Armani Code Ice

Am primit 182 de comentarii în cadrul articolului Codul eleganței 2014 Edition – “How to be unforgettable” dintre care am ales trei câștigători Armani Code Ice. Nu a fost deloc ușor să aleg, după ce am citit mesajele creative, dar analizând comentariile de mai multe ori am tras linie si le-am ales pe următoarele:

Câștigătorii celor trei parfumuri Armani Code Ice

Tudor Costinas says:

May 15, 2014 at 7:12 pm

Includ parfumul în categoria lucrurilor mărunte dar care fac diferenţa. Cred totuşi ca spre deosebire de batistă de buzunar, ceas sau cravată care transmit faptul că investeşti timp dimineaţa şi în altceva decât în rutină obligatorie a igienei, şi care desigur, comunica laturi ale personalităţii tale prin culorile pe care le alegi, parfumul transmite ceva mai mult. Ales bine, el transmite latura principală a personalităţii tale şi de cele mai multe ori cred că aminteşte prima impresie foarte bună pe care ai făcut-o, care dacă a rezultat în urma amestecului potrivit între ţinută şi parfum cu siguranţă e ancorată excelent în mintea celui din faţa ta. De aceea consider că parfumul are un rol esenţial în codul eleganţei.

Normal că nu m-am putut abţine şi am trecut printr-un magazin să miros parfumul. Într-adevăr nu am mai mirosit niciodată aşa parfum şi cu siguranţă nu l-aş folosi purtând orice ţinută. Datorită notelor de lămâie şi muşcată îl găsesc un parfum diferenţiat de celelalte parfumuri din codul formal. Cred că l-aş asorta atât unei ţinute pe care o porţi la un cocktail party într-un penthouse, cât şi unei ţinute încadrate în tematica vestimentară a Italiei anilor 60. Şi pentru că nu mă satur să găsesc combinaţii noi cu siguranţă aş mai găsi ţinute pe care acest parfum s-ar plia perfect.

Totoi Ciprian says:

May 15, 2014 at 4:37 pm

Te uiti in jur si realizezi ca multi oameni au un stil copiat, un stil ce ori il vad la terte persoane, ori il vad pe diferite posturi de televiziune. Si nu e neaaparat un lucru rau sa te inspiri, insa e foarte important sa ai propriul tau stil, sa-ti creezi propriul set de reguli care sa te reprezinte pe tine, pe acel tu care stii ca esti sau care doresti sa il arati celor din jur! A fi elegant din punctul meu de vedere nu reprezinta neaaparat un lucru concret, ci se poate sintetiza in functie de evenimentul la care participi, in functie de atitudinea pe care vrei sa o emani, in functie de ceea ce vrei tu sa reprezinti altora din anumite stari spirituale! Eu vad parfumul ales tinutei ca o completare a starii de spirit pe care vrei sa o degaji. Un parfum puternic, spune despre tine ca vrei sa atragi atentia, ca vrei sa detii controlul, ca „you mean bussines”! Un parfum cu tenta usoara zice despre tine ca esti relaxat, ca esti comfortabil cu tine insuti, ca vrei sa fii degajat. Eu parfumul Armani Ice Code , l-as completa urmatoarei tinute: unui barbat increzator, unui barbat constient de calitatile sale, unui barbat rafinat, cu gusturi in absolut orice domeniu, unui barbat ce conduce un Bentley, dar care nu i-ar fi teama sa se urce si intr-un Ferrari! Un barbat cu un stil al sau, un stil de el personalizat. Eu as vedea astfel: un costum simplu, din 3 piese ,pantaloni, camasa si sacou ! Un costum de culoare albastru deschis, cu o camasa alba , simpla , o curea si pantafi maro, din piele! O batista alba la buzunarul sacoului, un ceas de culoarea maro la mana, plus un lantisor din aur alb la gat, si un nasture descheiat la camasa ptr a se putea absv, si ptr a intra in concordanta cu batista. Asta e viziunea mea, o tinuta simpla , dar care emite ceva , un stil propriu ce cred eu s-ar completa cu acest parfum !

Răzvan+Cristea says:

May 17, 2014 at 9:39 pm

Cred că totul ar trebui început cu o axiomă: Nu există eleganţă fără educaţie!

Şi aici părinţii au un rol foarte important în formarea de mici copii a viitorilor/viitoarelor domni/doamne în societatea asta confuză.

Iar de la un anumit punct, când ajungi la stadiul de a lua decizii, depinde doar de tine ce stil de viaţă doreşti să-ţi conturezi: pentru că eleganţa este un stil de viaţă… un stil de viaţă de mulţi neînţeles, de mulţi blamat, dar totuşi atât de frumos când ajungi să ştii cum să ţi-l însuşeşti.

Dacă ar fi să compun o broşură pe care s-o tipăresc şi s-o împart lumii pe stradă, în ideea de a le oferi câteva repere despre eleganţă şi ce-ar putea face pentru a se îndrepta în acea direcţie, probabil s-ar numi „Piramida eleganţei” şi ar arăta astfel:

Găseşte-ţi un echilibru între latura interioară şi cea exterioară. Coco Chanel spunea că eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul.

Şi plecând de aici, la baza piramidei ar sta caracterul omului.

Manierele, respectul, bunul simţ primează.
Sunt noţiuni existente “de când lumea şi pământul”, deci poţi avea foarte uşor acces la informaţii despre ele.Cartea codului bunelor maniere te-ar putea ajuta mult în acest sens.

Să fii elegant înseamnă să ştii când e cazul să laşi modestia la o parte şi când să fii discret. Sunt situaţii când meritele chiar ar trebui să-ţi fie recunoscute şi situaţii când discreţia îţi aduce aprecierea altora.

Să fii elegant înseamnă să ştii când şi cum să faci un compliment şi, de asemenea, să ştii cum să accepţi un compliment.

Să ştii să pierzi îi faţa cuiva este un lucru din ce în ce mai rar.

Naturaleţea.
Nu poţi să fii elegant dacă nu te simţi bine în piele ta.
Astfel, vei ajunge la mijlocul piramidei – exteriorul.

Ţine minte: prima impresie contează – Cel puţin în primele secunde ale interacţiunii cu cineva, până să-ţi fie descoperită personalitatea. Există şi o vorbă… „nu vei avea o a doua şansă de a face o primă bună impresie”.

Se începe cu o igienă corespunzătoare.
Un bărbat elegant nu este un metrosexual, dar ştie să se îngrijească.

La capitolul vestimentaţiei, prima regulă este ca acestea să fie curate, călcate şi să-ţi vină bine pe corp. Mai departe, ţine de alegerea fiecăruia.
Dar din perspectiva mea, menţinând firul poveştii, o persoană elegantă are cunoştinţe bogate şi este pasionat de stilul vestimentar. Ştie să se îmbrace adecvat pentru fiecare ocazie, are gusturi fine, iar motto-ul său este că trebuie să se îmbrace astfel pentru că-i face plăcere, pentru că aşa-i viaţa lui, nu pentru a impresiona. Cămaşa, costumul bine croit şi pantofii de calitate sunt piesele lui de rezistenţă.

Limbajul trupului.
O postură corectă, o strângere de mână care să emane încredere în sine şi un zâmbet şarmant sunt o necesitate.

Iar în vârful piramidei stau acele mici detalii care, de obicei, fac diferenţa şi te departajează de restul. Sunt gesturile fine, bunele gusturi, rafinamentul.

Să ştii să savurezi un vin bun, nu doar să bei, să te bucuri de o specialitate culinară, nu doar să mănânci.
Să înţelegi de ce unele lucruri sunt scumpe şi să le apreciezi.

Tot aici se regăseşte şi parfumul. Acea esenţă aparent banală dar atât de sofisticată, care aleasă cu grijă, folosită la momentul oportun şi în cantitatea potrivită creează emoţii, trezeşte amintiri şi scrie poveşti.
Ar trebui să fie semnătura fiecărui bărbat elegant, amprenta lăsată în mintea femeii cucerite sau a persoanei cu care tocmai a interacţionat. Şi asta pentru că mirosul este considerat cel mai puternic simţ cu care am fost înzestraţi.

Nu este complicat să fii elegant atunci când îţi doreşti asta. Societatea are nevoie de astfel de oameni. Fii unul dintre ei!

Câștigătorii au fost contactați și urmează să primească câte un parfum Armani Code Ice.

Ați încercat parfumul Armani Code Ice?

Vă mulțumesc tuturor pentru participare.

Related Posts

1 thoughts on “Câștigătorii celor trei parfumuri Armani Code Ice

  1. Gabi Gabriel spune:

    Razvan+Cristea f frumos spus. Bravo. Restul de doi castigatori nu imi spun nimic. Sunt si alte comenturi la fel de bune. Dar, sa punem seama pe subiectivism. :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *