Reținerile Financiare Erau Cele Care Mă Împiedicau Să Am Haine Bune

Aceasta este povestea lui Alex despre calea lui în stil și despre cum a reușit să își achiziționeze haine mai bune.

„Bună. Mă numesc Alex și am propria mea companie de consultanță. Aș dori să vă spun care a fost experiența mea cu hainele și stilul de îmbrăcat.

Reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune

De când mă știu, mereu a fost cineva care știa mai bine decât mine cu ce să mă îmbrac. De la părinți, la iubite sau actori de filme. Mă gândeam că ești la urma urmei o sumă a părerilor celor din jur și am acceptat șituația mai ales că primeam multe haine cadou.

Deși unele nu îmi plăceau, totuși, le purtam și mă obișnuiam cu ele atât din motive de respect pentru cel ce a făcut cadoul (cum să nu port puloverul dat de soacră?), dar și pentru că nu aveam resursele financiare necesare.

Multă vreme am crezut că de fapt reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune în care să mă simt bine. Însă de circa 2 ani, deși acest aspect nu mai era o problemă, m-am confruntat cu adevărata problemă: habar nu aveam care era stilul meu și nu știam de fapt ce haine să îmi iau.

Multă vreme am purtat haine de munte, iar când trebuia să fiu elegant, altă variantă decât două costume standard nu aveam. Măcar de erau de calitate… Efectiv intram în magazine lăudate de toată lumea, cu cardul plin și la îndemână și ieșeam cu mâna goală frustrat că nu știu ce să cumpăr.

2
2 Reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune

L-am cunoscut pe Laci în cadrul unui ONG și am aflat de blogul său. Prima mea impresie a fost să confund modul în care el se îmbracă cu tot ce înseamna stil masculin. Și recunosc că nu m-a impresionat.

Mi-a trebuit luni bune de a scăpa de ignoranța mea și a înțelege că Laci de fapt și-a dezvoltat propriul stil cu care el e mulțumit și că de fapt stilul masculin e exact despre acest lucru: să îți găsești propria exprimare, respectând însă câteva principii de bază.

Așa că mi-am luat inima în dinți și l-am rugat pe Laci să fie „fără milă” în a-mi descrie ținuta și hainele. Am agreat să vină la mine acasă unde timp de 2 ore m-am îmbrăcat pe rând cu toate hainele mele (sacouri, pantaloni, cămăși, accesorii) și fiecare a primit câte un calificativ: „bună de aruncat”, „modificată așa…” sau „rămâne așa „.

Ideea e că la final cam 60% din garderobă a fost aruncată (de fapt am donat-o la săraci), 30% trebuia modificată (scurtări și cambrări în special) și doar 10% a rămas ok. Efectiv a fost și socant să văd de fapt cu ce mă îmbrăcam, dar și eliberator când am creat loc pentru oportunități noi.

2
2 Reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune

În faza următoare ne-am programat 2 ședințe de shopping în mall-urile din oraș, unde deși Laci nu știa de prima dată, efectiv nu am avut limită de buget pentru cumpărături. A fost fascinant să văd cum caută produsele potrivite, care e structura materialului, și mai ales dacă au un preț corect.

Cu el am înteles și termenul de power-buyer care nu are vreme de povești, ci știe clar ce vrea, unde să se uite și să finalizăm în timp rezonabil. Oricum ambele sedinte de cumpărături au durat circa 3 ore fiecare și chiar eram obosit la final. Însă rezultatele sunt spectaculoase pentru mine.

Nu e vorba doar de realizarea unei garderobe într-un buget mai mult decât decent (aproape 2000 de lei) care include pantofi de piele, 5 perechi de ciorapi, două perechi de pantaloni, două curele de piele, 2 cămăși, trei cravate, un sacou, o batistă și o geantă de piele pentru tabletă.

E vorba de modul în care mă simt îmbrăcat cu ele și de modul în care sunt apreciat de cei din jur. Cei care mă cunosc personal știu că nu sunt adeptul relațiilor superficiale, dar o ținută agreabilă ajută mult la prima impresie și se pot crea relații mai facil.

Prin munca pe care o am sunt nevoit să mă întâlnesc frecvent cu alți oameni de afaceri la prânzuri, conferințe sau sesiuni de networking. Chiar dacă nu e vorba de a ieși în evidență prin hainele ce le porți, cu siguranță ajută foarte mult să creezi o imagine de siguranță de sine și agreabil fizic.

3
3 Reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune

Au trecut câteva saptamani bune de când Laci m-a „consiliat” și pot spune că nu mai suport să mă îmbrac cu ce apuc. Dacă nu mă simt bine la cum îmi vine pe mine o cămașă, efectiv nu o port. Mai mult am început să observ prin oraș pe alți bărbați care se îmbracă ok.

Încep să remarc extravaganța unor ciorapi sau modul în care e asortată cureau la pantaloni cu pantofi. Am început să vâd importanța accesoriilor, a cămășilor cambrate și a spatelui drept indiferent de ce porți. Chiar am impresia că am intrat într-un alt univers paralel, care deși era acolo și îl vedeam, de abia acum am ajuns sa îl înteleg și să îl apreciez.

Nu știu unde voi merge mai departe de aici. Încă nu am avut curajul să mă duc de capul meu la cumparaturi, dar cu siguranță voi avea nu doar cunoștințe mai multe, dar și tupeu. Mulțumesc așadar Laci de ajutor și mult succes în eforturile tale de a trezi cât mai mulți bărbați români în ce privește importanța modului în care se îmbracă!”

Acest mesaj l-am primit acum câteva luni. În acest moment Alex se duce singur la cumpărături și alge haine mult mai bune. Dacă vrei să economisești din banii pe care îi dai pe haine, îți recomand acest ghid pentru bărbați.

Ai reușit să îți achiziționezi haine mai bune după ce te-ai documentat?

Related Posts

4 thoughts on “Reținerile financiare erau cele care mă împiedicau să am haine bune (guest post)

  1. Vali Popescu spune:

    Mersi pentru share Alex! interesanta poveste!

  2. kata spune:

    Bravo pentru evolutie!

  3. jimy tractoristu! spune:

    bravo!

  4. Felicitari Alex si multa bafta pe mai departe !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *