Pitti Uomo 93 - Ținuta Pe Care Am Purtat-O În Prima Zi

Sunt la Pitti Uomo 93 și la a noua participare din cadrul acestui târg care are loc în Florența, Italia.  Ca de fiecare dată mă bucur că sunt prezent la acest eveniment unde aflu noutățile din acest domeniu și  mă revăd cu multe cunoștințe vechi. Am precizat la fiecare ocazie că e locul unde trebuie să fi dacă dorești să afli cât mai multe din acest domeniu. Scopul evenimentului e simplu. Peste 1000 de brand-uri expun noile colecții, iar  proprietarii de franciză sau multibrand vin pentru comenzi. În plus, pentru alte brand-uri, designeri, bloggeri, etc reprezintă o sursă bună de inspirație.  În fiecare seară au loc evenimente de la diverse reviste de profil sau brand-uri care au rolul să ne unească și să ne ofere din „know how-ul” lor.

Pitti Uomo 93 ținuta pe care am purtat-o în prima zi

Cămașa

Pitti Uomo 93 - Ținuta Pe Care Am Purtat-O În Prima Zi
Pitti Uomo 93 ținuta pe care am purtat-o în prima zi

Cămașa albastră reprezintă una dintre cele mai populare alegeri din garderoba masculină.  Este simplă pentru că bărbații iubesc albastrul, dar este și o nuanță clasică business. În plus, este și ușor de asortat pentru că ne simțim confortabili purtând această nuanță. Un upgrade la această cămașă este acul pin de la guler care vine în mai multe variante, dar asta este o altă poveste. În cazul de față gulerul este găurit, iar să porți cămașa fără pin este ciudat. Pinul este unul argintiu și se deșurubează ușor. În același timp acul pin vine cu un accent clasic. 

Am ales albastrul pentru că restul pieselor sunt încărcate, datorită imprimeurilor. Totodată această nuanță se regăsește în restul articolelor vestimentare. Acum hai să îți spun și de ce am ales tocmai această cămașă. Am cochetat de ceva vreme cu purtatul acului pin la gulerul de la cămașă, problema e că am evitat de fiecare dată să fac o gaură în gulerul cămășii. Îmi doream prea mult o cămașă care să fie perfectă din toate punctele de vedere. În cazul de față mi-am asumat că această cămașă o voi purta doar cu pinul pus și că  nu-l voi pierde deoarece se ancorează bine în guler. 

Vesta, sacoul și pantalonii

Tinuta Seroussi
Pitti Uomo 93 ținuta pe care am purtat-o în prima zi

În această zi m-am concentrat pe accente de albastru, maro și roșu. O asociere pe care am ales-o la întâmplare deoarece îmi place să fiu spontan și să ies din zona de confort. Pentru că îmi place să complic lucrurile am decis să port piese cu imprimeu. Ele se potrivesc datorită nuanțelor care se repetă precum și din punct de vedere al dimensiunilor. Pe vestă sunt carouri mici, iar pe sacou carouri mari. Nuanțele de roșu și albastru sunt prezente și pe cravată. Cea de albastru pe cămașă, vestă, cravată și sacou. 

Partea de sus a ținutei este în contrast cu cea de jos. Această delimitare a fost realizată de pantalonii maro care scot în evidență nuanțele de albastru prezente în partea superioară a ținutei.  Îți recomand să ai o pereche de pantaloni maro în garderobă. Înafară de negru merg aproape cu orice nuanță.

Cravata

Dacă ești puțin atent la fotografie vei observa că e un imprimeu paisley supradimensionat. Am un accent de vintage în ținută datorită cămășii și al pinului de la guler. Pentru început îți recomand ca acest model să-l porți cu cămăși uni neutre pe tonuri de alb și albastru. În plus, cravata merge purtată și la ținute business care implică costume gri sau bleumarin. 

Paltonul

Palton Antonio Gatti
Pitti Uomo 93 ținuta pe care am purtat-o în prima zi

Este piesa de rezistență fiindcă ocupă mult spațiu din punct de vedere vizual, dar este pus în evidență și prin nuanțele închise care se regăsesc în restul ținutei. Un palton camel merge foarte bine cu aproape orice nuanță sau piesă vestimentară indiferent dacă te îmbraci clasic sau sport. Îți recomand să-l încerci cu nuanțe de albastru, maro sau chiar negru. 

Am ales să port gulerul ridicat pentru a aduce o schimbare paltonului și am pulsat cu mănușile pe care le-am folosit pe post accesoriu la buzunarul de la piept. 

Paltonul camel este de la Antonio Gatti.

Vesta, sacoul și pantalonii de la Seroussi.

Cravata The Urban Ties

Cămașă Bman

Foto Silvestru Popescu

Cum ți se pare ținuta pe care am purtat-o la Pitti Uomo 93 ?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *