Lâna Casentino

Pentru a ne proteja de acest sezon friguros, trebuie să ne concentrăm pe cele mai călduroase și durabile materiale precum lâna casentino. Haina de iarnă pe care urmează să o alegi este important ca ea să nu fie din materiale sintetice  fiindcă nu îți dorești ceva de unică folosință. Într-adevăr căutăm materiale cât mai confortabile și plăcute care să ne ofere confortul maxim, dar ce ne facem când își pierd forma?

Lâna Casentino- materialul cu „scame”, călduros pentru iarnă și durabil

Trăim în secolul în care italienii vor să producă ce a mai fină lână posibilă, dar cineva se opune cu o ambiție de fier acestei mișcări. Unul dintre cele mai rezistente și dure materiale este lâna Casentino care reprezintă o metodă unică și tradițională de procesare a lânii din Toscana, Italia.

Palton Lână Casentino
Palton Lână Casentino Drake’s

Această metodă de procesare a lânii datează din secolul al XIV-lea care era folosită pentru acoperirea animalelor și era purtată de către fermierii și călugării din acea zonă.  Primele nuanțe cunoscute erau maro și un gri închis, dar îa mijlocul secolului al XIX-lea în urma unei erori datorită industrializării s-a obținut lâna de o portocaliu deschis care a devenit un punct de reper pentru lâna Casentino.

Palton Verde Drake's
Palton Verde Drake’s

Chiar dacă suprafața materialului este înșelătoare din cauza că arată ca un material învechit și scămoșat, lâna Casentino este călduroasă, impermeabilă și rezistentă. De fapt lână obține aceste calități datorită efectului scămoșat. Textura lânei era obținută din cardarea materialului cu ajutorul ciulinilor introduși în războiul de țesut. Evident odată cu industrializarea a fost schimbată și procedura de procesare a acestei texturi.

Casentino s-a bucurat de popularite mare în 1950 datorită actorilor și a aristrocraților care au purtat haine confecționate din acest material ca un simbol al modei italienești. Astăzi, bărbații din Florența sunt surprinși purtând paltoane din lână Casentino

Dacă ai ocazia să îți achiziționezi o haină din lână Casentino nu ezita pentru că îți vei mulțumi în cele mai friguroase momente ale iernii.

sursa foto: aici și aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *