Jameson Caskmates

Din această toamnă, Jameson Caskmates este cel mai nou produs din portofoliul Pernod Ricard Jameson Caskmates România. Născut din colaborarea a două pasiuni reunite pentru crea un gust deosebit, acest whiskey aduce împreună băuturi care au stat multă vreme alături la bar, dar care nu au făcut, până acum, oficial cunoştinţă: whiskey şi bere. Gustul fin, datorat procesului de triplă distilare caracteristic whiskey-ului Jameson învechit 4 ani, este îmbogăţit în Jameson Caskmates cu note surprinzătoare de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi iz de hamei, printr-un proces de maturare timp de 6 luni în butoaie de bere stout.

Jameson Caskmates se alătură familiei Jameson Whiskey

Conceptul Jameson Caskmates a început să prindă contur în 2013, atunci când Biran Nation – Jameson Master Distiller şi Dave Quinn – Master of Whiskey Science l-au întâlnit pe Shane Long – Head Brewer şi fondatorul breweriei Franciscan Well, în Irlanda. Shane a venit cu ideea de a crea un tip de bere special. Aşa că a propus învechirea berii stout în butoaie de Jameson Whiskey. Rezultatul a fost un sortiment de bere stout, premiat la concursurile de profil şi foarte apreciat în rândul iubitorilor de bere craft.

Jameson Caskmates US bottle and glass OTRocks

Ulterior, Dave a repetat experimentul. A lăsat la maturat timp de 6 luni, whiskey Jameson în butoaiele în care se învechise stout-ul. Astfel, s-a născut un sortiment cu totul nou de whiskey, sub motto-ul familiei lui John Jameson – “Sine Metu – Fear a bit less, live a bit more!”

Dând dovadă de o versatilitate excepţională, Jameson Caskmates poate fi servit în mai multe feluri:

  • On the rocks.

Servit simplu, cu 3 cuburi de gheaţă pentru a pune în evidenţă notele de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi hamei.

  • Alături de un pahar cu bere.

Servit sub formă de shot, alături de un pahar de bere blondă, Jameson Caskmates capătă gust uşor amar şi dulce, în acelaşi timp, pentru ca after-taste-ul sa tinda catre gustul umami. În acelaşi timp, servit cu un pahar de bere Light Stout, whiskey-ul devine dulce-amar în egală măsură, fără să pună în evidenţă mai mult unul dintre aceste gusturi.

Cocktail-uri cu bere.

Mixurile cu bere sunt potrivite consumatorilor de whiskey, care vor să experimenteze un gust mai complex. Servit adesea împreună cu bere craft, lichior şi suc de grapefruit, Jameson Caskmates înfloreşte paleta de note şi scoate în evidenţă un gust mai sofisticat.

Se stie că cele mai frumoase lucruri se întâmplă atunci când suntem împreună, iar gustul devine complet în compania acelor #bestdrinkingbuddies cu care poți să împarți un Jameson Caskmates, simbol al colaborărilor de succes și al prieteniei.

Evenimentul de lansare Jameson Caskmates a avut loc pe data de 12 octombrie, la Fabrica de Bere Bună Zăganu. La eveniment a avut loc o degustare susţinută de Luci Dobra – Brand Ambassador Jameson și Mihai Luca – Key Bar Expert Jameson, cu suportul lui Laurenţiu Bănescu – Co-Fondator Zăganu.

Jameson Caskmates poate fi găsit pe www.worldofdrinks.ro, pentru comenzi online, precum in locatiile partenere din toata tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.