săpun de ras

Indiferent dacă alegem cremă sau săpun de ras efectul este același. Adică de a înmuia firele de păr și de a proteja pielea la contactul cu lama.

Dacă e să ne punem întrebarea: “ce a apărut prima dată săpunul sau spuma de ras?” raspunsul este săpunul. Aceasta a apărut în secolul al 14-lea și reprezintă produsul de bază pentru tradiționaliștii bărbieritului umed. Crema de ras a apărut în primul război mondial odată cu multe alte industrii. E posibil să se fi încercat eficientizarea bărbieritului ca și multe alte lucruri din acea perioadă. 

Care e diferența dintre un săpun de ras și o cremă de ras

O diferență majoră, dintre cele două, este timpul pe care ți-l petreci când îți faci spuma. Crema doar o aplici din recipient și ai rezolvat problema. În schimb, spuma, nu te ține la fel de mult ca și cea din recipientul cremei. În plus, săpunul nu se termină la fel de repede și face și o spumă consistentă. Practic, cu săpunul de ras, tu controlezi tot procesul, dar necesită îndemânare până reușești să faci spuma.

O altă diferență este mirosul. La crema de ras este mai intens față de săpun. De exemplu unele săpunuri sunt fără miros. Aici este o chestiune de preferințe de la un bărbat la altul.

Din punct de vedere al varietății poți alege săpunurile deoarece nu vei găsi foarte multe sortimente în tabăra cremelor de ras. 

Săpunul de mai jos vine cu note florale de tutun ideal pentru fumători. În plus, acesta este realizat manual și este 100% vegetal. Îl poți găsi aici.

sapun de barbierit saponificio varesino manna di sicilia ediie limitata beta 43 150gr

Crema de ras de mai jos este din ingrediente naturale și o poți găsi aici.

crema de barbierit alvarez gomez barberia 200gr

Până la urmă ambele produse servesc aceluiași scop de a îți ușura procedura de bărbierit. Consider că ține de preferințe până la urmă. Fiecare bărbat este fidel unei anumite rutine, mărci sau a experienței pe care o oferă produsul respectiv. Dacă nu știi care dintre ele ți se potrivește pur și simplu încearcă-le pe amândouă.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *