Ce se întâmplă cu noi?

După cateva discuții cu câțiva prieteni mai apropiați si cu câteva fete foarte amabile și simpatice, am ajuns la o concluzie. Această concluzie nu este una definitorie încă. Am decis să încerc să mă raportez doar la adolescenți având în vedere că încă mai sunt și eu unul.

Ce se întâmplă cu noi?

De câte ori ați fost nevoiți să asistați sau să înfruntați chiar, atitudinea grosolană a adolescenților din ziua de azi? Cu siguranță de îndeajuns de multe ori încât să fiți cel puțin dezgustați. În mod sigur nu generalizez, nu. Având in vedere că stilul nu ține doar de ținută și de felul în care te prezinți zic să ne mai reamintim că și atitudinea împreună cu bunul simț, personalitatea și bunele maniere sunt la fel de importante.

Eu unul sunt de părere că nu ar fi deloc corect să te îmbraci cum trebuie atâta timp cât ești un bădăran. Nu fi genul de persoană care-și etalează valorile doar prin articole exagerat de scumpe care evident sunt la modă sau prin accesorii excentrice și așa mai departe. Nu faci decât să denoți lipsă de bun simț și câteodată chiar și de gust.

Revenind totuși la problema inițială și anume, comportamenul.  Vreau să scot în evidență exemplele pe care eu le consider cu adevărat grosolane:

1. Scuipatul in public. Cu siguranță unul dintre cele mai urate lucruri pe care le poți face în special dacă mai trece in exact acel moment o tânăra încântătoare pe lângă tine. Ce părere crezi că-și face această tânără despre tine? Cu siguranță nu una bună.

2. Îmbrâncitul amicilor tăi pe stradă. Ok, înțeleg, ați ieșit într-un grup mai mare la o plimbare. Măcar pentru numele a tot ce este frumos pe lumea asta, nu vă îmbrânciți! Nu! Nu este deloc amuzant să-ți împingi un tovarăș într-o altă persoană, mai ales pentru a face glume și mai nesimțite și anume împingerea unuia dintre tovarăși într-o fata/femeie pentru a creea un moment stânjenitor.

3. În cazul în care trece o persoană pe lângă tine nu fi îndeajuns de penibil încât să începi să faci mișto. Chiar nu cred că are rost să spun mai multe aici. Se înțelege de la sine ce fel de persoană ești dacă te duce capul doar la atâta lucru.

4. “Chițăitul” fetelor. Ok, recunosc, am făcut-o și eu de câteva ori dar în mod sigur am învățat să-mi dau seama când deranjez și când să mă opresc. Sunt uimit de libertatea pe care o au până și copiii de până-n 14 ani. Și cu siguranță aici au o vină și fetele care permit asemenea lucruri. Băieți toate la timpul lor, aveți răbdare. Dacă nu credeți că sunteți în stare să aveți răbdare și să apreciați o fată decentă cu sigurantă aveți și alte alternative.

Nu vreau să fiu redundant și plictisitor așa că mai menționez doar câteva lucruri. Dragilor, sunt sigur că vreți mai mult decât câteva haine frumoase, un aspect îngrijit și simple priviri aruncate de persoane egoiste care nu pot trece cu vederea peste lanțul foarte gros de aur. Dacă da, atunci comportați-vă ca atare! Aceștia sunt ani în care ne modelăm caracterul. Aveți grijă de cum o faceți. Sfatul meu este să vă creați anumite standarde și să vă înconjurați doar cu oameni la fel de frumoși ca și voi. Nu vă lăsați orbiți de toate viciile proaste. Haideți să lucrăm împreună și să devenim niște adolescenți mai buni, niște oameni mai buni, niște bărbați mai buni!

Related Posts

5 thoughts on “Ce se întâmplă cu noi?

 1. voltaire spune:

  total de accord ,mai putin cu numrul 5 ,o idee inteligenta ,elevata si care sfideaza dogmele si cutumele poate si trebuie aparata cu toate mijlocele inclusiv printr-o lipsa de respect dac este cazul , ridic glasul pt o idee inteligent este o dovada de curaj nu de badaranie.Fie el profesor, paarinte profesor universitar ,o idee corect trebuie sustinuta

  1. Daniel Horceag spune:

   Intr-adevar, o idee corecta trebuie sustinuta prin orice mijloace, asta daca iti doresti atat de mult sa faci dreptate. Dar m-am referit strict la exemplele de prost gust pe care le stim cu totii. Multumesc mult pentru apreciere si pentru comentariu. Toate cele bune!

 2. Mihai-Iulian spune:

  Citesc cu plăcere articolele pe care le scrii. Felicitări!

  1. Daniel spune:

   Multumesc frumos.

 3. Situația scapă de sub control din cauză că permitem asta. Eu, tu, restul oamenilor culți și stilați, părinții, profesorii, polițiști, judecători, procurori, politicieni etc. Dacă un grup de persoane sesizează un comportament inadecvat în public, ar trebui să se autosesizeze și să-l corecteze. Sigur, dacă sar singur să mă iau de cioara care scuipă semințe în metrou mai mult ca sigur îmi iau bătaie; dar dacă sare tot vagonul? Ceea ce lipsește este spiritul civic de corectare a greșelilor, solidaritatea, fraternitatea, toate acestea pierdute din diverse motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.