Ochelari sau lentile

Vrem, nu vrem, la un moment dat cu toţii ajungem să avem probleme de vedere şi aceasta trebuie corectată, dar înainte de asta ne punem întrebarea: ochelari sau lentile de contact?

De ce ochelari sau lentile de contact?

Pentru bărbaţii cu probleme de vedere, clasicii ochelari au devenit din ce în ce mai „concuraţi“ de lentilele de contact, acestea fiind mai moderne şi mai discrete, însă, pentru fiecare dintre noi, cele două opţiuni prezintă avantaje şi dezavantaje în funcţie de activităţile pe care le facem zilnic şi de comoditatea fiecăruia.

Ochelarii îţi dau mereu un look smart, un aer mai distins şi îţi scot în evidenţă seriozitatea şi inteligenţa, pe când lentilele sunt discrete, te lasă să fii natural, să fii tu însăţi.

În primul rând, atunci când te hotărăşti să porţi ochelari trebuie avut în vedere ţinutele pe care le porţi cu diferite ocazii, pentru că ochelarii nu se potrivesc de fiecare dată. Aceştia trebuie să îţi completeze outfit-ul, atât prin formă cât şi prin culoare. Lentilele, în shimb, se potrivesc la orice ţinută şi în orice situaţie şi nu au legătură cu ultimele tendinţe în modă.

Istoria folosirii lentilelor de contact ca instrument optic de corectare a vederii este destul de recentă, acestea devenind în timp din ce în ce mai performante şi au evoluat mult din punct de vedere calitativ, determinând pe mulţi să renunţe la ochelari pentru lentile.

Poate că în trecut, ochelarii nu erau văzuţi prea bine de către unii, dar percepţia s-a schimbat de atunci, iar purtarea ochelarilor a devenit astăzi un fapt obişnuit în orice societate.

untitled
De ce ochelari sau lentile de contact?

Unii consideră că lentilele sunt mai lejere de purtat în dauna ochelarilor, dar nu toţi bărbaţii le preferă pentru că au nevoie de o îngrijire mai deosebită, trebuie schimbate, iar întreţinerea lor determina unele costuri suplimentare.

Atunci când ai de ales între ochelari şi lentile de contact, trebuie să ţii cont în primul rând de recomandările pe care le face un medic oftalmolog, dar şi de stilul de viaţă pe care îl ai. Dacă optezi pentru ochelari ia în considerare în primul rând ramele pe care vrei să le iei deoarece acestea trebuie să se armonizeze cu trăsăturile feţei.

Apoi vei avea de ales modelul, dimensiunea sau culoarea. Prin urmare, tu eşti cel care ştie cel mai bine ce ţi se potriveşte atât anatomiei feţei cât şi stilului tău de viaţă.
Personal, aleg să alternez purtarea ochlelarilor cu cea a lentilelor de contact, înclinând mai mult spre ochelari fiind mult mai simplu de purtat şi datorită faptului că pentru unele ţinute ochelarii se integrează perfect şi chiar fac acea ţinută şi să fie “completă”.

Ochelarii au fost şi vor rămâne mereu un accesoriu chic. Aceştia au devenit o cheie vizuală în istoria fashion-ului şi pot transforma chiar şi cel mai simplu outfit într-unul atrăgător.

Ce alegi dintre ochelari sau lentile de contact?

sursa foto: aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *