Feedback Pentru Cristi (Revanșa)

Cristi și-a luat revanșa și a venit cu o ținută mai bună?

Ce părere ai?

Am rugămintea să fie un feedback argumentat.

Alte articole similare vei găsi aici.

Related Posts

26 thoughts on “Feedback pentru Cristi (revanșa)

  1. Cheap Trick spune:

    Mie imi place. Pantofii ar fi punctul slab – tinuta este destul de eleganta si poate ar fi mers mai degraba brogue sau desert boots, desi nu este batut in cuie.

    Vei primi, probabil, comentarii despre lipsa petei de culoare, dar mie nu mi se pare ca fiecare tinuta trebuie sa aiba neaparat o culoare intensa ca sa fie reusita. Cardiganul si batista alba ies placut in evidenta asa cum sunt.

  2. Paul B spune:

    haha foarte bine cristi !!!
    Foarte buna tinuta ,ai uitat un singur lucru , deschide un nasture si in partea de sus a cardiganului si e perfect

  3. Mihai Grecu spune:

    Minusuri:
    -sacoul este prea mare;
    -pantalonii sunt prea largi;
    -cardigan-ul trebuia deschis si la primul nasture;
    -revino cu o poza afara, nu imi dau seama de intensitatea culorilor
    -tenesii aceia nu se potrivesc cu restul tinutei. La o tinuta eleganta cum vrei sa ne arati, se potriveau mai bine pantofi. Sau daca vrei neaparat tenesi indreapta-te pe viitor spre Converse. (desi sunt putin cam scumpi, rezista)

    Plusuri:
    -ciorapii
    -batista de buzunar, desi nu se vede foarte bine :-?

  4. Cristi Pavel spune:

    @ Cheap Trick – Din pacate e slaba calitatea imaginii – sunt doua batiste una langa alta; una e albastru deschis si cealalta e verzuie

  5. Chirita Danut spune:

    Incearca totusi niste pantofi brogue ar da mult mai bine

  6. Damian spune:

    Deci daca schimbi pantofii cum ziceau altii mai sus cu un brogue sau alt model si mergi la un croitor sa modifici putin pantalonii si sacoul iese o tinuta super.

  7. Cheap Trick spune:

    De unde tot spuneti ca ar trebui sa aiba cardiganul neaparat deschis si la primul nasture?

    https://www.stilmasculin.ro/cardiganul-elementul-esential-si-versatil Aici de exemplu majoritatea pozelor sunt cu cardigan inchis sus. Eu nu il deschid pe cel de sus pentru ca pur si simplu nu imi place cum arata la cardiganul pe care il am.

  8. Kinder Copil spune:

    As mai subtia putin pantalonii, insa e doar parerea mea…in poza arata ok, insa nu stiu cum ar arata pe un om in miscare; e posibil sa fie ca pe gard…
    Pantofii sport insa… clar nu merg. In rest, ok, eu nu as deschide primul nasture de la cardigan, arata bine asa…sacoul e ok… Per total, nota 8.

  9. Cristi Pavel spune:

    @ Mihai Grecu – Sacoul la umeri mi-e bun, dar e destul de lung in jos, desi respecta „regula” (imi cade in palme daca le tin intinse pe langa corp), ma gandesc sa merg la un croitor sa vad daca se poate scurta.

    Sunt pantofi sport, nu tenesi, am si conversi negri din panza dar m-am gandit ca nu merg la tinuta.

    Sunt doua batiste (una verzuie si una albastra), am deschis si usa in spate incercand sa aduc mai multa lumina, dar se pare ca nu prea a avut efect.

    @ Chirita Danut – M-am gandit la niste pantofi brogue (pe negru cred pentru ca i-as putea asorta mai usor) in ultima vreme desi inainte mi se pareau putin cam indrazneti. :D

  10. ciprian spune:

    Bravo Cristi. In afara de pantofi si retusuri de lungime tinuta e una faina.brogue maro,ar fi chiar o alegere buna.

  11. kata spune:

    @Grecu

    Nu e neaparat nevoie sa-l deschizi si la primul nasture,nu este o regula,daca era,se putea incalca foarte bine,daca tu te simti ok.

    Probabil ai vrut sa incerci un stil smart-casual(zic asta,datorita cravatei slim in detrimentul celei late,alegerea cardiganului…)

    Pt o alegere cat mai buna,opteaza pt o pereche de pantofi din piele.Datorita pantalonilor de nuanta inchisa poti alege non-culoarea neagra.Daca tot am ajuns la pantaloni,acestia sunt largi,un minus.(sa nu intelegi ca acum trebuie sa-i faci ultra skinny-o moda tampita-,dar nici largi).In rest,eu nu i-as rula,dar asta e o alegere personala.

    Sacoul mi se pare un pic prea formal,iar la o tinuta smart-casual,sacoul nu ar trebui sa fie imprumutat de la un costum si purtat cu alti pantaloni,ci tot costumul sa fie dintr-o bucata,un costum casual.

  12. Cristi Pavel spune:

    @ KATA – Sacoul nu e imprumutat de la un costum (stiu ca s-a scris si pe site ca nu se face asa ceva, ca… se vede)

    Sunt pantofi sport, si sunt de piele, numai ca na… nu sunt simpli cum ar arata mai bine, ci din doua culori (o nuanta de albastru si una de gri, apropriate).

    Nici mie nu-mi place ultra skinny – nu zic ca e gay (cum s-ar putea usor crede ca as incerca sa zic), dar in viziunea mea nu trebuie sa arate ca niste colanti.

  13. Lasand comentariile de mai sus, unele inspirate, iar altele mai putin, eu am remarcat altceva :
    cravata nu prea merge cu camasa. Gulerul este inalt si wide spread, si nu merge deloc cu o cravata slim, al carei nod nu va fi niciodata indeajuns de bine incadrat.
    Cel putin asa vad eu, corecteaza-ma te rog daca doar e o impresie provocata de poza nu prea clara

  14. sebi spune:

    a-ti stramta pantalonii nu inseamna a-i face sa arate ca niste colanti, ci a-ti imbunatati stilul. Sacoul e ok doar ca nu arata bine din cauza lungimii, pantalonii iar nu arata bine pentru ca sunt prea largi,mai ales jos.[plus de asta i-ai si rulat. Alegere buna la sosete, dar pantofii strica tinuta. Frumos cardigan! Parerea mea este ca daca renuntai la sacou aratai mult mai bine :D

  15. Pantera spune:

    Cristi Pavel…am inteles ideea…ai trimis o tinuta slaba ,ai luat ” pulsul” si ai revenit cu o tinuta are trebuia sa „rupa gura targului”…
    -pantalonii prea largi si rulati
    -pantofii nu sunt potriviti tinutei
    -pe viitor descheie doar un nasture al cardiganului…arata cam”dezmatata” tinuta cu doi nasturi descheiati!

  16. Bogdan spune:

    La prima vedere trio-ul camasa-cravata-cardigan arata foarte bine. La o privire mai atenta, se observa ca gulerul de la camasa este prea mare in comparatie cu cravata.

    _sacoul ar trebui putin scurtat, insa nu exagerat de mult.
    -pantalonii sunt prea largi ca sa fie rulati. Rulatul merge mai bine pe o pereche de pantaloni mai stramti. Si mi se pare ca sunt rulati prea mult.
    -Eu am inlocuit acum cativa ani pantofii sport cu tenisi, pentru ca sunt mai versatili si merg mai bine la tinute putin mai elegante. Ai putea sa imi urmezi exemplul. Tot la capitolul „incaltaminte”, o pereche de pantofi negri si una maro(de preferinta brogue) nu ar trebui sa ii lipseasca nici unui barbat.

    Lasand la o parte aceste minusuri, modificarile la pantaloni si la sacou ar face din tinuta ta una foarte buna, si ar fi un salt inainte fata de tinuta din articolul precedent.

  17. Cristi Pavel spune:

    @ Adelin Dumitru, nu e din cauza calitatii imaginii, nu am observat aceasta discreptanta intre cravata si guler.

    @ Bogdan, oare cat de mult sa scurtez sacoul, pana acolo de unde „incepe piciorul” la pantaloni cand stau drept?

    Va multumesc pentru feedback. :)

  18. bOGDAN spune:

    Sacoul ar trebui sa fie mai lung decat manecile. Manecile trebuie sa fie atat de lungi incat sa se vada 1-2 cm din manseta camasii, sau daca porti pulover, ar trebui sa se vada mansetele ambelor. Am citit undeva ca (,) corpul sacoului ar trebui sa se termine acolo unde incep degetele(nu degetul mare), sau ceva de genul. Aici depinde si de croitor, pentru ca un croitor de moda veche o sa iti zica sa nu il scurtezi si ca iti e prea stramt. Daca ne mai trimiti o poza in care sa se vada clar sacoul si mainile pe langa corp, o sa iti putem spune cat si daca e nevoie sa-l scurtezi.

  19. Clemmy spune:

    Lungimea sacoului – teoretic exact pana in locul de unde iti incep picioarele. (sau unde ti se termina fundul :))
    Insa am vazut la adina buzatu sau la zara sacouri care sunt mult mai mici decat acest nivel ca lungime.
    Teoretic sacoul trebuie sa stea inchis la un nasture . :) Doar cand stai jos sta deschis.

    Lungime manecilor sacoului este la fel – depinde de tine. Unii le prefera mai scurte sa li se vada manseta altii mai lungi. Teoretic trebuie sa lasi putin din manseta afara.( 1 -2 cm). Si o posibila lungime a manecilor sacoului ar fi osul incheieturii mainii. (sa-l acopere)

    Pe viitor atentie la latime guler si latime cravata.

    Referitor la poza ta:

    Sacoul este prea lung.
    Atentie la culoarea sacou + pantalon. sa nu fie prea apropiate ca atunci pare otentaiva nereusita de costum.
    Pantalonii sunt putin prea largi si cred ca au talie inalta si daia par mai ciudati.
    Inchide inca un nasture jos la cardigan si nu mai dseschide nici unul sus. Dupa mine s-ar vedea ciudat. Culoarea cardiganului este misto.

    Ca sa-mi dau seama daca merg tenesii te rog fa o poza afara.

    Batista nu se prea vede. vezi pe youtube cum si cat trebuie sa iasa afara din buzunar.

    Ca o concluzie : elementele se armonizeaza. Atentie totusi la sacou + pantalon. Problema este faptul ca unele sunt prea largi.

  20. Cristi Pavel spune:

    La sacou am inteles. Dar cum as putea stii cat de tare sa-mi stramtez pantalonii? (de scrutat, eu stiu ca pana ce acopera acel „ou al piciorului”, proeminenta osoasa din zona gleznei)

  21. Clemmy spune:

    Cel mai simplu este sa gasesti un articol (pantaloni) care iti place cum vine pe picior si sa te duci cu acesta la croitor. Sa-l foloseasca ca model.
    Sau poti sa-l rogi sa-ti ia putin din ei astfel incat sa nu fie mulati. El ar trebui sa stie doar e croitor nu ?(Poti sa iei mai putin la inceput si sa vezi cum arata.)
    Atentie cu lungimea la pantalon. Sa nu ti se vada sosetele cand mergi.

  22. razvannn spune:

    Caută să-ţi cumperi pantaloni care să-ţi vină bine în talie, chiar dacă pe picior nu pică „turnaţi”, deoarece de scurtat şi strâmtat se ocupă croitorul, nu-i problemă; pe când dacă-ţi cumperi pantaloni ce vin bine pe picior, dar în talie încăpeţi două persoane, poţi considera investiţia ca şi un eşec, deoarece nu prea mai are cu ce să intervină croitorul în această situaţie.

    Iar legat de grija ta pentru cât de tare să-ţi strâmtezi pantalonii, fă-o atât cât să te simţi tu comod în ei, dar nici să nu fie prea skinny, să nu-i mai poţi dezbrăca, ci potriviţi. Oricum, dacă mergi la croitorul care trebuie, doar îi dai un indiciu, şi de restu’ se ocupă el, că doar asta a învăţat să facă.

    Legat de lungime, eu am învăţat că pantalonul trebuie să pice puţin peste gulerul pantofului. Dar nu toţi merg pe această variantă şi se aplică mai mult subiectivitatea, în funcţie de personalitatea fiecăruia. Oricum, ca idee, să fie atât de lungi încât atunci când îi porţi, să nu se formeze surplus de material în zona de jos.
    Legat de rularea lor, evită să mai rulezi pantalonii largi cum sunt cei pe care-i porţi în poză, mai ales că eşti un tip slăbuţ, cu piciorul subţire, iar efectul pe care-l dă acea rulare, fiind unul urât, de zici că porţi bermude, mai ales cu acele încălţări. Mulţi nu aplicaţi cu capul, logic, ceea ce citiţi pe astfel de site-uri de stil. Dacă aici scrie că „rulatul pantalonilor denotă stil”, asta nu înseamnă că se aplică la orice pantalon, sau în absolut orice situaţie. Să nu crezi că rulând o pereche de pantaloni de salopetă, instand vei deveni un trendy-flendy demn de admirat şi copiat.

    Şi dacă tot am ajuns să scriu acest comentariu, hai să merg până la capăt. Ce-mi inspiră ţinuta ta? Ai luat tot ce ai avut mai deosebit în dulap, şi ai pus pe tine, fără să ai grijă la detaliile ce contează, cum ar fi o cravată adecvată tipului de guler al cămăşii pe care o porţi şi a lungimii reverelor sacoului, nişte pantaloni care să pice bine pe tine, şi o pereche de încălţări care să rezoneze cu restul articolelor purtate. Când porţi cardigan, nu este obligatoriu să deschei 20 de nasturi, doar pentru a se observa şi cureaua, pentru că se crează un efect de dezordine, neglijenţă. Este suficient să deschei ultimul nasture de jos… iar cel de sus, depinzând în primul rând de tipul cardiganului, şi NU este obligatoriu, sau vreo regulă, dragă Mihai Grecu, care ai spus asta pe un ton foarte serios, dar nu ştiu cât de bine documentat. Iar la mâneci, acestea nu trebuie să fie peste manşetele cămăşii, chiar dacă porţi sacou sau nu. Ordinea este manşetă cămaşă-cardigan/pulover-sacou… dar mai greu vedem aşa ceva.
    Apoi aş’ vrea să te întreb, unde ai purtat această ţinută? Pentru că încă o dată, partea de sus nu prea se potriveşte cu cea de jos. Sau este o ţinută doar pentru poză? Întreb de curiozitate…

    În rest, nu o să stau să te îndrum să citeşti Arhiva site-ului (dacă eşti într-adevăr interesat de acest domeniu, o vei face singur pentru a progresa) şi nici nu o să-ţi spun să cumperi aia şi aia. Ai trimis poza asta, înseamnă că la această poză vrei feedback. Iarăşi un lucru pe care aş’ vrea să-l văd la toţi din această categorie de articole, este un „V2” (cum ai procedat tu Cristi) să vedem şi noi dacă există progres, regres, sau doar ne-am pierdut timpul nostru liber cu un cineva dornic să apară şi el pe net. Asta ar trebui să fie una din condiţiile impuse de Laci când primeşte cereri de feedback, măcar din respect pentru cititorii care se obosesc să scrie aici.

  23. Cristi Pavel spune:

    @ Clemmy – merci de pont.

    @ Razvannn – multumesc pentru raspunsul elaborat. :D

    Da, am purtat tinuta a doua zi la facultate, am avut o prezentare de sustinut.

  24. Laci spune:

    @Razvannn Ti-a luat ceva timp pana ai scris comentariul sigur lumea apreciaza.

    Din pacate e destul de greu pentru ca lumea sa apara si cu schimbarile.

  25. Frantz spune:

    Penibil.
    Hainele sunt mari pentru fizionomia lui. Pantalonii ăia, înțeleg că ar fi raiați, nu merg rulați. Arată ca un pescar ce vrea să treacă un pârâu. Du-te la un croitor bun copile, scrifică 200 de lei și ajustează-ți toată ținuta, că arăți ca dracu. Încearcă hainele cambrate pentru tipul tău de fizionomie. Și dacă poți și ai de unde, schimbă raiații cu o pereche de blugi clasici, mai groși, sau pantaloni de lână, care să adauge o oarecare greutate părții de jos.
    Schimbă încălțămintea aia cu o pereche de pantofi din piele( normală sau întoarsă) și renunță la a purta adidași cu cravată. Eu înțeleg că Laci promovează încălcarea regulilor. Dar, le încalci atunci când le cunoști foarte bine și le stăpânești la perfecție. Abia atunci poți să-ți permiți să le încalci.

  26. razvannn spune:

    @Laci
    Asta pentru că şi tu faci compromisuri mai mereu şi nu pui niciodată piciorul în prag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *