40% Dintre Cumpărători Verifică Eticheta Înainte De Achiziție

Conform unui studiu organizat de Monitor™ 4 din 10 cumpărători verifică eticheta înainte de orice achiziție. Acesta e un lucru care mi-a făcut ziua mai frumoasă deoarece ne îndreptăm spre o normalitate în care nu doar prețul cel mai mic dictează. Majoritatea își doresc calitate, dar câți sunt dispuși să plătească pentru ea?

Primul pas e să renunți la piesele realizate din fibrele sintetice sau să se regăsească într-un procent foarte mic. Din păcate, brand-urile vor un cost de producție cât mai mic și materiale cât mai ieftine. Dar aici mai este un revers al medaliei. Nu orice bumbac, lână sau altă fibră naturală sunt la fel.

40% dintre cumpărători verifică eticheta înainte de achiziție

Putem lua în calcul și brand-urile fast fashion care își fac un plus de imagine folosind materiale sustenabile. Adică produse realizate din haine vechi pe care nu le mai porți. Aici bine înțeles sunt amestecuri de materiale și nu ai certitudinea că ai fibră naturală 100%.

De fiecare dată când descopăr un brand nou avem un schimb de păreri despre calitate și compromisuri pe care trebuie să le facă fiecare. Adică s-au ajuns la discuții despre dacă să își schimbe sau nu eticheta cu deschierea materialului. Ce e cert în cantități mari e nesemnificativ. În cel mai rău caz mai pui 2-3 lei în plus la prețul de raft. Pentru a scăpa de iritații sau de disconfort cred că fiecare dintre noi ar trebui să fim dispuși să dăm acei lei în plus.  

Un alt aspect important este că trebuie să ajungem să investim în cea mai bună calitate pe care ne permitem. Asta din păcate fiecare om interpretează în felul său. Dacă ai obiceiul să îți cumperi haine lunar, fă un efort și cumpără mai puține, dar o dată la două luni. Ideea este să ajungi să cumperi cât mai puține, dar mai calitative. Cât de greu poate să fie?

Pentru mai multe sfaturi de shopping, dar și cum să economisești bani la cumpărături vei găsi aici.

Verifici eticheta înainte de achiziție?

Sursa foto: aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *