Garderoba Esențială Pentru Un Student
Garderoba esențială pentru un student

În acest material voi nota despre câteva piese vestimentare care sunt necesare în garderoba esențială pentru un student care dorește să pară mai matur.

Am ales acest subiect din două motive. Sunt persoane care nu dispun, momentan, de bugetul necesar sau nu știu sau nu vor să se maturize și să depășească perioada liceului.

Fiind în acest stadiu, nu mă aștept ca un student să se îmbrace casual sau smart casual. Mai sunt și excepții precum studenții de la teologie care, indirect, se îmbracă mai formal.

Garderoba esențială pentru un student

Câteva din piesele vestimentare pe care le voi recomanda le vei putea purta în cât mai multe combinații. Scopul e să ai o garderobă care este în favoarea ta nu împotriva ta. Informația pe care o vei citi, în rândurile de mai jos, mi-aș fi dorit să o știu și eu în anul 2000 când am început facultatea.

1. Poartă haine pe mărimea ta

Indiferent de cât de mult îți plac hainele pe care le găsești dacă nu ți se potrivesc din punct de vedere al mărimii nu te ajută deloc. Știu că în ultimii ani au apărut multe stiluri vestimentare printre care sunt promovate hainele mai largi. Dacă ești în această categorie atunci acest material scris nu îți este adresat.

Încearcă să găsești un balans între prea larg și prea strâmt pentru că nu te va avantaja nicio variantă. O haină care vine pe corp îți va pune conformația în evidență și te va face mai matur. Bănuiesc că nu dorești de fiecare dată să ți se ceară cartea de identitate în cluburile sau în locațiile unde accesul e interzis la cei care au sub 18 ani.

Să zicem că găsești produsul și este la un preț foarte bun, dar necesită câteva retușuri atunci merită cumpărat. Un croitor te poate ajuta să ai piesele potrivite din punct de vedere al mărimii în garderoba unui student.

2. Nu purta haine care sunt la modă

Sunt șanse să nu ți se potrivească, vei vedea și pe alții îmbrăcați la fel ca tine și când trece moda vei avea nevoie de haine noi. Scopul e să fi mai atent la ce faci cu banii nu la cum să cheltui cât mai mult. Aici intervine o chestiune ca în perioada liceului pentru că ne dorim să fim remarcați. După ce se termină acel trend evident că produsul ajunge să fie aruncat. Personal nu văd niciun câștig în această situație.

3. Alege câteva tricouri simple

Acestea se pot găsi la majoritatea brand-urilor. Poți alege gri, alb, bleumarin, albastru, maro, bordo sau alte nuanțe neutre care te vor ajuta să faci cât mai multe combinații posibile cu restul hainelor. Evită tricourile cu mesaje și desene dacă vrei să fii luat în serios.

În funcție de stilul vestimentar pe care alegi să-l adopți, poți alege și tricouri polo. Dezavantajul e că nu le poți purta sunt o cămașă, dar va veni ca un upgrade la stilul tău vestimentar.

4. Alege câteva cămășii pentru a completa garderoba unui student

Garderoba Esențială Pentru Un Student
Garderoba esențială pentru un student

Cămașa e un semn de maturitate. Probabil în liceu ai purtat doar tricou din cauza anturajului. Câteodată am impresia că anumiți bărbați nu vor să se maturizeze. Purtatul unei cămăși îți va aduce câteva puncte în plus în multe situații. Dacă dorești ceva mai casual poți încerca una din denim sau flanel. Pentru ceva mai formal poți alege o cămașă uni albă și sau albastră. Poți experimenta și cu cea cu pătrățele sau în dungi.

Știu că durează până te obișnuiești să porți o anumită piesă vestimentară, dar după ce treci de perioada de probă îți vei da seama că a meritat. Dacă eu pot purta cu lejeritate tricou sau cămașă la fel poți și tu.

5. Pantalonii de care ai nevoie

Nu îți recomand să porți jeanșii rupți și tăiați. Sunt prea casual, sunt mulți bărbați care îi poartă și te limitează din punct de vedere al asortării. Așa ceva nu face parte din garderoba esențială pentru un student. În funcție de buget aș alege cel puțin două perechi: una mai deschisă și una mai închisă. Gri/ bleumarin sau un albastru deschis. Perechea închisă la culoare o poți folosi pentru momentele mai serioase sau când vrei să faci contrast cu partea de sus, iar cea deschisă când ieși în oraș/facultate/întâlnire sau îți dorești să porți ceva mai casual.

Un upgrade la acești pantaloni sunt cei chinos din bumbac care din punct de vedere al formalității se situează între jeanșii și cei de costum.

Pantalonii chinos îi poți găsi atât în nuanțe neutre precum și colorate. Dacă te împaci bine cu culoarea îți recomand să ai cel puțin o pereche colorată. Bărbatul care poartă culoare este considerat creativ și curajos.

6. Încălțămintea potrivită în garderoba unui student

Incaltaminte Denis
Garderoba esențială pentru un student

O pereche de care vei avea nevoie și te va ajuta în majoritatea combinațiilor este încălțămintea sport albă. Ea merge perfect cu aproape orice datorită stilului și al nuanței. Aș mai adăuga o pereche de desert boots care vor merge cu majoritatea pieselor pe care le ai, dar și o pereche de ghete pe când vine iarna. Acestea pot fi de tip Chelsea sau cu șiret și cu o talpă casual. Aș rămâne pe nuanțe de negru doar dacă garderoba este minimalistă și e axată doar pe nuanțe neutre.

7. Șosetele pentru garderoba esențială pentru un student

Acum este momentul în care trebuie să renunți la șosetele albe. Lasă-i pe alții să mai copilărească. Șosetele albe nu reprezintă puritatea, igiena și alte chestii care ți-au fost întipărite. Păstrează-le doar dacă te îmbraci sport sau vrei să ai o ținută retro. Dacă prin absurd ești nevoit să porți o ținută formală sau costum nu purta șosete albe.

8. Hainele călcate

Un alt semn de maturitate o reprezintă hainele călcate. Îți va aduce puncte în plus față de orice bărbat din preajma ta. Dacă ai acces, rar, la un fier de călcat găsește alte metode de a întinde hainele la uscat sau de așezat în dulap. Crede-mă merită efortul. De ce ar ieși o studentă cu un tip care are pe mijlocul tricoului dunga pe tricoul proaspăt uscat și luat de pe uscător?

9. Jachetele de care ai nevoie în garderoba unui student

Cele mai potrivite pentru această perioadă sunt denim, piele, vestele matlasate și dacă vrei un upgrade la ținută le poți încerca și pe cele de tip workwear. Când temperaturile sunt scăzute poți face layering cu ajutorul vestei matlasate care se potrivește sub jacheta din denim, piele sau workwear. Opțional poți avea și un sacou, asta doar dacă ai pretenții mai mari de la tine și vrei ușor să încerci să porți și ținute smart casual.

10. Pulovere sau bluze în garderoba esențială pentru un student

Pulovere Elegante Pentru Barbati Stil Masculin
Garderoba esențială pentru un student

Acestea îți vor oferi confortul termic când temperaturile sunt scăzute. Aș merge pe modele cât mai simple și fără mesaje sau diverse desene cum sunt cele tematice de Crăciun. Scopul hainelor e să le porți cât mai mult nu doar un sezon. Cum crezi că vei arăta primăvara purtând un pulover de Crăciun?

11. În această perioadă timpul este în favoarea ta

Magazinul Royal Craus
Garderoba esențială pentru un student

Adică vei avea timp să îți faci prieteni, contacte care lucrează în acest domeniu, să descoperi second hand-uri și bineînțeles produse care s-ar integra perfect în garderoba ta de student. Și nu e o rușine să porți haine de la second hand. Cunosc multe persoane cu câștiguri foarte decente care se îmbracă de acolo și au un stil vestimentar exemplar.

Sau mai poți citi această carte pe care am scris-o despre Cum să te îmbraci mai bine și să plătești mai puțin.

Ce piese crezi că se mai pot introduce în garderoba unui student?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *