Mănușa - Accesoriul Care Ne Oferă Un Aer Elegant

Atunci când este frig și vânt puternic, mâinile noastre riscă de devină neîngrijite atâta timp cât ele nu sunt protejate de o mănușa. Singura variantă de prevenire sunt mănușile sau stând cu mâinile în buzunar, ceea ce nu mi se pare în regulă. Deoarece te mai întâlnești cu o persoană, mai saluți și nu este foarte comod și estetic să te deplasezi cu mâna în buzunar.

Voi nota câteva aspecte despre mănușa de toamnă. Ea nu trebuie să fie foarte groasă. De preferat, mănușa de toamnă este confecționată din piele sau imitație. Mănușa trebuie să-ți ofere confort (să nu fie prea mică sau cusăturile la degete prea strâmte), dar în același timp trebuie să se asorteze la ținuta pe care o porți.

Mănușa – accesoriul care ne oferă un aer elegant

Aceasta trebuie să fie potrivită pe mână și nu trebuie să fie prea strâmtă deoarece riști să miști cu greu degetele, iar dacă este prea largă, aceasta poate să-ți cadă de pe mână.

Mănușile în special au acea crăpătură pe lateral cu scopul de a fi  îmbrăcate cu ușurintă și de a avea confortul că încheietura mâinii să fie liberă, să se poată mișca. Unele mănuși au opțiunea de a fi reglate cu ajutorul unei capse. Ea trebuie să aibă un aspect impecabil. Niciodată nu trebuie purtată deteriorată pentru că strică întreaga ținută.

Ele trebuie să facă parte din același peisaj al vestimentației pe care o porți. Nu dă bine ca ele să aibă o culoare diferită față de vestimentație ieșită din peisaj. Cele mai comune nuanțe la mănuși sunt maro și negru. Mănușile le poți asorta la încălțăminte sau la jachetă pentru a avea o continuitate.

Purtarea mănușilor nu este o operațiune foarte complicată.

Atenție doar la : -când saluți pe cineva mănușile trebuie date jos cel puțin cea din mâna dreaptă.

-când intri într-o încăpere mânușile trebuie date jos doarece este cald și tinzi să scapi de ele.

-când te plimbi cu cineva de mâna iar persoana respectivă nu poartă mânuși, tu trebuie să le dai jos doarece în caz contrar dai dovadă de lipsă de respect.

-la ținuta business nu recomand purtarea mănușilor tricotate.

În încheiere mănușa dă un aer elegant și protejează mâinile de frig.

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

sursa foto: newemotion.it

Related Posts

13 thoughts on “Mănușa – accesoriul care ne oferă un aer elegant

 1. gabe spune:

  Super, bravo Laci ! Bune si atentionarile din final :D

 2. Andreea spune:

  Mi se par elegante niste manusi de piele. Totusi cele din poza parca nu-mi plac.

 3. gabe spune:

  ai putea sa faci te rog un articol despre tricourile cu maneca lunga ? Am cateva si nu prea stiu cum sa le combin sa iasa ceva…cu stil :). mersi anticipat

 4. robi spune:

  bravo Laci,inca un articol folositor pentru mine .Am redescoperit unele articole vestimentare gen manusi pe care nu le mai foloseam de mult.De ce ,nu stiu nici eu ,poate le gaseam demodate sau nefolositoare.

 5. gabe spune:

  „mersi” pt raspuns

 6. Laci spune:

  @Gabe

  Mi-am notat propunerea ta, chiar daca nu ti-am raspuns.

 7. Teodor spune:

  Mănușile tricotate, bănuiesc că e aceeași poveste, în sensul că ele trebuie să aibă aceeași nuanță cu restul hainelor. Dar se pot purta și cu culoarea roșu sau alb sau verde…

 8. Laci spune:

  @ Teodor Iti recomand sa le eviti de tot cele tricotate. Cele din piele dau mult mai bine.

 9. Cash spune:

  afara sunt 20 de grade si voi vorbiti de manusi :))

 10. Teodor spune:

  @ Cash : Mai bine mai devreme decât niciodată :P .
  Grozav, acum mai trebuie să mai moară vreo vacă sau porc pentru ca să avem mănuși stilate. Nu că n-ar fi oricum tăiate la abatoare…

 11. Nicolas spune:

  Dar cand faceti un articol despre manusile fara degete?Sunt super tari acele manusi….Si asortate cu grija trec peste acel aspect de vanzator de taraba…Deci astept acel articol…

 12. Laci spune:

  @ Nicolas Voi lua in considerare, dar pana nu-i vine sezonul, nu ma pot gandii la asa ceva.

 13. Eduard spune:

  Mi-ar folosi asa ceva avand in vedere ca n-am mainile calde decat pe timp de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *