
Harvester este un cidru produs în România după o rețetă proprie. Aceștia folosesc metoda englezească de fermentare cu ingrediente 100 % naturale : suc de mere, pere sau alte sucuri de fructe. Producția începe prin selecția celor mai potrivite fructe pentru obținerea unui echilibru de arome, de aciditate și dulceață.
Harvester – cidru artizanal făcut în Transilvania
Harverter s-a născut, în Transilvania, la inițiativa lui Sergiu Mureșan și Daniel Crișan, doi foști, colegi de liceu care erau pasionați de cidru. Sergiu a urmat un curs despre producția de cidru în Marea Britanie
Fermentația durează între 3 și 4 săptămâni. Atât cât este necesar zahărului prezent în mod natural în fructe să fie consumat de către drojdii. Următoarea etapă este fermentația malo-lactică ce durează aproximativ 3 luni, pentru obținerea celei mai bune variante de cidru bază, limpede și maturat.
Iar ultima etapă a producției este îmbutelierea, unde sucul adăugat va oferi cidrului un gust dulcișor și acidulat. Gama de cidru Harvester se găseste ambalat în sticle de 0.33 l, de culoare maronie pentru a păstra aroma și culoarea. Fiecare cutie conține 24 de sticle. Pentru a păstra cidrul pentru o periodă mai îndelungată, nu se folosesc conservanți, ci se pasteurizează, ceea ce îi oferă un termen de valabilitate îndelungat.
Cidrul Harvester este recomandat a se păstra la o temperatură cuprinsă între 4 °C și 25 °C. Se păstrează la rece înainte de servire,
recomandat 8 °C, dacă dorești se poate adăuga gheață.
Harvester se poate găsi în Auchan, Emag sau comanda direct de pe site-ul lor https://www.transylvaniabrew.com/