Luxardo Maraschino Originale

Mândria familiei căruia îi poartă numele, Luxardo Maraschino Originale este încă produs conform rețetei stabilite de Girolamo Luxardo de la înfințarea distileriei în anul 1821.

Procesul de manufacturare al acestei băuturi este unul laborios. E alcătuit din 3 etape ce se întind pe o perioadă de câțiva ani. Inițial ciresele marasca, crescute în propria livada Girolamo Luxardo SpA, sunt lăsate la macerat într-un distilat neutru pentru minim 3 ani, împreună cu crenguțe și frunze de cireș.

De ce să încerci Luxardo Maraschino Originale

După acest proces de maturare licoarea obținută, împreună cu cireșele din ea, este distilată într-un alambic de cupru iar apoi filtrată. În urma acestui process de filtrare, distilatul este din nou pus în butoaie de frasin finlandez, unde mai rămâne la maturat pentru aproximativ 18 luni.

La finalul acestei perioade de aproape 5 ani, distilatului îi este adăugat zahăr și redusă gradația alcoolică la 32%. Astfel obținându-se lichiorul Luxardo Maraschino Originale.

Lichiorul se poate folosi combinat cu salata din fructe, căpșuni, zmeură, kiwi și ananas.

Cocktail-ul recomandat de Luxardo este Hemingway Daiquiri:

-60 ml rom alb

-15 ml lichior Luxardo Maraschino

-40 ml fresh graprefruit

-15 ml fresh lime

Garnish: lime & o cireasă maraschino

Note degustare:

Aroma este asemănătoare cu a unui eau-de-vie din cireșe conturată de note ușor afumate și migdalate. Gustul său fructat de cireșe este completat cu nuanțe de vanilie, ciocolată și marmeladă de portocale. Pe postgust rămâne dulceag, ușor lemnos.

Aspect:

Cristalin usor siropos.

Lichiorul Luxardo Maraschino Originale are AVB-UL de 32% și se găsește la sticlă de 0.7 L online la King.ro , Finestore.ro, Alfadrink.ro și Emag.ro. Și în diverse locații Horeca din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *