Nike Cortez

Nike Cortez îmi aduce cu drag aminte de perioada când eram student prin anul 1 sau 2. Această perioadă îmi este foarte cunoscută. Încălțămintea Nike Cortez era la modă pe acea vreme adică prin anul 2001- 2002. Nu aveai cum să treci neobsevat dacă purtai astfel de încălțăminte. Aveau un aer clasic, era foarte comode și doar puțin bărbați purtau așa ceva.

De ce Nike Cortez

Tot în aceași perioadă, era și febra cluburilor, dar și a restricților din partea bodyguarzilor care nu făceau diferența dintre o pereche de adidași normală și una clasică. Pur și simplu era absurd să mergi pe aceea vreme tot cu pantofi în localuri cu muzica de club.

Această încălțăminte sport a fost creată în 1966, iar după câțiva ani a primit denumirea de Cortez. Până în prezent este una dintre cele mai reprezentative modele de la Nike. Acest adidas classic a revenit la modă deoarece a fost imposibil să nu-i remarci la săptămâniile modei care au fost la Milano și Paris.

Pentru mine reprezintă o pată de culoare și o încălțăminte clasică și confortabilă, dar parcă am unele rețineri pentru a purta așa ceva dacă iaș pune în balanță cu o pereche de loaferși sau brogue verzi.

Ai purtea Nike Cortez? Cum ai asorta această încălțăminte?

sursa foto: ballerstatus.com

Related Posts

15 thoughts on “Nike Cortez – o altă pată de culoare

 1. Vlad Muscurel spune:

  Se aniverseaza 40 de ani de Cortez anul acesta. Sunt realizati in 1972 nu 1966. Vezi colectia de 40 de ani: https://www.waleg.com/style/archives/025264.html

 2. Vladimir spune:

  Sunt prea tari! Au o aplicatie pe nike.com in care iti poti personaliza perechea de cortez. Imi plac atat de tare ca ma gandesc sa strang bani si sa-mi comand una.

 3. Vlad Muscurel spune:

  Imi pare rau, cine a pus articolul pe wiki n-a cautat indeajuns de bine. Iata povestea completa: https://sneakererik.com/2012/02/01/nike-cortez-celebrates-40-years/ Pe acolo intra si Onitsuka Tiger, care sunt si mai vechi decat Cortez si inca se fabrica: https://www.zappos.com/onitsuka-tiger-by-asics-ultimate-81-zappos-exclusive-white-brown?zlfid=111&recoName=zap_pdp_cross

 4. Laci spune:

  @Vlad Designul s-a facut in anii’ 60 si au fost scosi spre comercializare in anul 1972.

  M-am documentat din mai multe surse.

 5. Vlad Muscurel spune:

  Da, dar nu dupa doi ani au primit denumirea Cortez. Ci in 1972, se numeau Corsair inainte de 1972 si erau realizati in colaborare cu Onitsuka. Deci practic „Nike Cortez” a aparut in 1972 si de-asta sarbatoreste 40 de ani :)

 6. Laci spune:

  @Vlad Am modificat informatia despre cand si-au primit denumirea. Pai asta am spus si eu ca au fost scosi pe piata in 1972.

 7. Vlad Muscurel spune:

  Acum am vazut ca ai modificat, da. Era mai devreme trecut cu 2 ani. Acum e ok. Multumesc!

 8. Cristi spune:

  Am cautat de am tampit cortezi nylon rosii pe eastbay si nu am reusit sa ii comand. Am de ceva ani buni modelul negru cu semn alb dar as fi vrut unii rosii sau albastru acela electric. Foarte greu de gasit chiar si in state :(

 9. Cristi spune:

  Edit . Am verificat eastbay-ul acum si se pare ca au toate modelele toate marimile :).

 10. M. spune:

  Irony much? :))

 11. Pantera spune:

  Si eu vreau o pereche!…daca stie cineva de unde pot sa cumpar sa ma anunte!merci

 12. 3991leuname spune:

  Din ăştia poarta şi Dr. House :))

 13. Vladimir spune:

  @Pantera
  Se gasesc pe eastbay, dar taxele sunt maricele si ajung destul de greu(~30 zile). Cred ca daca mai asteptam putin, apar si in magazinele noastre. La KICKS probabil vor aparea cel mai curand.

 14. Teodor spune:

  Adidașii aceștia au talpa spiralată. Și modelul parcă e prea sportiv. Mai degrabă modele de Adidas Superstar și cele asemănătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *