Cravate Toamnă Iarnă

Îmi place să cred că fiecare sezon are culorile, materialele, texturile și hainele sale. Dacă vara purtăm pantaloni scurți și tricou din bumbac, iarna trebuie să scoatem artileria grea formată din foarte multă lână, dar să  evităm acel plastic pe care-l poartă bișnițarul de la colțul blocului.

Printre accesoriile pe care de regulă al trebui să le poarte un bărbat avem și cravate potrivite pentru toamnă-iarnă. Am notat în mai multe locuri despre imprimeuri, culori și alte tipuri de asortări ale cravatei, dar câți dintre voi v-ați gândit să purtați produsele adecvate sezonului din punct de vedere al texturii? Am făcut o clasificare pentru fiecare cravată în parte în funcție de sezon.

Cravata din mătase o poți purta în orice sezon.

Cravata din bumbac este adecvată pentru primăvară, vară și puțin din toamnă.

Cravata din lână toamnă-iarnă.

Cravata din in primăvara-vară.

5 cravate de asortat la textura de toamnă-iarnă

Aș vrea să îți prezint câteva cravate handmade de la The Urban Ties pe care pariez că sunt potrivite acestui sezon și pe care le poți asorta la ținuta ta.

1) Cravata de lână va arăta foarte bine lângă un pulover de lână/cașmir, un sacou din lână/tweed/cașmir/flanel și sau palton/orice haină de iarnă din lână/tweed/cașmir. Îmi place acest accesoriu pentru că atrage atenția asupra sezonului rece și că te adaptezi mediului înconjurător.

Lână Paisley Cravate Toamnă Iarnă
cravate de asortat la textura de toamnă-iarnă

2) Cravata din tweed va arăta foarte bine lângă un pulover de lână/cașmir și un sacou din lână/tweed/cașmir/flanel și sau palton/orice haină de iarnă din lână/tweed/cașmir. Cravata de tweed cere puțin mai mult curaj din partea  ta pentru că cei din jur nu sunt obișnuiți să vadă astfel de texturi (stai să le vezi pe următoarele). La această cravată nodul este puțin mai mare datorită grosimi materialului.  Aș paria pe ea că s-ar potrivit excelent cu un sacou din tweed.

 Tweed Cravate Toamnă Iarnă
cravate de asortat la textura de toamnă-iarnă

3) Cravata din lână și cașmir

Această cravată este detaliul de care ai nevoie dacă îți plac lucrurile cu adevărat fine și dorești să primești multe complimente de la sexul opus datorită fineții materialului. Scoate în evidență finețea cașmirului cu ajutorul unui pulover din același material. În sezonul friguros va bata orice tip de mătase.

Cravată Lână Și Cașmir
Cravată lână și cașmir

4) Cravata din mătase matka

În India, Matka înseamnă: „țesătură manuală groasă din mătase”. Datorită procesului de fabricație se formează anumite imperfecțiuni în material care îi dă un aspect riguros și care se aseamănă cu tweed-ul în textură. Poartă această cravată la un costum din tweed, flanel sau catifea cord (raiată).

Cravata Mătase Matka
cravate de asortat la textura de toamnă-iarnă

5) Cravata mătase Shantung 

Această cravată este obținută dintr-o mătase netratată. Datorită efectului de fire trase și o ușoară scămoșare rezultă un aspect neregulat potrivit unei cravate cu personalitate. Mătasea Shantung este una moale și datorită texturi o face potrivită atât vara precum și iarna. Poartă această cravată la un costum din flanel.

Cravata Mătase Shantung
cravate de asortat la textura de toamnă-iarnă

Să recapitulăm. Iarna vei avea nevoie de cravate din lână, tweed, lână și cașmir, mătase matka și mătase Shantung.

Indiferent dacă alegi o cravată din mătase sau una din tweed ea nu te ajută la asigurarea confortului tehnic, dar vei fi cel mai apreciat bărbat care învinge iarna cu stil.

Poți intra în contact cu The Urban Ties, prin intermediul paginii de facebook The Urban Ties (like dacă nu ai făcut-o) pentru mai multe detalii despre lumea cravatelor.

Produsele The Urban Ties pot fi câștigate prin intermediul competiției Stil Masculin caută Cel mai bine îmbrăcat bărbat din România.

The Urban Ties face parte din inițiativa susțin brand-urile românești.

Ce cravate toamnă – iarnă ai alege?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *