da, poti fi elegant si in trening daca stii cum sa o faci si unde sa il porti.
  Nu in ultimul rand, eleganta nu poate fi pe jumatate. Ea trebuie sa fie intru totul si asta include cele mai mici detalii, in toate momentele. As spune ca parfumul pe care il porti este cireasa de pe tort ce completeaza o personalitate, intr-un anumit moment. Parfumul, ca si restul elementelor de care trebuie sa tinem cont, trebuie sa se potriveasca si cu momentul zilei, si cu activitatea noastra! Nu trebuie sa ne limitam la un parfum, asa cum nu ne limitam la o batista sau al o pereche de pantofi. Trebuie doar sa il folosim potivit, incluzand aici si particularitati personale (piele, constitutie, varsta, etc).
  Parfumul este o completare a odorurilor corpului uman, o accentuare a anumitor trasaturi.

 32. AWa Cada spune:

  Eu consider ca o persoana este eleganta pentru a se simti ea bine ,iar in al doilea rand sa se faca placut celor din jur. O haina nu trebuie neaparat sa fie scumpa pentru a fi eleganta ( cred ca eleganta este definita de calitatea hainelor , nu de brandul lor ). Capacitatea de a combina culorile si de a asorta accesoriile si parfumul la o anumita tinuta tot de domeniul elegantei tine..

 33. Mihai Banes spune:

  Hainele unui barbat elegant atrag privirile.Un parfum bun insa poate face capetele sa se intoarca.

 34. Ciudat este ca…acum stau si ma gandesc ce parfumur foloseam in urma cu ceva timp…:D parfumuri cu care in momentul de fata nu ma mai identific…probabil in functie de perioada in care ne aflam,varsta se schimba si gusturile in privinta parfumurilor…
  Odata cu maturizarea,cu cunoasterea sinelui,a personalitatii,se schimba si gusturile in privinta parfumurilor,cred (cel putin asta e valabil in cazul meu) ca odata cu inaintarea in varsta incepem sa ne orientam spre parfumuri mai rafinate.
  Insa din toate parfumurile pe care le-am folosit am ramas fidel a 2 parfumuri…am ramas fidel parfumului acqua di gio by Armani…si Terre d'Hermès by Hermès.
  Nu sunt absurd sa spun ca nu imi doresc parfumul gratis…primit sub forma de cadou de la tine…insa chiar daca nu il voi avea sub forma de cadou din partea ta…cu siguranta il voi incerca … oricum…:d

 35. Ady Adiţză spune:

  Un parfum bun, face diferenta dintre un barbat cu stil si unul fara stil, deoarece pe langa vestimentatie trebuie sa si mirosi bine, pentru ca pe langa campul vizual mai conteaza si modul prin care impresionezi pe cineva datorita parfumului folosit.

 36. Parfumul-arta dintr-o sticla, reprezinta o carte de vizita mai elocventa decat ai crede si dezvaluie despre tine mai mult decat iti imaginezi. Rolul parfumului este mult mai semnificativ, pentru ca el constituie esenta personalitatii tale. Tocmai de aceea trebuie sa-l alegi astfel incat sa te reprezinte.

 37. Parfumul este un amalgam de miresme care ne fac sa ne aducem aminte . Purtam o anumita aroma pentru a ne simti bine , exista o legatura intre parfum si emotie , dar si intre parfum si memorie . Folosim arome pentru a transforma locuintele in locuri mai agreabile . Locurile publice folosesc arome pentru a te face sa revi , sa te simti bine . Mirosul placut atrage de la sine relaxare , amintiri placute , dorinte de retraire ale acelor clipe . Mirosul mai putin placut de multe ori te face mai comic , te face sa te simti prost , si sa nu-ti mai doresti . Rolul parfumului este sa iti produca emotii si sa-ti lase amintiri , placute sau mai putin placute . Dar aroma ta conteaza , tu esti inima parfumului .Nu doar pufaitul si sticla conteaza, ci si aroma…un alt lucru important de stiut este ca locul in care ne imparfumam devine cel care ne dorim sa fim atinsi!♥

 38. Parfumul este un amalgam de miresme care ne fac sa ne aducem aminte . Purtam o anumita aroma pentru a ne simti bine , exista o legatura intre parfum si emotie , dar si intre parfum si memorie . Folosim arome pentru a transforma locuintele in locuri mai agreabile . Locurile publice folosesc arome pentru a te face sa revi , sa te simti bine . Mirosul placut atrage de la sine relaxare , amintiri placute , dorinte de retraire ale acelor clipe . Mirosul mai putin placut de multe ori te face mai comic , te face sa te simti prost , si sa nu-ti mai doresti . Rolul parfumului este sa iti produca emotii si sa-ti lase amintiri , placute sau mai putin placute . Dar aroma ta conteaza , tu esti inima parfumului .Nu doar pufaitul si sticla conteaza, ci si aroma…un alt lucru important de stiut este ca locul in care ne imparfumam devine cel care ne dorim sa fim atinsi!♥

 39. Bogdan Cristea spune:

  După părerea mea,parfumul este unul din cele mai apreciate şi folosite accesorii,care denotă un mister pentru fiecare dintre noi. Un parfum care te reprezinta poate spune multe despre tine şi gusturile tale vestimentare. El se adreseaza direct celui mai dezvoltat simţ al nostru,mirosul.Prin acest fapt,starea de spiri a oricărei persoane se schimba în funcţie de miros,dând încredere,motivaţie,relaxare sau oferă plăcere.

 40. Daniel M spune:

  Eu consider ca sa arati bine si sa mirosi bine reprezinta elementele principale daca nu chiar atuurile unei persoane in raport cu ceilalti.
  Alaturi de celelalte elemente care alcatuiesc un stil propriu, parfumul si felul in care mirosim per total intregeste calitatea si unicitatea fiecarui individ in parte.

  Fie ca vorbim de haine, parfumuri sau accesorii, acestea trebuiesc integrate in stilul propriu si pot ajuta daca nu chiar forma cu usurinta ceea ce se numeste un cod personal.

  Un parfum pur masculin este ceea ce deosebeste barbatii intre ei iar daca mai este asociat si cu o personalitate puternica, poate deveni o arma imbatabila in relatiile sociale. Stim cu totii ca prima impresie conteaza.

  Astfel, eu raman la ideea ca alegerea unui anumit parfum sau miros ne poate afisa propria personalitate, eleganta si stil, fiind poate un mod subtil de comunicare cu celelalte persoane cu care interactionam in fiecare zi.
  Un parfum bun te completeaza si iti perfectioneaza tinuta in fie ea una eleganta, de business sau casual.

 41. Cristea Bogdan spune:

  După părerea mea,parfumul este unul din cele mai apreciate şi folosite accesorii,care denotă un mister pentru fiecare dintre noi. Un parfum care te reprezinta poate spune multe despre tine şi gusturile tale vestimentare. El se adreseaza direct celui mai dezvoltat simţ al nostru,mirosul.Prin acest fapt,starea de spiri a oricărei persoane se schimba în funcţie de miros,dând încredere,motivaţie,relaxare sau oferă plăcere.

 42. DoNy Andrey spune:

  Parfumul este cel ce iti defineste personalitatea …este aroma ce te caracterizeaza , iti exprima personalitatea. Pentru mine parfumul este foarte important.Este si o buna arma de seducere: o mireasma poate ajuta decisiv seducerea unei persoane de sex opus.Fiecare parfum are un anume mesaj. Trebuie sa stii cum sa-ti alegi parfumul pentru ca persoanele din jurul tau sa stie uneori intentiile tale.

 43. Dony spune:

  Parfumul este cel ce iti defineste personalitatea …este aroma ce te caracterizeaza , iti exprima personalitatea. Pentru mine parfumul este foarte important.Este si o buna arma de seducere: o mireasma poate ajuta decisiv seducerea unei persoane de sex opus.Fiecare parfum are un anume mesaj. Trebuie sa stii cum sa-ti alegi parfumul pentru ca persoanele din jurul tau sa stie uneori intentiile tale.

 44. Pentru a emana eleganta, un parfum trebuie sa fie suficient de discret, astfel incat sa nu umple aerul atunci cand pasesti intr-o incapere, sau sa fie perceput de la distanta mergand pe strada, deoarece acest lucru este de prost gust si denota snobism, atragand atentia asupra ta, facandu-i pe ceilalti sa isi puna intrebarea ce alte „miresme” ascunzi. Pe de alta parte, are rolul de a da un rafinament propriu si o nota personala fiecaruia, iar impreuna cu aromele din sampon sau gel dus, sa realizeze o imixtiune olfactiva care confera unicitate si masculinitate celui care il foloseste.

 45. Pentru a emana eleganta, un parfum trebuie sa fie suficient de discret, astfel incat sa nu umple aerul atunci cand pasesti intr-o incapere, sau sa fie perceput de la distanta mergand pe strada, deoarece acest lucru este de prost gust si denota snobism, atragand atentia asupra ta, facandu-i pe ceilalti sa isi puna intrebarea ce alte „miresme” ascunzi. Pe de alta parte, are rolul de a da un rafinament propriu si o nota personala fiecaruia, iar impreuna cu aromele din sampon sau gel de dus, sa realizeze o imixtiune olfactiva care confera unicitate si masculinitate celui care il foloseste.

 46. Cristi spune:

  Il am si imi place mult <3

 47. Bogdan Nan spune:

  Parfumul este acel plus de eleganta pe care toti ni-l dorim! :)

 48. Parfumul deschide un nou capitol al eleganţei masculine,este imaginea emblematică a eleganţei aristocratice,parfumul este sofisticat,seducator personificand extrema eleganta a barbatului,parfumul este aroma care imbina simplitatea si eleganta, clasica si contemporanitatea.Parfumul te completeaza si iti desavarseste tinuta, fie ea una business, fie una lejera, de weekend.Parfumul este aliatul tau puternic si subtil, elementul cu o importanta majora in mediul de afaceri, reprezentand, in multe dintre situatii, asul din maneca ta,Parfumul unui barbat trebuie sa reflecte tinuta acestuia, dar mai ales atitudinea.Parfumul iti poarta semnatura si iti dezvaluie amprenta de stil.Parfumul ar trebui sa fie ceva de nelipsit din dulapul fiecarui barbat!

 49. Daragiu Marius spune:

  Toți ați făcut polemici pe o temă care cere o reținere. Eleganța stă în principal în ochii privitorului, iar în privința parfumului este cam același lucru. People will stare, make it wort their attention. People will feel your smell, make it worth their time.

 50. Andrei TB spune:

  Parfumul deschide un nou capitol al eleganţei masculine,este imaginea emblematică a eleganţei aristocratice,parfumul este sofisticat,seducator personificand extrema eleganta a barbatului,parfumul este aroma care imbina simplitatea si eleganta, clasica si contemporanitatea.Parfumul te completeaza si iti desavarseste tinuta, fie ea una business, fie una lejera, de weekend.Parfumul este aliatul tau puternic si subtil, elementul cu o importanta majora in mediul de afaceri, reprezentand, in multe dintre situatii, asul din maneca ta,Parfumul unui barbat trebuie sa reflecte tinuta acestuia, dar mai ales atitudinea.Parfumul iti poarta semnatura si iti dezvaluie amprenta de stil.Parfumul ar trebui sa fie ceva de nelipsit din dulapul fiecarui barbat!

 51. Traim in secolul vitezei. Totul in jurul nostru se misca in mod alert.Tehnologie,moda,etc. Stiul vestimentar,caracterul si un ceas potrivit este codul elegantei iar parfumul ales cu grija atitudinea.

 52. Florian Stan spune:

  Asocierea unui parfum cu eleganta e un lucru stiut.Conteaza sa asociezi fiecare parfum cu ocaziile speciale si tinuta care o abordezi.Reusind sa faci acest lucru totul devine MAGNETISMUL ce pluteste in jurul tau.

 53. Robert Smigner spune:

  Eleganta poate fi in multe feluri. Fara un stil propriu nu exista eleganta. Nu oricine stie sa fie elegant. Codul elegantei este foarte complex. Din punctul meu de vedere, acest parfum se adreseaza barbatului modern, care nu intentioneaza sa copieze nici un alt stil.
  Eleganta si putere magica a elementelor lemnoase a parfumului creeaza un sentiment de armonie si de perfectiune.
  Cred ca avand acest parfum poti emana si eleganta si stil in acelasi timp.

 54. Andrei Dirlau spune:

  Cand spunem codul elegantei spunem "gentleman", "bune maniere", "educatie". Ne alegem cu meticulozitate costumul, pantofii, accesoriile, dar nu trebuie sa neglijam deloc…parfumul. Un parfum discret denota rafinament si masculinitate. Cel mai dificil lucru este insa alegerea unui parfum potrivit propriei personalitati. O femeie nu va uita niciodata parfumul barbatului special din viata ei.

 55. Claudiu Popa spune:

  Parfumul unui barbat îi poate da acestuia plusul de rafinament de care are nevoie atunci când ținuta și atitudinea sunt ireproșabile.

 56. Radu spune:

  Atunci când emani eleganţă, emani un pact de pace încheiat cu tine însuţi, emani încredere!
  Coco Chanel spunea: “Un parfum îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce pleci”.
  Așadar, parfumul este acel accent definitoriu atât de aproape de intimitate care te descrie atât de bine şi care îţi anunţă prezenţa într-o încăpere, continuând să vorbească despre tine şi atunci când ai părăsit acel loc. Sau mantia unui super erou elegant, plin de siguranță pe care toată lumea îl vrea în preajmă.

 57. Erik Nemeth spune:

  Toata lumea doreste sa fie elegant si toata lumea civilizata tinde spre acest lucru. Eleganta fizica,corporala este ceva innascut aceasta eleganta nu se poate forma usor,este nevoie de exercitiu pentru asa ceva. Manierele tinuta si aspectul fizic;toate acestea tin de eleganta,iar parfumul este o completare,o reflectie a caracterului si a personalitatii. Un gentleman adevarat va fi gentleman oriund oricand. Cu eleganta te nasti,in schimb luxul il faci!

 58. Antonio Petrut spune:

  Domnilor, eleganța reprezintă cheia cu care un bărbat poate deschide orice ușă. Bunul-gust nu este determinat de contul bancar, brandul de haine purtat, mașina sau funcția deținută în societate. Adevăratul cod al eleganței este reprezentat de un bărbat care va spune “te rog!” și “mulțumesc!”, de fiecare dată când va cere sau va primi ceva, de un bărbat care nu înjură, nu jignește și, cu atât mai mult, nu lovește o femeie, de bărbatul care cunoaște adevăratul sens al cuvintelor: onoare, modestie și respect.
  Pentru a câștiga respectul celor din jur, pe lângă cele menționate anterior, un alt factor care aparține codului eleganței este vestimentația. Așadar, pentru a fi elegant, un bărbat nu trebuie să aibă un costum scump, de la un brand celebru, doar de dragul mondenului sau de dragul etalării situației financiare de care dispune, ci trebuie să știe cum să poarte corect un costum. Abia apoi devin importante materialul din care este făcut acel costum, croiala, cravata, batista și pantofii.
  Un alt capitol, la fel de important pentru arta eleganței, îl reprezintă ingiena corporala. Este foarte important ca trupul să fie curat, unghiile să fie tăiate, părul aranjat în funcție de vârsta și forma feței. Odată îndeplinite aceste condiții, se poate pune și problema parfumului, această “haină invizibilă” care, la rândul ei, trebuie “purtată” corespunzător.
  Fiindcă aroma pe care o degaji prin apariția ta este la fel de importantă precum apariția ta, parfumul trebuie ales la rândul său cu grijă, ținându-se cont de: vârsta pe care o ai, evenimentul la care participi, momentul zilei și, de departe cel mai important aspect, personalitatea purtătorului. Nu trebuie să scape din vedere nici faptul că, despre orice parfum ar fi vorba, acesta nu trebuie folosit în mod abuziv. De ce? Pentru că există riscul să lași în urma ta nu mireasma plăcută a parfumului, care să-ți rotunjască personalitatea, ci o duhoare înțepătoare care să te descalifice din start.
  Parfumul constituie un element cheie pentru un domn, eleganța neînsemnând abuz, ci echilibru. Din acest echilibru derivă rafinamentul și prestanța!

 59. Eftenoiu Cosmin spune:

  Precum sacoul fara batista,precum camasa fara papion si butoni…asa si barbatul fara parfum,este ca un trecator de rand. Este semnatura lui,inconfundabila,ce aduce admirari/reprosuri,dar odata imbinat cu alura vestimentatie, contureaza arta elegantei…"Un tablou fara pensula nu se poate realiza, asemenea artei fara parfum."

 60. Iustina Drulea spune:

  felicitari Toni

 61. Parfumul este o stare de spirit.
  După spusele lui Charles M. Schwab, „Personalitatea este pentru un bărbat așa cum parfumul este pentru o floare”, putem considera parfumul ca fiind unealta supremă în evidențierea propriei personalități în viața de zi cu zi, ba chiar dându-i acesteia și o mireasmă caracteristică. Parfumul este indispensabil în încercarea de a inspira celor din jur ceea ce suntem cu adevărat sau ceea ce ne-am dori sa fim. Parfumul este o a doua piele, în cazul unora potrivindu-se perfect cu ceea ce sunt în interior și reușind să le potențeze adevăratul ego, iar în cazul altora putând fi considerat ca fiind o „mască”, un nou așternut peste ceea ce nu vrem să arătăm tuturor. Fără un parfum caracteristic, nu suntem costumați pe deplin, astfel încât pot spune că parfumul este esența stilului și reprezentantul bunului gust, acesta reușind să întoarcă privirile asupra deținătorului, doar prin intermediul simțului olfactiv. Parfumul este liantul între ceea ce ești pe interior și ceea ce vrei să arăți în fața tuturor, iar în cel mai bun caz, acela în care alegerea făcută te-a dus către cel mai potrivit parfum, parfumul ești chiar tu. Parfumul ne definește.

 62. roxana spune:

  Parfumul reflectă personalitatea celui care îl poartă și va întoarce privirile acolo unde hainele nu o fac.

 63. parfumul te identifica…si te identifici cu un parfum…

 64. Cosmin Muth spune:

  Iti poti da seama de cineva ce fel de persoana ii chiar daca nu o vezi sau auzi. Parfumul unei persoane e ca o carte pe care o citesti in cateva secunde.

 65. Parfumul nu este o esenta sau un stimul olfactiv. El este o arta(arta-care consta in rafinament, eleganta si masculinitate) prin care un gentleman se identifica.

 66. cristi spune:

  parfumul ramne ca un
  mesager si dupa ce ai plecat din acel loc.

 67. Bog Dan spune:

  A fi elegant nu inseamna doar a incanta prin stilul vestimentar.
  A fi elegant e o arta in care combini toate elementele prin care un barbat este placut. A fi elegant este o simfonie a simturilor: prin felul cum arati, cum te comporti si nu in ultimul rand cum mirosi. Parfumul este "semnatura" unui barbat elegant. Cu toate acestea, el trebuie sa fie discret si in acelasi timp sa lase o impresie puternica

 68. Un miros placut atrage persoane de sex opus si lasi o impresie buna asupra celor cu care intri in contact. Un parfum bine ales desavarseste o tinuta.

 69. Udrea Antonio spune:

  Parfumul in codul elegantei este ca sarea pe ou…acea minuscula caracteristica care nu trebuie sa lipseasca.
  Cum sarea ofera gust oului, parfumul ofera o eleganta barbatului.

 70. Cornel+Nitu spune:

  Parfum de barbat…:) Va mai aduceti aminte de filmul cu Al Pacino, “Parfum de femeie”? Ideea e aceeasi: aromele trebuie sa fie alese atat de potrivit incat sa atragi exclusiv prin ele…fiindca nu e suficient sa arati ok fizic si vestimentar daca esti inconjurat de mirosuri agresive, intepatoare sau pur si simplu respingatoare. Manopera de alegere a parfumului necesita multe experimente, o acordare perfecta cu pH-ul pielii personale, ajustare cu momentul zilei si cu activitatea pe care o desfasori in acel moment…Parfumul masculin, in opinia mea, reprezinta o marca personala importanta la fel ca si zambetul, el iti precede prezenta si trebuie sa lase in urma o impresie puternic pozitiva si dorinta imperioasa a persoanelor de sex opus de a te mai “adulmeca” o data. Si inca o data, si inca o data…

 71. Importanta parfumului in stilul unui barbat este capitala, pentru ca acesta il desavarseste numai dupa ce sunt indeplinite celelalte conditii (de stil, atitudine,maniere, etc)si vine sa intregeasca ''tabloul'' in ansamblu iar daca alegerea este bine fundamentata ridica barbatul spre perfectiune.

 72. Parfumul este incununarea unei tinute de succes – eleganta presupune reunirea cu succes a catorva simturi iar mirosul nu poate fi exclus din aceasta ecuatie.

 73. Parfumul reprezinta in primul rand o dovada a civilizatiei,
  Parfumul are propriul sau limbaj si dezvaluie ceea ce cuvintele lasa in suspensie: stari de spirit, sentimente.
  Se spune ca parfumul este si o arma a seductiei, deoarece puterea lui erotica este imensa. De altfel, atunci cand regasesti ceva din mirosul tau propriu la o alta persoana, apropierea se produce instantaneu, iar cand nu re¬gasesti acel ceva, se poate vorbi de o adevarata ruptura.
  Limbajul mirosurilor este complex, transmite mesaje care ascund laturi ale personalitatii si poate sa destainuie defecte, asteptari si chiar cele mai intime secrete.
  Mirosul este singurul dintre cele 5 simturi care este legat direct de centrul emotiilor.
  In esenta parfumul este cel care incoroneaza o tinuta si pe persoana pe care o poarta, si care creeaza atractie pentru persoanele din jurul tau.
  Cum este si vorba: Parfumul, devorator de frumusete

 74. Bogdan Ionescu spune:

  In opinia mea, rolul parfumului in eleganta reprezinta biletul de intrare in societate. Eu vad parfumul ca pe un mod de a fi acceptat. Orice persoana, indiferent de sex, daca are un parfum placut este mult mai usor de acceptat intr-un grup. A fi elegant nu trebuie sa miros a parfum excesiv, nu ai mai fi elegant, ci trebuie sa fi discret, memorabil si de neuitat.

 75. Dragusin Bogdan spune:

  Parfumul îţi oferă o nota de unicitate, cred ca un parfum bine ales îţi completează ţinuta.

 76. Jivoinov Raul spune:

  Buna ziua,
  Parfumul este un poem silentios, parte a limbajului invizibil al corpului. Ne poate insori zilele, bantui noptile si insoti lanturile amintirilor. Acesta ne dezvaluie caracterul, natura, pozitia, rafinamentul unei persoane.
  Rolul parfumului este sa iti produca emotii si sa-ti lase amintiri , placute sau mai putin placute. Parfumul constituie esenta personalitatii tale!

 77. Cu totii avem haine, pantofi, accesorii, freza, ceasuri…etc ;insa intotdeauna exista un element aparte care face diferenta, distinge clasa si aduce ceva particular, unic in energia unui barbat.
  Fie ca este dulce, amarui, aspru, ca este un parfum de zi sau de seara, sau poate ca este parfumul cu care te dai cand mergi la sala, PARFUMUL tau, iti lasa o semnatura, o amprenta care ii da unicitate elegantei tale; pentru ca pana la urma este vorba de energia pe care ti o da parfumul si totodata de atitudinea cu care il porti; el doar se potriveste in ansamblul de elemente care te definesc pana la urma ca Barbat.

 78. eleganta bun gust pentru barbatul ce poarta acest prand, reprezinta barbat adevarat

 79. Gheorghe Rares spune:

  Cat de important este parfumul?
  Sa spunem doar ca parfumul te imbraca, chiar daca nu porti nicio haina pe tine!

 80. Cat de important este parfumul?
  Sa spunem doar ca parfumul te imbraca, chiar daca nu porti nicio haina!

 81. Valentin S spune:

  Clasa, stil, atitudine

 82. Stroila Andrei spune:

  Stilul vestimentar reprezinta o imagine de ansamblu asupra tinutei barbatului, insa incompleta fara atitudine. Orice persoana poate lua o camasa, un sacou, o pereche de pantaloni si una de pantofi, separat neavand o semnificatie deosebita. Aduse impreuna aceste elemente, insa, si adaugand si lucrul cel mai important la o tinuta, anume atitudinea, vei reusi sa arati ca un adevarat gentelman si nu ca un om care se intampla sa se fi imbracat bine. Atitudinea este elementul definitoriu al unei persoane, iar aceasta se exprima prin intermediul parfumului ales. Parfumul corect in circumstanta necesara poate schimba perceptii si influenta modul de gandire al oamenilor. Este bine cunoscut faptul ca mirosul este elementul ce atrage sau repsinge cel mai mult la o persoana. Alege parfumul potrivit, tinuta potrivita si atitudinea necesara, si nu exista sanse de a nu te face remarcat. Alege un parfum aromat, usor, fresh si racoritor, pentru perioadele calde, iar pentru cele reci un parfum greu, cu o aroma persistenta, orientala. De asemenea, parfumul trebuie sa fie potrivit varstei. Unui tanar, spre exemplu, nu ii este recomandat sa poarte un parfum cu miros de tabac, ci ceva usor, cu o nuanta seducatoare. De asemenea, trebuie facuta o distinctie clara intre cele de zi si cele de seara. Luand in considerare aceste detalii, vei reusi sa fii in centrul atentiei si denoti caracter, respect de sine si incredere, iar odata cu acestea, succesul va veni neconditionat.

 83. Cristi spune:

  Parfumul e una din piesele de rezistenta din “garderoba”, deoarece uneori spune mai multe despre tine chiar si decat hainele pe care le porti, iti poate face simtita prezenta intr-o incapere chiar inainte de a fi vazut. Pe scurt, parfumul este semnatura olfactiva a unui barbat, autograful lui.

 84. Gheorghe Simon spune:

  In primul rând, a fi elegant sau nu depinde cat de mult se cunoaște unul pe sine însuşi, doar așa se explica ca întâlnim inclusiv vedete cu o grămadă de bani, dar îmbrăcați cu prost gust, vestimentația(gen si foarte important, culoarea ei) trebuie sa se potrivească perfect cu caracterul si genul nostru de a fi. La fel si parfumul, trebuie ales unul sa ne reprezinte si foarte important sa fie o cantitate discreta, deoarece nu toata lumea fie prefera acelaşi parfum, fie poate din motive medicale nu poate tolera acel miros. In concluzie, in cazul parfumurilor, fie in cazul ca am făcut alegerea potrivita sa facem ca lumea sa întoarcă capul după noi pe strada parca nevrând sa piardă urma parfumului care ne însoțește, fie in caz ca greșim, sa ne întâlnim cu o ironie si glume proaste, daca nu chiar proteste. O zi buna!!!

 85. Oameni sunt cele mai complicate "motoare" de pe pamant,atat fizic cat si spiritual ,iar aceste" motoare"au fost create de Dumnezeu.Nu toti suntem in stare sa fim niste domni/doamne,pentru ca nu am fost creati toti dupa aceeasi matrita.Aici este si farmecul unui domn/doamne,deoarece nu exista la fiecare colt de strada.Fiindca aveam "liber arbitru" ,putem deveni toti niste domni/doamne atunci cand trebuie.Parfumul este o parte importanta in codul elegantei,este ca benzina sau motorina pentru masina,este sangele elegantei,daca parfumul este de calitate si de bun gust tot asa si eleganta va fi privita la nivel inalt.Fara parfum celelalte atuuri,scartie.In concluzie,parfumul da viata elegantei.

 86. Marius GM spune:

  Parfumul vine in completarea elegantei vestimentare. Look good, smell good ;)

 87. Micsa Paul spune:

  Din punctul meu de vedere parfumul are o foarte mare importanta in codul elegantei. Eu sunt de parare ca un parfum defineste tinuta. De aceea trebuie ales parfumul cu foarte mare grija, in functie de cum suntem imbracati, nu o sa putem sa folosim un parfum elegant la o tinuta sport, cum nu o sa putem sa folosim un parfum sport la o tinuta bussines.

 88. Constantin spune:

  Dupa parerea mea parfumul pentru un barbat este ca rama pentru tablou. Degeaba “tabloul” este o capodopera daca este prinsa cu scotch pe perete,isi pierde din stralucire,farmec si implinire. Parfumul este continuarea povestii. Fara un parfum potrivit,povestea ta ca om,personalitatea si imaginea ta ,se termina brusc…este ceva brut,nefinisat. Adaugand parfum povestea prinde un final fericit,o concluzie pozitiva a celorlalti in privinta ta. De asemenea iti poate da incredere in tine,poate face o femeie sa te doreasca si sa atraga atentia. Dupa cum o arata si studiile oamenii retin mai repede mirosul si tind sa il asocieze cu oameni,intamplari si emotii. Deci cu un parfum potrivit tie ca personalitate si,bineinteles, adaptat situatiei poti fi cu adevarat un om remarcabil.

 89. Păun Florin spune:

  Eleganta, un singur cuvant!

 90. Cristi Marin spune:

  Parfumul este acel factor care poate face diferenta dintre un om de succes si restul.

 91. Daniel spune:

  Pafumul confera o buna dispozitie persoanelor din jur, reprezinta igiena si eleganta

 92. munca strainatate spune:

  un parfum elegant, finut, intotdeauna da un aer aparte pune in evidenta calitatea….

 93. Catalin Dulf spune:

  Parfumul este unealta perfecta cu care demonstrezi rafinament si eleganta..el te defineste pe tine ca persoana si te si ajuta in a-ti afla oameni cu aceleasi gusturi ca si tine.. Sunt de parere ca este unealta perfecta care te scoate din anonimat, si dupa parerea mea este un "MUST HAVE" intr-o tinuta care vrea sa demonstreze eleganta si rafinament.

 94. Kele Mihai spune:

  Dupa aspectul exterior,parfumul este urmatorul factor determinant al stilului ,este un element definitoriu in garderoba bărbatului.

 95. George Căzan spune:

  Noțiunea de parfum provine din cuvintele latinești "per fumus", ceea ce înseamnă "prin fum". Așadar, parfumul reprezintă mijlocul prin care se reflectă personalitatea celui care îl utilizează. Parfumul este cheia către eleganță și rafinament, virtuozitățile care fac diferența între omul obișnuit și cel cu bun-gust și finețe. Cât timp te afli in categoria celor obisnuiti , care utilizeaza parfumul doar pentru a mirosi bine, se poate spune ca valoarea lui este egala cu cea a unui fum. Odată ce alegi parfumul care te reprezintă și îi cunoști originea si mirosul, lucruri care determină efectele sale, intri în categoria a doua de oameni, cei care folosesc parfumul ca pe un accesoriu care le oferă eleganța și multe privilegii.

 96. Bogdan Csa spune:

  Hainele atrag priviri dar un parfum bun poate întoarce capetele pe strada. Parfumul se adreseaza direct unuia dintre simturi, mirosul, dar implicatiile actiunii sale merg dincolo de simplul act al detectarii unei anumite miresme, schimband stari de spirit, modificand comportamente, relaxand, motivand, dand incredere ori oferind placere.

 97. Celovschi Andrei spune:

  Consider ca parfumul are un rol esential in codul elegantei deoarece el reprezintă amprenta personală a stilului unui bărbat si este o piesa reprezentativa. Tinuta aleasa nu este completa fara acesta, parfumul fiind elementul care o definitiveaza. Totodata, parfumul poate sa atragă atenția asupra ta intr-o mulțime, diferentiindu-te de ceilalți. In linii mari, parfumul este foarte important si este necesar sa folosim unul de calitate deoarece cunoscatorii își vor da seama si cu siguranță vor aprecia asta.

 98. Alin spune:

  Raspunsul la intrebarea “Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței?” este simplu :Pentru mine Giorgio Armani reprezintă alegerea rafinamentului, a eleganței și a simplității.
  Sau poate fi complicat deoarece alegerea unui parfum implica o multime de trasaturi de personalitate,tinuta,eleganta si sarm!Nu am ce sa mai comentez la acest articol pentru ca exprima foarte clar opinia mea si imi place sa vad link-urile catre site-urile de dezvoltare personala pe care le citesc cu mare placere.
  Multumim pentru acest articol excelent scris la adresa unui parfum care ne va face viata mai frumoasa si ziua deosebita!
  Succes

 99. Robert spune:

  Toate elementele unei tinute masculine cu stil tin de efecte vizuale, singurul accesoriu care completeaza aceasta eleganta si stimuleaza in acelasi timp simtul olfactiv este un parfum bine ales!

  Doar asa poti fii “unforgettable”

 100. Oneata Raul spune:

  Eleganta nu se refera numai la felul cum te imbraci asa cum ar crede unii.Dupa parerea mea ,eleganta este un stil de viata..cu alte cuvinte a fii gentelman atat in atitudine,caracter si imbracaminte.In ceea ce priveste parfumul..el face parte din stilul propriu,asa cum in timp trebuie sa’ti creezi un stil propriu asa este si parfumul pt ca uni prefera ceva mai tare ,dulce etc. Este o alegere proprie.

 101. Suvagau Nicolae Alin spune:

  Raspunsul la intrebarea “Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței?” este foarte bine spus de catre Giorgio Armani ”reprezintă alegerea rafinamentului, a eleganței și a simplității”.
  Parfumul ar trebui sa fie un ultim accesoriu care ar intregi tinuta unui barbat elegant care evolueaza permanent.
  Foarte bine scris articolul la un accesoriu cum este parfumul-acest lucru care ne incinta simturile- si multumim pentru el!

  Si imi place ca a-i link-uri catre cele mai bune site-uri de dezvoltare personala pe care le citesc de un an si ceva!

 102. george spune:

  Buna sera!
  Consider ca o persoana inbracata “bine” (elegant si cu stil) are mari sanse de izbanda in ceea ce face, mai exact in interactiunile cu oamenii, adica la un interviu pentru un job sau la semnara unui contrac, alta prezenta are o persoana imbracata cu stil. De multe ori se dovedeste ca nu este de ajuns sa fii imbracat cu stil, ci de multe ori conteaza si parfumul, impresia buna pe care o lasa tinuta o accentueaza parfumul pentru ca a mirosi a un parfum bine ales pentru tinuta puttata, momentul zilei si tipul intalnirii, atunci sansele de reusita in ceea ce ne propunem cresc considerabil.
  O seara frumoasa!
  P.S. Daca nu sunteti de acord nu ce am spus sau considerati sa trebuia adaugat sau scos ceva va rog sa ma anuntati daca se poate, imi place sa stiu cand gresesc sau unde gresesc, im place sa aflu aceste lucruri pentru ca numai asa imi pot corecta greselile.
  Va multumesc anticipat!

 103. Lucian Alin spune:

  Parfumul este unul dintre elementele care definesc o persoana alaturi de tinuta, accesorii, pantofi s. a. Acesta nu trebuie omis niciodata. Este cel ce defineste personalitatea si trebuie ales cu atentie in functie de aceasta. Parfumul se defineste prin aroma(dulce, amarui, aspru), discretie, eleganta, rafinament. Parfumul lasa o semnatura, o amprenta , o eleganta unica fiecarei persoane,

 104. Parfumul defineste stilut si statutul unui barbat. Un barbat rafinat isi va alege un parfun care prezinta note fresh, care atrag atentia suficient cat sa fie observat de cei din jur, dar totodata nu sunt tipatoare si nu striga " hei! am intrat in incapere!". Notele lemnoase intaresc aerul masculin al gentleman-ului care este placut vederii precum si simtului olfactiv dat de un parfum fresh dar inacelasi timp si sobru.

 105. PaulR spune:

  Un parfum bun face diferenta intre un barbat stilat si unul oarecare.
  Un barbat care se respecta mereu are parfumuri de calitate.
  Un parfum bine ales poate face toate femeile sa intoarca capul dupa barbatul frumos mirositor.
  Parerea mea ! :D

 106. Bogdan Dragusin spune:

  Parfumul are rolul de a completa o tinuta si de ai da barbatului o nota unica.

 107. Parfumul poate fi ca si "cireasa de pe tort" al unei tinute bine gandite, ajutand la succesul tau pe plan profesional. Totusi raman la ideea ca trebuie "mai mult sapun si mai putin parfum", ca sa nu cadem in cealalta extrema…

 108. De cele mai multe ori, o femeie, nu își aduce minte cum erai îmbrăcat. În schimb, ce nu va uita cu siguranță este parfumul tău. This is a fact .

 109. Petrariu Stefan spune:

  Din punctul meu de vedere, parfumul este cel mai elegant accesoriu. Acesta ofera un accent definitoriu atât de aproape de intimitate care te descrie atât de bine şi care îţi anunţă prezenţa într-o încăpere, continuând să vorbească despre tine şi atunci când ai părăsit acel loc. Parfumul pune punctul pe "i" la o tinuta eleganta.

 110. Ce rol are parfumul in codul elegantei?

  Parfumul, oricare ar fi el, este o extenesie a personalitatii individului. Este o amprenta ce reflecta atitudinea sa. De ce ? Nu poti avea o atitudine care sa contrazica parfumul pe care il porti. Drept exemplu: nu poti sa porti un parfum Armani – eau de nuit si sa fi in acelasi timp vorbaret. Spulberi tot misterul pe care esenta eleganta a parfumului tau o raspandeste. Cum de altfel ( continuand exemplul inceput) nu poti purta un Dior – Fahrenheit si sa fi sobru sau trist. Sunt sigur ca atunci cand ma parfumez cu Armani – Attitude pot avea orice femeie din incapere. Stiu foarte bine cine ma poate insoti la o intalnire de afaceri, este partenerul meu nelipsit, alaturi de un stilou Mont Blanc, da discutam de Issey Miyake – L'eau Bleue D'issey. Ma simt un veritabil golan cand port Thierry Mugler – Amen. Trag pe mine un hanorac, blugi, adidasi? Clar vine cu mine Paco – Paco Rabbane. Vreau sa ma manifest ca un adevarat mascul alfa? Inca nu v-ati dat seama? Diesel – Only The Brave.

  Imi cer scuze, probabil am lungit-o prea mult. Ce incerc sa spun? Parfumul in codul elegantei are acelasi rol pe care il ai si tu. Pentru ca parfumul pe care il porti esti de fapt TU. Cele doua entitati: eleganta ( tu ) si parfumul, nu se separa ci sunt interdependente.

 111. Bogdan Grigoroaea spune:

  Consider ca parfumul adauga o nota exotica tinutei si prestantei si reprezinta apogeul experientei senzoriale intr-o situatie de prima impresie. O tinuta, feminina sau masculina, isi gaseste maximul de potential doar daca este acompaniata de un parfum si tinand cont ca mirosul este cel mai puternic evocator de amintiri, cu ajutorul unui parfum te poti face nu doar remarcat, ci si amintit, oferind observatorului o experienta "unforgettable". As folosi Armani Code Ice la o tinuta pentru o nunta de vara (summer wedding) ce consta in sacou Navy, pantaloni chino albi, camasa oxford roz si niste pantofi ai printului Albert navy.

 112. Croitoru Robert spune:

  Se spune ca parfumul emana mirosul in functie de ph-ul pielii,asta inseamna ca trebuie sa-ti alegi foarte bine parfumul deoarece acesta emana sarmul si atitudinea specifica…

 113. Onofrei Ciprian spune:

  Asa cum o femeie este mai frumoasa in compania unui barbat asa este cu parfumul combinat cu stitul vestimentar . Acest parfum s-ar putea asorta la o tinuta eleganta un pahar de whisky vechi un trabuc in compania unei femei frumoase si un surdiba o muzica buna

 114. esenta barbatului…

 115. Bogdan spune:

  Consider ca parfumul adauga o nota exotica tinutei si prestantei si reprezinta apogeul experientei senzoriale intr-o situatie de prima impresie. O tinuta, feminina sau masculina, isi gaseste maximul de potential doar daca este acompaniata de un parfum si tinand cont ca mirosul este cel mai puternic evocator de amintiri, cu ajutorul unui parfum te poti face nu doar remarcat, ci si amintit, oferind observatorului o experienta “unforgettable”. As folosi Armani Code Ice la o tinuta pentru o nunta de vara (summer wedding) ce consta in sacou Navy, pantaloni chino albi, camasa oxford roz si niste pantofi ai printului Albert navy.

 116. "Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței?"
  Parfumul un obiect indispensabil din codul elegantei deoarece prin parfumul ales corect ( aici ma refer un parfumuri in functie de sezon , ocazie , varsta , in functie de temperamental nostrum) poate face o buna impresie. Sunt singurul care mi s-a intamplat sa imi aduca aminte de o anumita persoana cand dadeam de mireasma unui anumit parfum? acest lucru observandul chiar acum 5 ani cand eram in clasa a 6 a chiar de la profesoara mea de limba romana , parfumul ei neconfundabil. In acel moment mi-am dat seama ca parfumul nu are rolul de a da bine ci si de a iti pune amprenta am putea spune (lucru characteristic barbatilor), cum poti foarte usor a iesi in evidenta printr-o tinuta bine gandita asa poti iesi in evindenta folosind un parfum.

 117. Adrian spune:

  Un parfum potrivit completeaza caracterul persoanei. Atrage in mod discret si subtil atentia si prezinta in mod indirect peroana si stilul ei de viata. De asemenea parfumul potrivit la tinuta potrivita te face sa fii memorabil. Multi oameni nu isi vor aminti numele dar isi vor aminti cum esti imbracat, cum te-ai prezentat si cat de bine ai asortat parfumul caracterului si stilului tau.

 118. Din perspectiva mea, parfumul este parte integranta a imaginii. Trebuie sa se asorteze cu tot restul, asa ca e chiar indicat sa ai la indemana o colectie. Nu exista nici un parfum bun la toate, adecvat pentru orice fel de vreme si orice fel de tinuta.
  Trebuie sa iti alegi parfumul exact cum iti alegi vestimentatia si sa tii in primul rand cont de anotimp.In contextul de fata, consider ca parfumul Armani Code Ice 2014 s-ar potrivi perfect unei tinute precum smockingul care asigura un ton inalt de eleganta individului, dar poate fi folosit si la o tinuta de zi cu zi (casual).
  Totodata, folosirea unui parfum produce o dubla emotie. Prima este placerea pe care o incerci chiar tu, in intimitatea prezentei sale. A doua este placerea de a-i incanta pe altii cu mirosul lui si de a transmite in jur un anumit mesaj. Daca intre tine si parfumul tau nu exista o simpatie reciproca, se prea poate ca aceasta combinatie sa nu-i impresioneze pe ceilalti.

 119. Un parfum ca Armani reflecta masculinitatea din orice barbat un parfum invaluitor!!

 120. Parfumul are rolul de a evidenţia stilul bărbatului, de a-i scoate în evidenţă masculinitatea şi de a atrage persoanele de sex opus.Poate fi asortat perfect cu un costum, dar merge, de asemenea şi cu o ţinută casual, în cazul unei întâlniri.

 121. Alex spune:

  Parfumul vine in completarea tinutei. Un parfum elegant nu va putea fi purtat niciodata la o tinuta sport. Atunci cand esti imbracat elegant parfumul corespunzator te imbraca intr-un aer misterios.

  Eu as purta un asemenea parfum la un costum negru, sau un smoching.

  Cand ai o tinuta perfcta si un parfum pe masura batalia e castigata, am eu o vorba.

  :)

 122. Parfumul este acel lucru pe care un barbat il poarta si iti ramane in minte mult timp!

 123. Vlad spune:

  Parerea mea e ca acest parfum se potriveste cu o tinuta casual spre office. Iar in cazul in care nu esti imbracat asa intr-o zi dar te-ai parfumat cu acest parfum si te intalnesti cu cineva pentru prima data, cu siguranta isi va reaminti de tine ori de cate ori simte acest parfum in prejma ei…

 124. Danilet Iulian spune:

  Cand vine vorba de parfum, nu conteaza doar cel personal, ci si al ambientului, de la sala de sedinte al omului de afaceri, pana la birou si masina. Tot ceea ce-l inconjoara pe un businessman de success trebuie sa-i poarte semnatura, sa fie dupa chipul si asemanarea sa si sa-i dezvaluie amprenta de stil. Parfumul te completeaza si iti desavarseste tinuta, fie ea una business, fie una lejera, de weekend. O camasa necalcata se trece cu vederea, insa un miros prost niciodata.

 125. Alin Șibu spune:

  O nouă variantă a seducției bărbatului Code, care renunță la smoking pentru un costum lejer gri sau un simplu tricou. Un parfum puternic, dar totuși proaspăt care umple aerul cu o urmă plină de magnetism, care ar face pe oricine să îl urmeze.

  O versiune casual chic, dar mereu încorporată în aceeași siluetă : un ambalaj emblematic inspirat de sacoul unui smoking Armani, o linie clasică și foarte masculină, traversată de un gri metalizat pentru a evidenția prospețimea acestui nou parfum.

 126. Dani spune:

  Pt cei atenti in deosebi la detalii , parfumul joaca , poate , un rol mult mai important decat aspectul fizic in sine. Eleganta tine de educatie , de felul de exprimare , de gesturi si mai apoi de imagine. Poti avea o imagine frumoasa daca nu stii sa tratezi si sa respecti o femeie , un om in varsta sau sa fii politicos. Eleganta vine din lucruri marunte si mai ales din comportament. “Persoanele cu adevărat frumoase nu sunt cele care arată bine fizic, ci mai degrabă cele calme şi cu încredere în sine.”(G. Armani).Pt fiecare dintre noi “elegant” poate inseamna cu totul altceva. Incepand de la dantura , unghii , par , igiena joaca si ea un rol important. Un barbat neingrijit denota toleranta , poate chiar dispret in unele cazuri. Pe langa comportament , tinuta si parul sunt cele care atrag fizic. Vad eleganta intr-un sacou negru , asortat cu o camasa alba , papion negru , o pereche de pantaloni inchisi de catifea si o pereche de pantofi. Desigur accesoriile si detaliile sunt foarte importante , de aceea ceasul , butonii , batista si parfumul ar trebui sa ne caracterizeze si sa scoata in evidenta personalitatea noastra.” Pentru a crea ceva cu totul excepţional, mintea ta trebuie să fie fixată obligatoriu asupra celui mai mic detaliu.”(G. Armani)

 127. Armani Cod Ice…….un costum elegant….o sampanie buna….un ceas frumos la mana…un trandafir pentru o doamna…..si ai sa te simti un mic James Bond…..un mic agent 007

 128. Cand eram mic, circula vorba aia: "Caietul este oglinda elevului". Da, adevarat. Sunt de acord. Dar totusi… degeaba ai tu un caiet frumos la exterior si invelit bine daca scrisul tau se aseamana cu cel al unui batranel drojdit cu un inceput de parkinson. Cam asa este situatia si cand vine vorba de stil. Degeaba esti imbracat bine daca nu mirosi la fel de bine. Vestimentatia atrage priviri involuntare pe cand parfumul intoarce priviri "de buna voie". Vestimentatia fara parfum e ca vinul fara eticheta. Bei sticla, iti place, dar nu are cum sa iti ramana in minte deoarece, in afara de gustul bun, nu mai are niciun aspect informativ si altadata n-o sa iti mai poti cumpara alta sticla pana cand nu le vei incerca pe toate. Parfumul ii poate aplica aceasta eticheta barbatului si poate consolida o prima impresie buna. Aceasta impresie se transforma din "Ce bine se imbraca tipul" in "Ce bine se imbraca si ce bine miroase tipul!". Acest aspect conteaza foarte mult atunci cand intalnesti pentru prima data pe cineva, fie ca e prima intalnire cu fata visurilor, fie ca e la interviul jobului mult dorit. In ambele cazuri parfumul joaca un rol foarte important. Fata visurilor va avea insomnie si isi va mirosi toata noaptea incheietura si gatul, locuri in care i-au ramas mici urme din parfumul tau iar angajatorul simtind toata ziua mirosul tau, te va suna a doua zi fara sa mai stea pe ganduri! In concluzie, as putea spune ca haina nu il face pe om, dar parfumul da!

 129. Armani Code Ice este un parfum cu simt oriental, ce patrunde un aer captivant si senzual.Acesta combinand citrice picante si mirodenii dulci, fiind foarte aromat.Ice este foarte potrivit persoanelor pline de carista si celor cu eleganta naturala.Ca tot vine vara, acesta fiind un parfum fresh, aromat , poate fi purtat cu o tinuta lejera .https://www.hm.com/ro/product/26894?article=26894-B

 130. Parfumul completează, este una din dimensiunile unei apariții. Nu asortez parfumul neapărat cu o ținută, ci mai ales cu personalitatea. Când întrăm în contact cu o persoană, personalitatea lui, e dată în primul rând de imagine. Îi observăm ținuta, frizura și aspectul, iar împreună cu acestea apare parfumul, care-i completează imaginea exterioară, care dezvăluie atât de multe despre cea înterioară.

 131. Nulu Utzu spune:

  Parfumul Armani Code Ice, in opinia mea, personal, l-as folosi numai si numAi la tinute elegante, de seara, deoarece am avut ocazia de a-i simti impresionantul miros si automat m-am simtit imbracat de o eleganta iesita din comun! Din acea clipa m-am gandit ca, daca l-as avea, l-as folosi doar la tinute office/elegante! :)

 132. Diana Baran spune:

  Un parfum reprezinta persoana! Parfumul l-as asorta cu prietenul meu. Nu un costum foarte scump te face sa fii mai atragator, ci modul in care il porti!

 133. Zsolt spune:

  Un parfum bine ales trebuie sa reflecte caracterul tau ,si imreuna cu un stil aparte rezulta o personalitate unica . Parfumul face parte din “imaginea” primei imresii care merge mana in mana cu vestimentatia noastra . Orice element ales gresit strica toata “imaginea”.

 134. Teddy spune:

  Parfumul unui barbat este cheia lacatului de la inima unei femei. El constituie o lume diferita de cea pe care o vedem pentru ca pe fiecare om, un parfum miroase diferit.
  El joaca un rol esential in viata unui gentleman deoarece femeile sunt atrase de mirosurile placute.
  Acest parfum mi se pare barbatesc si foarte potrivit pentru majoritatea tinutelor in special casual.

 135. Parfumul este instrumentul esential al elegantei. Orice persoana, in functie de bugetul si de importanta acordata stilului trebuie sa-si aleaga parfumul pe care il va folosi la intalnirea cu persoana iubita, persoana care il atrage, locatia unde se va deplasa sau evenimentul la care va participa. Totodata parfumul arata personalitatea unei persoane, o persoana cu "gust" estetic stie cum sa-si aleaga parfumul, stie cum si cat sa-l foloseasca, si in acelasi timp poate fi un sfatuitor foarte bun in alegerea cadoului perfect. In concluzie pot spune ca parfumul este un accesoriu la care un barbat nu trebuie sa renunte niciodata.
  As asorta parfumul cu un sacou bleu deschis, camasa alba, cravata maro tricotata si pantaloni de culoare deschisa.

 136. Iatan Razvan spune:

  Gust,rafinament,gratie…acest parfum este oglinda fiecarui gentlemen!!!

 137. Includ parfumul în categoria lucrurilor mărunte dar care fac diferenţa. Cred totuşi ca spre deosebire de batistă de buzunar, ceas sau cravată care transmit faptul că investeşti timp dimineaţa şi în altceva decât în rutină obligatorie a igienei, şi care desigur, comunica laturi ale personalităţii tale prin culorile pe care le alegi, parfumul transmite ceva mai mult. Ales bine, el transmite latura principală a personalităţii tale şi de cele mai multe ori cred că aminteşte prima impresie foarte bună pe care ai făcut-o, care dacă a rezultat în urma amestecului potrivit între ţinută şi parfum cu siguranţă e ancorată excelent în mintea celui din faţa ta. De aceea consider că parfumul are un rol esenţial în codul eleganţei.

  Normal că nu m-am putut abţine şi am trecut printr-un magazin să miros parfumul. Într-adevăr nu am mai mirosit niciodată aşa parfum şi cu siguranţă nu l-aş folosi purtând orice ţinută. Datorită notelor de lămâie şi muşcată îl găsesc un parfum diferenţiat de celelalte parfumuri din codul formal. Cred că l-aş asorta atât unei ţinute pe care o porţi la un cocktail party într-un penthouse, cât şi unei ţinute încadrate în tematica vestimentară a Italiei anilor 60. Şi pentru că nu mă satur să găsesc combinaţii noi cu siguranţă aş mai găsi ţinute pe care acest parfum s-ar plia perfect.

 138. Gelu Carare spune:

  Parfumul rămâne adânc în simțurile și mintea noastră. A simți parfumul cuiva poate să ne ademenească sau sa ne irite.
  În timp ce o picătură de parfum v-ar putea lumina ziua (iar parfumul Armani Code Ice las asorta la o tinuta lejera de vara)

 139. Dianna Cazan spune:

  Din punctul meu de vedere, intr-adevar feminist, parfumul pe care il porti iti da o anumita conduita. Cand vorbim de eleganta nu ne rezumam la un costum costisitor si la o vestimentatie impecabila, ci in primul rand la atitudine. Parfumul este cel care are ultimul cuvant asupra aparitiei, neaparat in concordanta cu evenimentul, tinuta si personalitatea. Conteaza naturaletea cu care gesturile sunt facute, privirea, zambetul si carisma. As asorta acest parfum cu iubitul meu, purtand o tinuta smart casual, intr-o seara calda de mai, la un restaurant pe malul unui lac, savurand un vin bun si clipe de neuitat.

 140. Totoi Ciprian spune:

  Te uiti in jur si realizezi ca multi oameni au un stil copiat, un stil ce ori il vad la terte persoane, ori il vad pe diferite posturi de televiziune. Si nu e neaaparat un lucru rau sa te inspiri, insa e foarte important sa ai propriul tau stil, sa-ti creezi propriul set de reguli care sa te reprezinte pe tine, pe acel tu care stii ca esti sau care doresti sa il arati celor din jur! A fi elegant din punctul meu de vedere nu reprezinta neaaparat un lucru concret, ci se poate sintetiza in functie de evenimentul la care participi, in functie de atitudinea pe care vrei sa o emani, in functie de ceea ce vrei tu sa reprezinti altora din anumite stari spirituale! Eu vad parfumul ales tinutei ca o completare a starii de spirit pe care vrei sa o degaji. Un parfum puternic, spune despre tine ca vrei sa atragi atentia, ca vrei sa detii controlul, ca "you mean bussines"! Un parfum cu tenta usoara zice despre tine ca esti relaxat, ca esti comfortabil cu tine insuti, ca vrei sa fii degajat. Eu parfumul Armani Ice Code , l-as completa urmatoarei tinute: unui barbat increzator, unui barbat constient de calitatile sale, unui barbat rafinat, cu gusturi in absolut orice domeniu, unui barbat ce conduce un Bentley, dar care nu i-ar fi teama sa se urce si intr-un Ferrari! Un barbat cu un stil al sau, un stil de el personalizat. Eu as vedea astfel: un costum simplu, din 3 piese ,pantaloni, camasa si sacou ! Un costum de culoare albastru deschis, cu o camasa alba , simpla , o curea si pantafi maro, din piele! O batista alba la buzunarul sacoului, un ceas de culoarea maro la mana, plus un lantisor din aur alb la gat, si un nasture descheiat la camasa ptr a se putea absv, si ptr a intra in concordanta cu batista. Asta e viziunea mea, o tinuta simpla , dar care emite ceva , un stil propriu ce cred eu s-ar completa cu acest parfum !

 141. Şora Raul spune:

  Asortezi un parfum cu o atitudine.

 142. Şora Raul spune:

  Asortezi un parfum cu o atitudine.

 143. Adrian Cristea spune:

  Un parfum ales bine, pe stilul tau, este ca un BUNA DIMINEATA spus cu zambetul pe buze de femeia care iti imbraca camasa

 144. Razvan Arpăşanu spune:

  Parfumul reprezinta cartea ta de vizita, dezvaluie despre tine mai mult decat crezi..Rolul lui este mult mai semnificativ, pentru ca el constituie esenta personalitatii tale.

 145. Banto Adrian spune:

  Citind pe scurt și rapid, pentru că timpul nu îmi permite să stau foarte mult pe internet(sau mai sincer, pentru că multe comentarii mi se păreau penibile) am observat că foarte mulți s-au complicat în definiții ale eleganței.
  Întradevăr exsista anumite reguli care trebuie cu strictețe respectate, aici mă refer la forme de salut, vorbit în public, zâmbet, îngrijire, să folosești inteligent cuvintele “te rog” și “mulțumesc” și foarte important hainele și stilul care vrei să îl aplici(lista poate fi lungită cu multe reguli, care în principiu țin de educație, e o foarte mare legătură între “fii elegant!” și “fii educat!”)
  Și să nu uităm care era întrebarea. Parfumul e tot. Da, parfumul e tot. Un parfumbun, poate să întoarcă privirile, ce alte lucruri (aspect fizic, haine, etc) nu au reușit să o facă. Mi s-a întâmplat să am un mare avantaj în a cucerii o fată,pentru că era înnebunită după un parfumul ce îl foloseam. Hai fie, arăt și eu bine :) E foarte important să știi să porți un parfum. Repet, trebuie să știi să îl porți si e foarte putini inteleg asta.
  Și a două întrebare, ce ținute aș asorta, răspunsul meu e relativ simplu(mai ales prin faptul că nu îi cunosc mirosul) ținute simple, chiar foarte simple. Îl văd un parfum de sezon cald, deci îmbrăcămintea de primăvară-vară, vară ar fi perfectă.
  Observ că foarte mulți nu au înțeles întrebarea. Oameni buni, întrebarea se referă la”parfum în relație cu eleganță”, nu “eleganță”.
  De ce să mint, mi-ar face plăcere să îl am în colecție. Gratis! :)

 146. O tinuta eleganta atrage atentia si de la distanta, un parfum atrage atentia din apropiere. Simtul mirosului este cale directa spre suflet si are efect asupra instinctelor. Efect care nu poate fi prefacut sau negat. Deci un adevarat gentleman impresioneaza inainte sa stea de vorba cu cineva. Vizual, si sufletesc. Acest parfum il imaginez perfect pentru zilele de vara, cu o camasa alba slim, pantaloni scurti si espadrile, dar in acelasi timp mi se pare perfect si pentru ocazii speciale ca nunti sau botezuri.

 147. Am primit o mostra cu acest parfum,este genial.Clar l-as asorta cu o camasa un sacou,un costum,dar si o camasa cu un sacou mai sport si niste jeansi ,perfect

 148. Silviu Stratulat spune:

  In codul elegantei, parfumul joaca un rol foarte important si anume ca reprezinta finetea si caracterul pe care il are persoana respectiva. Armani Code Ice l-as asorta mereu cu o tinuta eleganta, de birou, de "covor rosu"

 149. Gabriela spune:

  Eleganta unei persoane nu depinde de hainele pe care le poarta fie el un tricou si jeansh sau un sacou si cravata…. Eleganta vine din aritudine si din atentia pe care si’o ofera…. Daca hainele ii vin bine sunt curate/ calcate parul, barba sunt ingrijite si cel mai important daca parfumul pe care il poarta il reprezinta …. Deoarece memoria oldactiva este prima care actioneaza la vederea unei persoane si oricine Isi doreste sa fie ” tipul/ tipa care mirosea a rai”

 150. Parerea mea este ca parfumul are rol secundar in codul elegantei,deoarece in primul rand trebuie sa te pui la punct cu igiena personala,cu manierele si cu imbracamintea.Desi parfumul este pe locul al doilea,este destul de important,dar sa nu fie folosit in exces.Vorba aia,"ce e prea mult,strica!".Eu personal as asorta parfumul Armani Code Ice cu o tinuta eleganta!

 151. Radu spune:

  Parerea mea referitoare la rolul parfumului in codul elegantei este ca o tinuta nu este completa fara un parfum bine ales care sa defineasca linia fina intre o buna asortare a hainelor si stilul persoanei respective.Numele parfumului ma duce cu gandul la o tinuta “sharp”, tinuta business care atrage toate privirile, avand un plus parfumul !

 152. Flaviu C spune:

  de jos in sus:
  pantofi piele intoarsa maro , simplii
  blugi albastru inchis, diesel
  curea cu logo bold,maro-neagra
  camasa albastru deschis cu dugi fine..un slimfit lacoste sa zicem
  frizura fresh cut, aspectul fetei semi-ingrijit

  aspectul asta asociat cu efervescenta parfumului in mers creeaza o noua dimensiune si o perceptie placut radianta celor prezenti: scenica

 153. ionut spune:

  Un parfum bun iti dezvolta personalitatea si increderea in sine . Parfumul nu trebuie sa lipseasca la nici un barbat cu slil si stima de sine .

 154. Bogdan Moise spune:

  Parfumul denota eleganta, pasiune si putere. Completeaza tinuta, scoate in evidenta caracterul, excita simturile. Si nu numai…

 155. Dan spune:

  Parfumul reprezinta un stil de viata! Cel mai bine ar merge un barbat puternic, increzator si neaparat la un costum Armani.

 156. Edy Valcea spune:

  Parfumul e acela care completeaza cel mai bine tinuta si acela prin care poti fi diferit de cel de langa tine! :D

 157. Edy Valcea spune:

  Parfumul e acela care completeaza cel mai bine tinuta si acela prin care poti fi diferit de cel de langa tine! :D

 158. violeta spune:

  Parfumul e un vis ,iti ofera
  armonie .
  Se potriveste tinutelor stilate cu bun
  gust.

 159. un costum lejer gri sau un simplu tricou.

 160. La orice tinuta l-as folosi !:) In orice situatie …

 161. Ion spune:

  Buna ziua.

  Iată care sunt după părerea mea cîteva reguli de eleganţă masculină:

  1. Ar trebui să te prezinţi în faţa celorlalţi în cea mai bună stare a ta, asta demonstrează că îi respecţi.

  2. Un gentleman al zilelor noastre munceşte. Oamenii care nu muncesc sunt plictisitori şi de regulă plictisiţi. Trebuie să fii pasionat de ceva, să te implici şi să contribui cu ceva la mersul lucrurilor în lume.

  3. Manierele sunt foarte importante, la fel şi să ştii când este potrivit să faci sau să spui un lucru. Eu întotdeauna deschid uşile doamnelor, le car hainele, mă asigur că merg întotdeauna pe partea de interior a străzii. Mă ridic în picioare de fiecare dată când cineva vine sau pleacă de la masa la care stau.

  4. Nu fi pretenţios, rasist sau sexist, nu judeca oamenii după trecutul lor, pentru că nu ştii viitorul tău.

  5. Respectă şi vei fi respectat.

  6. Îmbracăte comform evenimentului la care participi.

  Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței?

  Orice bărbat trebuie sa se parfumeze,dar nu exagerat. Parfumul este un accesoriu suprem in viata oricui, fără parfum nu există eleganţă,mirosul plăcut pe care îl emani face ca cei din jur sa te tină minte.

  Cu ce ținute ai asorta parfumul Armani Code Ice?

  Cu orice ţinuta însă nu trebuie să ai un stil copiat, trebuie să ai propriul tău stil şi să fii tu insuţi.

 162. Ivan Gaina spune:

  Buna ziua.

  Iată care sunt după părerea mea cîteva reguli de eleganţă masculină:

  1. Ar trebui să te prezinţi în faţa celorlalţi în cea mai bună stare a ta, asta demonstrează că îi respecţi.

  2. Un gentleman al zilelor noastre munceşte. Oamenii care nu muncesc sunt plictisitori şi de regulă plictisiţi. Trebuie să fii pasionat de ceva, să te implici şi să contribui cu ceva la mersul lucrurilor în lume.

  3. Manierele sunt foarte importante, la fel şi să ştii când este potrivit să faci sau să spui un lucru. Eu întotdeauna deschid uşile doamnelor, le car hainele, mă asigur că merg întotdeauna pe partea de interior a străzii. Mă ridic în picioare de fiecare dată când cineva vine sau pleacă de la masa la care stau.

  4. Nu fi pretenţios, rasist sau sexist, nu judeca oamenii după trecutul lor, pentru că nu ştii viitorul tău.

  5. Respectă şi vei fi respectat.

  6. Îmbracăte comform evenimentului la care participi.

  Ce rol ți se pare că are parfumul în codul eleganței?
  Orice bărbat trebuie sa se parfumeze,dar nu exagerat. Parfumul este un accesoriu suprem in viata oricui, fără parfum nu există eleganţă,mirosul plăcut pe care îl emani face ca cei din jur sa te tină minte.

  Cu ce ținute ai asorta parfumul Armani Code Ice?
  Cu orice ţinuta însă nu trebuie să ai un stil copiat, trebuie să ai propriul tău stil şi să fii tu insuţi.

 163. Alex spune:

  Bunul-gust nu este determinat de contul bancar, brandul de haine purtat, mașina sau funcția deținută în societate. Adevăratul cod al eleganței este reprezentat de un bărbat care va spune “te rog!” și “mulțumesc!”, de fiecare dată când va cere sau va primi ceva, de un bărbat care nu înjură, nu jignește și, cu atât mai mult, nu lovește o femeie, de bărbatul care cunoaște adevăratul sens al cuvintelor: onoare, modestie și respect.

  Parfumul completează, este una din dimensiunile unei apariții. Nu asortez parfumul neapărat cu o ținută, ci mai ales cu personalitatea. Când întrăm în contact cu o persoană, personalitatea lui, e dată în primul rând de imagine. Îi observăm ținuta, frizura și aspectul, iar împreună cu acestea apare parfumul, care-i completează imaginea exterioară, care dezvăluie atât de multe despre cea înterioară.

 164. Sma Marius spune:

  Vb de eleganta l as asorta cu ceva elegant,asta tinand cont si de vremea de afara,denumirea de ICE ma face sa ma gandesc la vara,nu la iarna:)

 165. Octavian Enache spune:

  bai daca il castigi ma dai si pe mn odata :)))

 166. Octavian Enache spune:

  Armani Cod Ace scoate orice tinuta in evidenta… il asortez cu orice.

 167. Dragos George Pintilie spune:

  Consider ca esenta parfumului defineste personalitatea omului.Odata ce ai ales parfumul perfect care sa te defineasca iti este mult mai usor sa te faci recunoscut ca cine esti si nu ca cine vrei sa fii.De exemplu un parfurm fin reflecta calitatile de gentleman pe cand esentele tari si reflecta o atitudine dura, tipatoare care striga dupa atentie.Aceasta esenta consider ca ar putea fi asortata si la o tinuta business dar si la tinutele cu tenta eleganta indiferent ca sunt casual sau formale.

 168. Emil Paul spune:

  Parfumul – un aliat de incredere, puternic si subtil. Completeaza o tinuta, ii da rafinament. Parfumul acesta l-as asorta la vara care se lasa asteptata, la plimbarile pe faleza…tinute vaporoase, elegante, sofisticate …alaturi de persoana potrivita

 169. Crisu Kizzu spune:

  Rolul de a-ti face simtita prezenta. Mirosul iti descrie caracterul si ce mentalitate ai , nu poti sa mirosi orcum cand vine vorba de stil si eleganta L-as asorta cu tinuta mai deschise la culoare, dar nu exagerat. Parfumul este ce-l mai important cand vine vorba de stil .

 170. Fiu de Inger spune:

  Un parfum rafinat al elegantei, indraznet uneori dar si puternic in acelasi timp, un parfum ce caracterizeaza "nota"masculina.Tinuta vestimentara a acestui parfum este smoking-ul.

 171. Dragos spune:

  ……scurt ….un parfum perfect pentru vara..perfect pentru o tinuta casual elegant dar si o tinuta lejera si vesela ..

 172. Nicolae Daniel spune:

  :))))))

 173. Dragos George Pintilie spune:

  Nicolae Daniel Vremuri bune nu Nicolae Daniel? :))

 174. Ce pot spune eu , este ca un prafum completeaza o tinuta . Ii ofera acel ceva dupa care ai intoarce capul pe strada , daca lasi un miros marcant dupa tine . A fii elegant , nu inseamna tot timpul sa imbraci un costum . Pentru mine personal , elegant inseamna sa ai personalitate sa te regasesti in ceea ce porti si in ceea ce simti, adica confortabil .
  In primul rand , un miros atrage " audienta" asa cum imi place mie sa zic . Am remarcat asta pentru ca multe femei adulmeca parfumul imediat . Si stiu cum sa se poate intr-o discutie cu tine , atunci cand mirosul ii da asa o nota in plus look-ul lui .
  In al doilea rand, codul elegantei acestui pafrum l-as imbina cu o tinuta red carpet (nu MTV Awards , mai mult MetGala sau Oscar) . In momentul acela cand pasesti pe covor , in urmata ta sa lasi un mirosc despre care sa se vorbeasca si dupa . A fii elegant inseamna sa ai "coaie" pe romaneste si tupeu.Adaugand o pata de culoare personalitatii tale cu un miros iesit din tiparul normal.
  Acest parfum pentru mine personal , emana personalitate si testosteron . Totul tine de tine de ce vrei si pe cine vrei sa imbini cu sharm inocent cu o tinuta eleganta si un parfum pe masura . Haters gonna Hate , Armani Gonna Smell <3 #UnforgettableCodes

 175. Paul spune:

  Rolul parfumului, precum codul eleganței masculine dealtfel, este unul ce diferă de la o persoană la alta. Un parfum își păstrează neschimbate tonalitățile pe o hartie de test, dar în contact cu pielea se adaptează fiecărui purtător, dezvăluindu-și notele treptat. Pentru mine parfumul este elementul care încheie ritualul igienei corporale de dimineață și, în același timp, pasul care precede ritualul vestimentar al aceleiași dimineți. Este veșmântul care mă îmbracă înaintea tuturor celorlalte straturi textile, în consecință, cel mai intim și personal element al codului eleganței masculine.

 176. Cred că totul ar trebui început cu o axiomă: Nu există eleganţă fără educaţie!

  Şi aici părinţii au un rol foarte important în formarea de mici copii a viitorilor/viitoarelor domni/doamne în societatea asta confuză.

  Iar de la un anumit punct, când ajungi la stadiul de a lua decizii, depinde doar de tine ce stil de viaţă doreşti să-ţi conturezi: pentru că eleganţa este un stil de viaţă… un stil de viaţă de mulţi neînţeles, de mulţi blamat, dar totuşi atât de frumos când ajungi să ştii cum să ţi-l însuşeşti.

  Dacă ar fi să compun o broşură pe care s-o tipăresc şi s-o împart lumii pe stradă, în ideea de a le oferi câteva repere despre eleganţă şi ce-ar putea face pentru a se îndrepta în acea direcţie, probabil s-ar numi „Piramida eleganţei” şi ar arăta astfel:

  Găseşte-ţi un echilibru între latura interioară şi cea exterioară. Coco Chanel spunea că eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul.

  Şi plecând de aici, la baza piramidei ar sta caracterul omului.

  Manierele, respectul, bunul simţ primează.
  Sunt noţiuni existente “de când lumea şi pământul”, deci poţi avea foarte uşor acces la informaţii despre ele. Cartea codului bunelor maniere te-ar putea ajuta mult în acest sens.

  Atitudinea.
  Să fii elegant înseamnă să ştii când e cazul să laşi modestia la o parte şi când să fii discret. Sunt situaţii când meritele chiar ar trebui să-ţi fie recunoscute şi situaţii când discreţia îţi aduce aprecierea altora.
  Să fii elegant înseamnă să ştii când şi cum să faci un compliment şi, de asemenea, să ştii cum să accepţi un compliment.
  Să ştii să pierzi îi faţa cuiva este un lucru din ce în ce mai rar.

  Naturaleţea.
  Nu poţi să fii elegant dacă nu te simţi bine în piele ta.
  Astfel, vei ajunge la mijlocul piramidei – exteriorul.

  Ţine minte: prima impresie contează – Cel puţin în primele secunde ale interacţiunii cu cineva, până să-ţi fie descoperită personalitatea. Există şi o vorbă… „nu vei avea o a doua şansă de a face o primă bună impresie”.

  Se începe cu o igienă corespunzătoare.
  Un bărbat elegant nu este un metrosexual, dar ştie să se îngrijească.

  La capitolul vestimentaţiei, prima regulă este ca acestea să fie curate, călcate şi să-ţi vină bine pe corp. Mai departe, ţine de alegerea fiecăruia.
  Dar din perspectiva mea, menţinând firul poveştii, o persoană elegantă are cunoştinţe bogate şi este pasionat de stilul vestimentar. Ştie să se îmbrace adecvat pentru fiecare ocazie, are gusturi fine, iar motto-ul său este că trebuie să se îmbrace astfel pentru că-i face plăcere, pentru că aşa-i viaţa lui, nu pentru a impresiona. Cămaşa, costumul bine croit şi pantofii de calitate sunt piesele lui de rezistenţă.

  Limbajul trupului.
  O postură corectă, o strângere de mână care să emane încredere în sine şi un zâmbet şarmant sunt o necesitate.

  Iar în vârful piramidei stau acele mici detalii care, de obicei, fac diferenţa şi te departajează de restul. Sunt gesturile fine, bunele gusturi, rafinamentul.

  Să ştii să savurezi un vin bun, nu doar să bei, să te bucuri de o specialitate culinară, nu doar să mănânci.
  Să înţelegi de ce unele lucruri sunt scumpe şi să le apreciezi.

  Tot aici se regăseşte şi parfumul. Acea esenţă aparent banală dar atât de sofisticată, care aleasă cu grijă, folosită la momentul oportun şi în cantitatea potrivită creează emoţii, trezeşte amintiri şi scrie poveşti.
  Ar trebui să fie semnătura fiecărui bărbat elegant, amprenta lăsată în mintea femeii cucerite sau a persoanei cu care tocmai a interacţionat. Şi asta pentru că mirosul este considerat cel mai puternic simţ cu care am fost înzestraţi.

  Nu este complicat să fii elegant atunci când îţi doreşti asta. Societatea are nevoie de astfel de oameni. Fii unul dintre ei!

 177. Mihai J spune:

  In opinia mea eleganta nu consta doar in stilul vestimentar,ci si in gesturi,mimica,prezenta,limbaj,comportament ( in special in contact cu persoanele de sex opus .vorbind aici din perspectiva unui barbat care tinde spre a fi un gentleman).Iar referitor la parfum,sunt de parere ca reprezinta acel accesoriu nevazut,dar care nu trece neobservat :)

 178. Parfumul te completeaza si iti desavarseste tinuta, fie ea una business, fie una lejera, de weekend

 179. Rolul parfumului este acela de a da un plus de eleganta tinutei purtate. As asorta acest parfum la o tinuta eleganta, o camasa cu pantaloni eleganti si pantofi.

 180. Tu ca si om esti reprezentat de o poza , ingrijita ,moderna sau veche nu prea conteaza atunci cand ai o rama pe masura…un parfum elegant poate fi rama oricarui barbat!

 181. Alex R. spune:

  Parfumul este un accesoriu suprem, nevăzut și de neuitat. Îți anunță sosirea și îți prelungește prezența după ce pleci. Coco Chanel

  Nu am cum sa ma exprim mai bine !

  Si clar l-as purta la o tinuta business !

 182. George Gyo spune:

  Cum as asocia eu codul elegantei cu parfumul ? De ce este important parfumul ? Hai sa vedem ! Codul elegantei dupa cum ai spus si tu, tine de imagine, de cum te comporti, de un simplu "multumesc" sau "te rog". Ei bine imaginea este ceea ce un om vede in tine, vede pe tine. Imaginea ta in capul unei alte persoane se formeaza prin vaz in primul rand(ceea ce se vede cu ochiul liber, cum esti imbracat, cum te misti, cum interactionezi cu cei din jurul tau, cata incredere ai in tine, igiena personala); prin auz (conteaza ceea ce spui, cum o spui si bine inteles tonalitatea vocii poate spune enorm de multe lucruri despre tine) si bine inteles prin miros (conteaza enorm de mult cum mirosim, un parfum folosit in situatia corespunzatoare te poate ajuta mult si iti imbunatateste imaginea enorm). Probabil as folosi acest parfum la o tinuta business-casual. Cunosc fete care doar simtind parfumul pe un barbat necunoscut aflat in trecere spuneau "Imi amiteste de …..el"

 183. Un singur lucru nu-l poate uita creierul uman de-a lungul vietii. Si anume un parfum pe care candva l-am mirosit. Iar o alegere mai buna decat Armani pentru a ramane mereu in memoria cuiva pur si simplu nu exista. Data fiind compozitia parfumului, l-as purta cu o tinuta casual-sport de vara, pantaloni deschisi (albi, crem), pantofi maro/mocasini, sacou bleu marin cu o camasa de inisor in culori varatice. "Simple is elegant", dupa cum spunea cineva. O combinatie fresh, pe care aroma mediteraneana o face irezistibila. Ambele asortate desigur cu un zambet si o privire strengare ca a domnului din reclama:)

 184. Cristian spune:

  In opinia mea, codul elegantei nu este constituit numai din tinute vestimentare, ci printr-o multitudine de alte aspecte, precum: igiena, politete, respect, mila si bun simt.

  In primul rand, orice barbat care isi pastreaza calmul la ceas de grea incercare, si este iubitor, amabil, grijuliu si dulce pentru altii, poate fi numit un domn. A fi bland este o virtute rara, admirata de toti, insa doar cativa o poseda. Un domn adevarat este ca luna printre infinitele stele.

  In al doilea rand, igiena, prin ingrijirea regulata a corpului: tuns, aranjat barba, pensat, manichiura, pedichiura, tratamente faciale, epilat, cat si prin nelipsitele dusuri de dimineata (ce alt mod de a incepe ziua poate fi mai bun decat un dus?), toate combinate cu un parfum discret, fresh, sau dulce, impulsiv, in functie de momentul zilei sau ocazie, conduc si sustin eleganta unui barbat.

  Referitor la parfumul Armani Code Ice, acesta poate fi folosit in marea majoritate a tinutelor business-casual, dar si in anumite tinute formale utilizate in perioadele caniculare.

 185. Scoby Doo spune:

  Ca sa ne putem numi barbati adevarati trebuie sa avem cate putin din acea ''eleganta'' tot timpul,ca sa poti dovedi ce fel de barbat esti nu umbli pe strada cu portofelul in mana ridicat ca sa vada toata lumea cat e de gros,dar asta nu inseamna ca daca folosesti un parfum decent si bine ales ca acesta si o tinuta imbietoare si bine aleasa nu poti atinge incetul cu incetul culmile ''gentlemenului '',o femeie adevarat prefera un barbat bine imbracat cu o esenta potrivita de parfum in jurul lui nu un artistocrat bogat si figurant,totul tine de felul in care il folosesti si consider ca e un pas important pentru ca Tu sa-ti poti defini nivelul elegantei la care te afli !

 186. Fernando spune:

  Cand spui ”Codul Elegantei” nu te referi numai la eleganta vizuala. Te referi la toate tipurile de eleganta. Prima impresie conteaza intotdeauna: de la micile gesturi de buna-crestere si respect,pana la eleganta modul tau de a te imbraca. Cand vorbim mai ales de eleganta emanata de o casa renumita,cum este Armani, este clar ca gandul ne duce imediat la o eleganta de foarte buna calitate. O eleganta care se gaseste la barbatul care are nodul de la cravata facut corect si care are o atitudine pe masura. Un astfel de parfum, nu este decat o piatra de consolidare in eleganta barbatului. Parfumul trebuie sa fie mesajul tau catre ceilalti cand te apropii si in acelasi timp,amintirea ta dupa ce tu nu mai esti prezent.

 187. Parfumul are un rol foarte important in general,dar mai ales in codul elegantei,de asemenea trebuie ales cu atentie in functie de eveniment,anotimp si parte a zilei.iar un barbat elegant,aranjat si parfumat este un barbat apreciat si placut de toata lumea.Parfumul Armani Code Ice l-as asorta in primul rand la o tinuta eleganta,dar pt ca este si umpic fresh merge bine si la o tinuta casual.

 188. Vlad Ciupitu spune:

  Parfumul raprezinta o “stampila” personala a stilului unui barbat.
  Cu toate acestea, parfumurile greoaie sau tabacco ar trebui folosite mereu la tinute pentru timpul friguros sau pentru tinute de seara, in schimb un parfum light, blue sau un parfum precum Armani Code Ice ar trebui purtate la tinute de vara, tinute degajate sau pentru tinute de zi cu zi.
  Parfumul ar trebui folosit intr-o cantitate mica, astfel incat mirosul sa fie perceput de cei din jur intr-un mod rafinat si discret.
  Rezultatul ar trebui sa fie unul care sa genereze interes pentru cei din jur si sa ii faca sa isi doreasca sa mai simta mirosul parfumului iar si iar.
  De aceea cand vine vorba de parfum, mereu “less is more”.
  Aceste lucruri sunt cele mai importante din punct de vedere al parfumului, pentru un barbat rafinat, cu stil si eleganta.

 189. Mihai Zota spune:

  Eleganta ce e eleganta ?un afevarat gentelman nu poate fi gentelman fara eleganta ea fiind caracteristica care da statutul de gentelman.Acest parfum se potriveste cel mai bine cu o tinuta casual,parfumul fiind elememtul care da aerul prospetimii si intareste pozitia unui gentelman

 190. Radu spune:

  Nu pentru parfum las urmatoarea idee ci pentru ceva ce am constatat , dar se poate aplica si dezvolta si pentru un parfum anume : ‘Sa fii elegant, cu adevarat elegant ai nevoie de un capital cinstit in primul rand. Atitudinea si conduita de om cinstit si demn de cinstit sau model de urmat conteaza foarte mult in orice societatate din orice colt al lumii! Atat , capital cinstit inainte de toate , asta e o investitie pe viata ,de viata si pentru libertate si viata armonioasa!

 191. Gabi Gabriel spune:

  :) Parfumul este pentru eleganta nota finala. Este cel ce da stralucirea profunda a tinutei. Parfumul asigura the final touch si pune in valoare intreaga eleganta. Alegerea parfumului este de o maxima importanta. Nu trebuie sa uitam ca in engleza si in franceza parfumul SE POARTA, nu te dai cu el. Parfumul este o imbracaminte care iti poate asigura diferenta dintre succes si esec. Poti sa fi excelent imbracat, asortat, stilat…dar in momentul in care contactul personal se realizeaza, iar parfumul este ales in mod incorect, tot efortul este in zadar. Parfumul ales corect in functie de mementul zilei, ocazia si personalitatea ta iti poate da acea aura care te scoate din anonimat, care poate conferi unei tinute simple o atingere de artistocratie.
  Nu am testat acest parfum. Stiu doar Armani Code. Ma ghidez dupa ce ai spus ca are ca note. In principiu, as recomanda o tinuta smart casual, spre business casual. Culori mai sobre, dar nu terne (un sacou croiala italiana dark emerald green, camasa alba cu guler open collar. Poate sunt pretentios, dar camasa sa aiba butoni. Preferabil arginti, all metal. Batista Pantaloni grej sau light yellow usor cambrati, din stofa subtire. Pantofi maro. Si desigur as putea continua cu toate detaliile….
  De ce am ales aceasta tinuta? Notele de inceput sunt proaspete, usor intepatoare si racoroase. ne intereseaza insa cele finale. Fiindca acestea sunt lemnoase ne indica in mod clar o prezenta serioasa, masculina, plina de incredere. In general, sfatul meu este sa aveti in vedere mereu notele de inceput, dar mai ales cele finale pentru a va alege tinuta.
  Si….mai este un aspect….testati intai cum se combina orice parfum cu chimia pielii. Uneori, acelasi aprfum este un adevarat paradis pentru unele tipuri de piele si un infern pentru altele. :)

 192. In opinia mea, parfumul defineste persoana, individul, entitatea. Precum o cravata asortata cu batista, o curea asortata cu pantofii, la fel si parfumul trebuie asortat cu personalitatea. Parfumul spune tot despre o persoana. Eu dau o mare importanta parfumului si acord mult timp in alegerea celui care mi se potriveste. As asorta acest parfum si unei tinute lejere, de pilda, un tricou polo, o pereche de pantaloni lungi, de culoare deschisa, pantofi de iaht, ochelari de soare Mont Blanc, ceas Fossil si o curea Moschino, asortata cu pantofii.

 193. Subtilitatea gustului defineşte esenţa ’’masculinului’’. A dobândi rafinament, epatând printr-un şarm natural şi o simplitate firească, este pentru bărbatul contemporan o provocare decisivă înaintea căreia trebuie să se redefinească. A-ţi alege sensibilitatea proprie ţine nu doar de percepţia estetică conturată de societate, ci se evidenţiază şi prin educaţia şi valorile personale. Rafinamentul poate fi intrinsec, dar se şi poate învăţa. Alegerea parfumului perfect este prima lecţie de rafinament, impunându-ţi noi limite pentru a fi încălcate. Într-o nebunie aromată a esenţelor, bărbatul trebuie să simtă libertatea de a decide, de a alege parfumul ce îi trezeşte simţul şi îl instigă la aventură. Indiferent de outfitul pe care îl porţi, fie el un tricou alb peste o pereche de jeanşi rulaţi sau o cămaşă bleu sub un sacou de stofă, parfumul conferă desăvârşire oricărei ţinute, eliberându-ţi farmecul şi făcându-te ’’de neuitat’’. Sper că Armani Code Ice va face acelaşi lucru pentru mine.

 194. Parfumul Armani Code Ice in codul elegantei poate juca un rol principal. Acest parfum a fost creat pentru persoane active dar care vor sa isi mentina prestanta si eleganta unei intalniri de afaceri. Acest tip de persoane sunt mai mereu in miacare, intr-o continua agitatie, ceea ce ii face fizic vorbind greu de urmarit, insa insotiti de pardumul Armani Code Ice este imposibil sa nu intorci capul sa observi cine a trecut, instinctual suntem atrasi de mirosuri placute ai puternice insa am fost formati sa ne indreptam atentia vizuala si olfactiva dupa fiecare parfum Armani.
  Desigur o tinuta adecvata acestui parfum ii este deatinata unui barbat care indiferent de imprejurare are calcate si pregatite o camasa eleganta, un sacou elegant, o pereche depantofi comoda si stilata insa care uita aproape mereu sa se constranga cu o cravata sau un papion!

 195. Parfumul, de-a lungul istoriei, și-a făcut un nume prin dărâmarea barierelor, devenind sinonim cu eleganța.
  Mirodeniile şi parfumul sunt legate între ele printr-o punte uşor intuitivă: mirodeniile au fost cele ce au născut parfumul! Cea mai veche întrebuințare a parfumului a fost utilizarea sa în cadrul ceremoniilor religioase, când preoții ardeau ierburi aromatice, tămâie şi smirnă. Nu este o poveste scurtă, este o poveste ce a călătorit prin timp, cu muncă, trudă şi dăruire, pentru a ajunge la cel mai înalt rang de eleganţă şi rafinament.
  Făcând o comparaţie, nu suntem prea departe faţă de strămoşii noştri întrucât folosim parfumul în acelaşi fel: pe haine sau pe piele, la împrospătarea aerului în încăperi dar şi în ceremoniile religioase.
  Nu am un răspuns ferm la întrebarea: "De ce parfumul este aşa de important încât simţim nevoia de a-l cumpăra?", însă ştiu că simţurile olfactive ne conduc către nevoi de neexplicat şi că, deşi simţul mirosului este cel mai puţin înţeles și poate cel mai puţin important, azi este folosit de mii de producători ca metodă de marketing.
  After all: „Un parfum este cel mai elegant accesoriu.”
  Coco Chanel

 196. Ionut Copacel spune:

  “Codul elegantei” . . . hmm! Oare mai stiu cei din ziua de azi ce inseamna un “COD”? Mai stie oare cineva cum se urmeaza un cod? N-am de gand sa-mi expun pareri fanteziste si sa-mi dau cu parerea despre cat de bine i-ar sta altcuiva in anumite tinute ci as vrea sa punctez scurt cateva idei! Un parfum se “poarta”, nu se asorteaza neaparat, un parfum defineste ceea ce ar trebui sa fii deja, un om integru, decent, elegant, un om ce inca mai stie ce e acela “stilul clasic”, un individ ce are licenta luata in “bune maniere”, unul caruia nu-i este frica sa fie EL insusi si sa lase adevaratul DOMN sa iasa la iveala! Noile tendinte vestimentare ne demonstreaza multe, dar ce rost are sa iti “fortezi” imaginea si sa te lupti sa fii in pas cu moda cand nu esti altceva decat un imitator! Fiti voi insiva domnilor si nu uitati ca traim intr-o lume cu prea putini “gentlemani”, . . . haideti sa mai intarim randurile!!! Ma inclin!

 197. Codul elegantei masculine, atitudinea, stilul masculin…cred ca Laci a conturat foarte bine imaginea de ansamblu a barbatului modern. Ce trebuie sa stim noi, e faptul ca simtul olfactiv apare ca o masura de siguranta acolo unde celelalte simturi nu pot percepe, ne protejeaza viata si ne influenteaza emotiile sau starea de spirit. Parfumul, fie exploateaza si stimuleaza dorinta sexuala, fie creeaza o ambianta placuta. Acesta este rolul lui. E cert ca vom fi intotdeauna mai atrasi de o persoana care miroase placut, acesta fiind un criteriu destul de important in alegerea partenerilor. Am sa inchei cu o gluma: unde este pacalit ochiul, simte nasul !

 198. Parfumul este Accesoriul cel mai subtil dar si de impact al unui barbat. Parfumul este cel care "gadila" simtul olfactiv si imprima subliminal in perceptia celor din jur imaginea celui care il poarta. Astfel, tinuta si comportamentul vor face un barbat sa fie remarcat insa parfumul il va face cu siguranta, sa fie de neuitat

 199. Vlad D. spune:

  Eleganta inseamna armonie si bun gust, deci implicit tot ce este cuprins in codul elegantei trebuie sa insemne aceleasi lucruri. Parfumul ar trebui sa aiba un rol foarte insemnat in viata si eleganta oricarui barbat. Armani Code Ice nu face abstractie de la aceste caracteristici.

  As asorta acest parfum tinutelor smart casual din serile toride de vara pentru ca notele lui (menta/ghimbir/lamaie) sunt foarte potrivite temperaturilor ridicate.

 200. Dex-ul ne da urmatoarea definitie a elegantei :"ELEGÁNT, -Ă, eleganți, -te, adj. 1. (Despre îmbrăcăminte) Făcut cu gust, frumos; (despre oameni) care se distinge prin armonia și bunul gust al îmbrăcămintei. 2. (Adesea adverbial) Care se deosebește prin armonia formei, prin îmbinarea plăcută a elementelor, printr-o sobrietate plină de gust. ♦ Fig. Plin de tact, lipsit de brutalitate. – Din fr. élégant, lat. elegans, -ntis." In mod normal,un parfum ar trebui sa vina ca o completare a acestei definitii…..deci o imbracaminte eleganta sau un om care se distinge prin bunul gust al armoniei,e incomplet fara un parfum…care sa ii defineasca personalitatea,stilul,rafinamentul si masculinitatea. dar nu de multe ori ne-a fost mirarea sa ne intalnim cu oameni care se dadeau cu un anume parfum(doar pt ca se mai dadea si x-ulescu) si sa constatam ca ii sta oribil "imbracat" cu acel parfum. Asa cum dam o atentie deosebita hainelor,ar trebui sa dam o atentie deosebita si parfumului….daca o haina e prea mare sau daca te strange…o cumperi??? normal ca nu. Asa trebuie sa iti alegi si parfumul…in functie de personalitatea ta….nu doar ca sa fii trendy,doar ca sa "mirosi bine",doar ca sa fii copia fidela a sefului….In concluzie,vreau sa spun ca orice alegere in viata,trebuie sa fie personala…si sa te defineasca. E valabil si in cazul parfumului. Alege parfumul care te defineste si completeaza…..dar nu te da cu un parfum…ca sa tinzi catre o……. "definitie incompleta". Alege corect forma,alege corect fondul, ca sa nu ajungi sa fii o:"forma fara fond…..parfumata."

 201. Ponea Bogdan spune:

  parfumfumul in general este ca si o oglinda catre caracterul unei persoane si spune mai multe despre aceasta decat o fac vorbele!

 202. Anitas Marius spune:

  Subtilitatea gustului defineşte esenţa ’’masculinului’’. A dobândi rafinament, epatând printr-un şarm natural şi o simplitate firească, este pentru bărbatul contemporan o provocare decisivă înaintea căreia trebuie să se redefinească. A-ţi alege sensibilitatea proprie ţine nu doar de percepţia estetică conturată de societate, ci se evidenţiază şi prin educaţia şi valorile personale. Rafinamentul poate fi intrinsec, dar se şi poate învăţa. Alegerea parfumului perfect este prima lecţie de rafinament, impunându-ţi noi limite pentru a fi încălcate. Într-o nebunie aromată a esenţelor, bărbatul trebuie să simtă libertatea de a decide, de a alege parfumul ce îi trezeşte simţul şi îl instigă la aventură. Indiferent de outfitul pe care îl porţi, fie el un tricou alb peste o pereche de jeanşi rulaţi sau o cămaşă bleu sub un sacou de stofă, parfumul conferă desăvârşire oricărei ţinute, eliberându-ţi farmecul şi făcându-te ’’de neuitat’’. Sper că Armani Code Ice va face acelaşi lucru pentru mine.

 203. Alex Macavei spune:

  Eleganța este muzică. Mișcarea, gestul, privirea, totul în concordanță, nici o disonanță, nici o deviere, de la gândire la hainele pe care le porți, totul trebuie adus către un punct comun. Și cum altfel dacă nu printr-un parfum care aduce totul la unison? Dar mare grijă…parfumul este un nor de praf dacă abuzăm de el, o briză ușoară dacă-l folosim discret, o comoară dacă-l folosim corect.

 204. Laurentiu spune:

  Pentru ca vine vara, eu as asorta acest parfum cu: o camasa cu imprimeu floral, o pereche de bermude, mocasini si nu ar putea sa lipseasca ochelarii Rayban Justin sau Wayfarer.Eu consider ca aceasta tinuta s-ar potrivi mai ales ca acesta este un parfum fresh, racoritor.

 205. Razvan spune:

  Parfumul este acel element care, din punctul meu de vedere, te descrie cel mai bine, anuntandu-ti prezenta intr-o incapere. Daca este de o calitate superioara, cu niste note aparte, poate veni in completarea barbatului elegant.
  Cu totii stim ca o tinuta eleganta, cu stil, poate atrage privirile celor din jur. Acest lucru se intampla si in cazul unui parfum bun care incanta simturile.
  Fie ca esti barbat, fie ca esti femeie, atractivitatea este o problema care exista si va exista intotdeauna, dorindu-ne mereu sa atragem privirile celor din jur. Acest lucru nu tine doar de imbracaminte si accesorii, ci tine si de parfumul potrivit.
  In concluzie, un parfum placut, fin, delicat iti poate accentua maculinitatea, fiind de asemenea un punct forte in atragerea persoanelor de sex feminin.

 206. Razvan Iosif spune:

  Parfumul este acel element care, din punctul meu de vedere, te descrie cel mai bine, anuntandu-ti prezenta intr-o incapere. Daca este de o calitate superioara, cu niste note aparte, poate veni in completarea barbatului elegant.
  Cu totii stim ca o tinuta eleganta, cu stil, poate atrage privirile celor din jur. Acest lucru se intampla si in cazul unui parfum bun care incanta simturile.
  Fie ca esti barbat, fie ca esti femeie, atractivitatea este o problema care exista si va exista intotdeauna, dorindu-ne mereu sa atragem privirile celor din jur. Acest lucru nu tine doar de imbracaminte si accesorii, ci tine si de parfumul potrivit.
  In concluzie, un parfum placut, fin, delicat iti poate accentua maculinitatea, fiind de asemenea un punct forte in atragerea persoanelor de sex feminin.

 207. Florian Mihalce spune:

  Sunt fan Armani Code si Armani Code Ultimate.
  Insa acest nou parfum Armani Code Ice l-as asocia cu un costum de vara din in sau din bumbac, costum in culori deschise de vara, alb, bej sau grej. Ar mai exista o varianta, o tinuta smart-casual, pantaloni de in, camasa din in cu maneca scurta tot din in, bineinteles in culori deschise si mocasini, sau pantaloni din bumbac si tricou polo cu mocasini, totul in culori pastelate. Be good. Be smart. Be a gentleman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *