Știi Să-Ți Porți Hainele Sau Te Poartă Ele Pe Tine?

În acest articol aș dori să evidențiez a doua parte a vestimentației în general, fie ea masculină sau feminină, și anume atitudinea. Care face diferența dacă hainele te poartă sau nu. DEX-ul definește atitudinea ca fiind în primul rând poziția corpului, iar în al doilea rând ansamblul de acțiuni al unei persoane. Aș dori să mă refer la ambele. Astfel:

Știi să-ți porți hainele sau te poartă ele pe tine?

Poziția corpului

O caracteristică a stilului este aceea că el reprezintă o extensie a personalității tale, dar ce se întâmplă când personalitatea ta nu este în concordanță cu limbajul tău nonverbal, cu gesturile și mimica ta?

Cu toate că s-au făcut nenumărate studii în legătură cu postura, cu limbajul nonverbal și așa mai departe, se pare că nu erau neapărat necesare. Cu mult înainte de apariția genericilor ”cercetători englezi”, multe persoane percepeau oamenii cu o postură bună cu mai mult succes, mai de încredere și adevărați lideri.

Probabil vă sună cunoscută propoziția sub formă de îndemn a mamei sau a bunicii: ”Stai cu spatele drept!”. Știu ele femeile ce știu, deoarece spatele drept te face să pari mai înalt, mai dominant, iar oamenii capătă în mod inconștient încredere în tine.

Ca să ne întoarcem la haine, există o foarte strânsă corelație între vestimentație și limbajul nonverbal. De exemplu, nu poți purta un costum făcut la comandă la unul dintre cei mai buni croitori din țară din unele dintre cele mai bune materiale și să mergi pe stradă târâind picioarele și cu spatele aplecat de parcă ar fi cea mai proastă zi din viața ta.

Ca să scutim o lecție de biologie și chimie, aș menționa și studiul lui Amy Cuddy, profesoară la Harvard. Ea a descoperit că anumite poziții ale corpului, numite și ”power-poses”, influențează foarte mult nivelul hormonal al corpului, sau, pe scurt, te face pe încrezător în forțele proprii.

Acțiunile care vor determina dacă hainele te poartă

Aceeași profesoară promovează și atitudinea ”Fake it ‘till you make it”, care în traducere exactă înseamnă ”Falsifică până reușești”, adică înșală-ți corpul până vei reuși să ajungi la încrederea de sine mult dorită.
De asemenea, o atitudine pozitivă nu doar că este molipsitoare, cei din jur fiind foarte atrași de entuziasmul tău, dar, în combinație cu o ținută impecabilă, vei fi văzut ca un lider, ca o persoană de încredere, pe care oamenii pot pune baza. O persoană leneșă, înceată, care se plânge mereu, nu va fi niciodată solicitată de nimeni și va fi probabil uitată într-un colț de birou.

Este de prisos să menționăm că doamnele și domnișoarele se dau în vânt după bărbații cu carismă și încrezători în sine, iar dacă ținuta vine în completare, pachetul este complet. Astfel îți asiguri o primă întâlnire care poate duce la mai multe.

Concluzii

În primul rând, știu că cel mai probabil citești asta din fața unui calculator, așa că te rog, îndreaptă-ți spatele, îmi vei mulțumi mai târziu. Repetă acțiunea de fiecare dată când simți că iar ești prea aplecat.

În al doilea rând, zâmbește mai mult, fii mai optimist, privește partea pozitivă a lucrurilor, repetă-ți mereu obiectivele în minte, deoarece efectele pozitive se vor vedea în timp.
În al treilea rând, îmbogățește-ți și îmbunătățește-ți garderoba, deoarece o schimbare mereu te va face să te simți mai bine.
În final, fiecare om de succes știe că hainele nu valorează nimic dacă TU, din interiorul TĂU, nu le dai valoare. Și chiar dacă se spune că haina îl face pe om, eu consider că omul dă viață și valoare hainei.
Așadar, hainele, te poartă pe tine?

sursa foto: aici

Related Posts

4 thoughts on “Știi să-ți porți hainele sau te poartă ele pe tine?

 1. bogdan spune:

  In sfarsit articole rationale ! Pana acum repetai ca un nebun „vestimentatia este totul”, dar si un tigan cocalar se poate imbraca bine. UNEORI CUM TE IMBRACI NICI NU CONTEAZA. Bine, asta nu e o scuza sa nu te imbraci ca un domn

  1. Laci spune:

   Am pus accentul si pe atitudine, ingrijire, etc trebuia doar sa citesti materialele respective.

 2. Razvan spune:

  Bravo !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *