Crossfit

Ce este CrossFit și cum a revoluționat lumea fitness-ului.

CrossFit este un sport și o abordare eficientă a fitness-ului; un program de forță și rezistență care se bazează exclusiv pe mișcări funcționale, combinate în antrenamente variate care se desfășoară la o intensitate ridicată.

Antrenamentele sunt variate pentru că acest sport încorporează elemente distincte din gimnastică, haltere și atletism cu scopul final de a antrena toți parametrii corpului – rezistența cardio-vasculară, rezistența musculară, forță, puterea, flexibilitatea, viteza, coordonarea, agilitatea, echilibrul și precizia – fără a favoriza un parametru în detrimentul celuilalt. CrossFitterii se antrenează pentru o multitudine de activități folosind o multitudine de exerciții ca genoflexiuni cu sau fără greutate, flotări, tracțiuni, stat în maini, ridicări de greutăți, înot, ciclism, alergare, abdomene cu mingi medicinale, și multe altele.

Mișcări funcționale pentru ca noi toți – sportivi de performanță, corporatiști, sau casnice – ne folosim evident de corpul nostru în fiecare secundă. Avem nevoie să stăm jos multe ore făra a avea în timp dureri de spate, să ne ridicăm, să ne aplecăm, să ținem în mâini o anumită greutate, să mergem sau să alergăm. Aceste activități se pot antrena pentru a se desfășura în mod eficient și corect cunoscându-ți bine corpul și rolul fiecărui mușchi și articulații.

Ce aduce în plus antrenamentul CrossFit din punct de vedere fitness

În sălile de fitness și cluburile sportive și de sănătate din întreaga lume, antrenamentul tipic constă în mișcări de izolare și ședințe prelungite de aerobic. Comunitatea de fitness, de la antrenori la reviste de specialitate, a convins publicul care practică mișcarea și care vrea să se mențină în formă că ridicările laterale, „bicepsii”, extensiile piciorului pe un aparat și alte exerciții asemănătoare, combinate cu sesiuni de 20-40 de minute pe bicicleta stationară sau banda de alergare, va duce la un fitness extraordinar.

Ei bine, în CrossFit se lucreaza exclusiv cu mișcări funcționale, combinate cu sesiuni cardio scurte, dar desfășurate la intensitate mare. Precizez aici că intensitatea este relativă – ea depinde de nivelul de fitness al fiecăruia. Intensitatea cu care abordează antrenamentul zilei un sportiv de performanță sau o persoană care vrea să slăbeasca depinde de capacitatea lor fizică.

CrossFit a înlocuit ridicările laterale la aparat cu ridicări de greutăți libere deasupra capului, „bicepșii” cu tracțiunile, și extinderea piciorului la aparat, cu genoflexiunile. Ședințele de forță cu haltere ard calorii în timpul antrenamentului și continuă să „lucreze” și după terminarea lui, ele au capacitatea unică de a dezvolta rezistența cardio-vasculară, puterea și viteza în același timp. Exercițiile de gimnastică, care vizează controlul corpului, tonifică musculatura și cresc flexibilitatea, coordonarea și agilitatea.

Abordarea CrossFit este în concordanță cu programele de antrenament de elită practicate de echipele sportive majore și cu sportul de performanță. CrossFit a adus publicului larg tehnicile de antrenament de vârf și ale sportivilor care au acces la tehnologiile, cercetările și metodele de antrenament practicate numai în medii exclusiviste.

Sloganul CrossFit – ”Forging Elite Fitness” nu este doar un frază ci o scurtă descriere a procesului aplicat într-un mediu de elită.

CrossFit ARKA – unul dintre afiliații oficiali CrossFit din oraș

La CrossFit ARKA, CrossFit este în primul rând un stil de viață. Programul de fitness și nutriție pe care îl practicăm de mai bine de 4 ani în afara țării, și începând din aprilie anul acesta și în Cluj-Napoca, se extinde în afara sălii de antrenament; el implică o alimentație sănătoasă, fitness aplicat inteligent, și o comunitate de oameni faini. Asta înțelegem noi prin CrossFit.

Ne concentrăm pe sănătatea organismului, forță, energie și longevitate mai mult decât pe aspectul fizic, deși acesta este întotdeauna un rezultat al antrenamentelor CrossFit. Credem că mâncarea este combustibilul care ne pune în mișcare și ne dă energia necesară nu numai pentru sport ci și pentru viața de zi cu zi, și că acest combustibil trebuie să fie de calitate. Și credem cu tărie în rezultatele extraordinare pe care un program bun de CrossFit le oferă.

Pentru detalii ne găsiți pe www.crossfitarka.com.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *