Experiența Awake Festival 2018

Primul festival la care am participat a fost Peninsula și se întâmpla în Tîrgu Mures. A fost și prima oară când i-am văzut pe cei de la The Prodigy și printre ultimele ediții de Peninsula. După o pauză de câțiva ani a apărut Awake și deja a încheiat ediția cu numărul doi în 2018. Față de anul trecut a avut o ușoară creștere atât din punct de vedere al participanților, dar și organizatoric. La prima vedere l-am asociat cu o petrecere a corporatiștilor și cu Summer Well. Am făcut aceste asocieri pentru că majoritatea erau cu cardurile, de plată, la gât și pentru că am simțit aceeași atmosferă caldă de la festivalul care are loc la Domeniul Știrbei.

Awake este primul festival boutique din România, pe o durată de 3 zile, care are loc pe Domeniul Teleki din Gornești, jud Mureș. Este un festival mic care a avut o ușoară creștere ca număr de participanți. Circa o medie de 9000 de persoane pe zi. 

Experiența Awake Festival 2018

Ca scene am oscilat între Castle Lounge by J’ai Bistrot. The Wire și scena principală The Cube. La Castle Lounge l-am ascultat pe Andi Moisescu mixand. Cine știe câte talente ascunse mai mare. La scena principală momentele preferate au fost Vița de Vie alături de Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș și sZempöl Offchestra iar la the Wire am prins un moment scurt de beatbox. O parte dintre momente se pot vizualiza pe canalul meu de IGTV.

Nu am putut să nu remarc calitatea sunetului și partea vizuală a scenei principale, dar și multele decorațiuni de la festival. 10 lucrări câștigătoare ARTDOOR au putut fi admirate în cadrul expoziției în aer liber. Concursul a fost realizat de Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș. O inițiativă foarte bună a fost Coffee with the organizers”, unde publicul a putut interacționa direct cu organizatorii festivalului, oferind sugestii și observații în timp real. 

Ca activități puteai să te joci oină sau cricket, să vizionezi o selecție de filme de la caravana Tiff sau piese de teatru.  

Pentru celebrarea bibliotecii Telekiana din Tîrgu Mureș, fondată de Samuel Teleki, AWAKE împreună cu Editura Litera recreează biblioteca în aer liber Forest Library. Anul acesta, cititorii au avut la dispoziție peste 400 de volume, printre care s-au regăsit: seria autobiografică „Lupta mea” de Karl Ove Knausgard, „Iubindu-l pe Pablo, Urându-l pe Escobar” de Virginia Vallejo, „Ordinea de zi” de Eric Vuillard. Accesând valetul virtual al festivalului prin messengerul AWAKE, părinții au putut citi celor mici „Portalul din Bibliotecă” povestea inspirată din istoria Castelului Teleki, scrisă de Ana Maria Ciobanu.

Ca mâncare am ales pizza de la Camionetta. Îmi place ca pizza să conțină cât mai puține ingrediente.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Camionetta (@camionettapizzeria) on

O surpriză plăcută am avut-o la Shoteria. Pentru cei care doriți tratement special apelați cu încredere.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laszlo Nagy (Stil Masculin) (@stilmasculin) on

Printre altele mă bucur că m-am reîntâlnit cu o parte dintre clujeni, la Awake, care nu au rămas blocați doar pe festivalurile care au loc la noi. Ca minusuri pot reproșa faptul că apa se termina repede la toalete și curățenia nu a fost punctul lor forte. 

În cadrul festivalului, participanții au contribuit la construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, inițiativa Asociației Dăruiește Viață, care a oferit câte o cărămidă simbolică în schimbul unei donații.

Sunt cu gândul deja la următoarea ediție de Awake.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Laszlo Nagy (Stil Masculin) (@stilmasculin) on

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *