Tipuri De Buzunare Pe Care Le Poți Avea La Sacou Stil Masculin
tipuri de buzunare pe care le poti avea la sacou

Fiecare sacou este special, în funcție de purtător și diferite elemente utilitare, decorative precum și diverse tipuri de buzunare. Vei găsi foarte multe sacouri și aproape la fel de multe buzunare. Tipul de buzunar ne poate da detalii despre personalitatea sacoului și ne indică despre modul în care acesta trebuie purtat. La Louis Purple am identificat mai multe tipuri de buzunare:

Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

Buzunare la sacou de tip burduf

Buzunare Sacou
Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

Este un buzunar aplicat pe care îl recunoști datorită pliurilor din mijloc și cele două clinuri de pe laterale care sunt folosite pentru a lărgi buzunarul. De regulă, acest buzunar este întâlnit pe safariene și sacouri/jachete destinate activităților vânătorești. Jachetele care au buzunare de tip burduf arată mai bine pe cei slăbuți.

Buzunare aplicate la sacou

Buzunare Sacou
Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

Este o simplă bucată de material aplicată pe sacou care arata ca un buzunar. De regulă este considerat un buzunar sport casual. Îl vom întâlni la blazere și sacouri din in, bumbac sau la alte jachete casual. Linia “curată” pe care o oferă acest tip de buzunar face sacourile mai potrivite pentru persoanele plinuțe.

Buzunarul cu clapă

În acest caz, el este realizat în interiorul căptușelii cu o clapă care vine deasupra buzunarelor. Utilitatea tradițională a clapei era să protejeze conținutul să nu cadă din buzunar sau să nu fie udat de ploaie. Clapa este în așa fel realizată încât o poți masca în buzunar dacă nu o dorești la vedere.

Buzunarul pentru bilet

Ticket Pocket
Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

Îl mai poți găsi sub denumirea de Ticket Pocket. El este situat desupra buzunarului drept și din punct de vedere al lățimii este cam jumătate. Pe vremuri era un buzunar foarte util în care se ținea biletul de tren. În zilele noastre este folosit pentru a aduce un omagiu croitorilor tradiționali.

Buzunarul cu laist

Buzunar Cu Laist
Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

Este asemănător buzunarului cu clapă, dar îi lipsește clapa. Acest tip de buzunar îl poți recunoaște după banda îngustă de material textil care e formată prin îndoire simplă sau dublă, creând marginea consolidată a acestuia. De regulă, acest tip de buzunar se va întâlni la sacourile elegante.

Ce tip de buzunare ai la sacou?

Related Posts

4 thoughts on “Tipuri de buzunare pe care le poți avea la sacou

 1. Cel mai bun este acel buzunar in care NU intra mita

 2. Mihai spune:

  Sunt mandru sa aflu ca am sacouri cu toate tipurile de buzunar prezentate . Un articol bun , multumesc !

 3. cristi spune:

  Imi plac prezentarile. Sunt scurte si la obiect. Cu toate acestea am o intrebare: Daca se baga clapa in interiorul buzunarului, acel buzunar ramane un model cu clapa sau devine model cu laist? Pentru ca am vazut adese in comert, sacouri ce pareau a avea buzunar cu laist, cand, la o inspectie detaliata, era defapt un buzunar cu clapa (ascunsa).

  Multumesc!

  1. Laci spune:

   Cat timp are clapă e corect să presupunem că este acest gen de buzunar. Acum sunt cazuri în care avem un mix dintre cele două precum ai spus și tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *