Hophead Brewing - Prima Fabrică De Bere Artizală Din Cluj
Hophead Brewing

Hophead Brewing este o fabrică de bere artizanală din Cluj care s-a apucat să producă din 2015. Ei au început cu o producție de 800 de litri pe lună și în mai 2020 au crescut la capacitatea de 6000 de litri pe lună.

Cine sunt cei de la Hophead Brewing

Berile pe care le produc ei: Opium IPA, Immigrant Pale Ale, Pure C IPA, Little D, New England Pale Ale. Încearcă să le mențină în stoc cât de mult posibil. Sortimentele de bază, mai includ și Dark’Oh Robust Porter sau RedLine Amber Ale, berile cu care au început. În plus, vor să continue să experimenteze și să lanseze cel puțin un sortiment nou pe lună, dacă condițiile de piață le permite.

Berile sezoniere se schimbă foarte des la Hophead comparativ cu Bere a Cluj. Momentan se poate degusta Lullaby, un NEPA brasat cu ocazia împlinirii a 2 ani a fiului lor. O continuare a berii Little D brasat care a marcat nașterea fiului lor. Și ceva îmi spune că această serie va continua.

Atunci când lansează un produs nou sunt atenți la ce le place, sezonul în care se află, stocul de materiei prime (hamei, în principal), fructe de sezon și se inspiră și de la altii. Practic singurele limitări în piața berii craft sunt imaginația și îndemânarea.

Deși și-au dorit să colaboreze cu diverse brand-uri, timpul nu le-a fost cel mai bun prieten. Merită menționat că au lansat o bere pentru trupa clujeană Luna Amară – Chihlimbar. Au brasat în colaborare cu Hop Hooligans, una la ei Screwed Up si una la HopHead – Troublegum. Și sunt deschiși, în continuare, să mai încerce lucruri noi și cu alte brand-uri.

Printre cele mai vândute produse sunt Opium, Immigrant și Little D vine puternic din spate.

Produsele lor se pot găsi la fabrica lor (str. Traian Vuia 126, Cluj Napoca), pe pagina lor de Facebook (site-ul e în lucru momentan) sau prin livrare ( gratuită în Cluj-Napoca). În Cluj la partenerii lor locali Liquor Store si Blend Bottleshop, Beer Wall Cafe, Jaxx Restaurant, Blend, Băcănia Bun, precum și în alte locații Horeca. În țară, online, prin Berero, iar în Bucuresti la The Beer Institute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *