5 idei de ținute de toamnă pentru bărbați pe care să le încerci

Acest sezon ne oferă o varietate mare din punct de vedere vestimentar și astfel m-am gândit să ofer câteva idei de ținute de toamnă pentru diverse tipologii de bărbați. Fiecare dintre noi avem momente în care ne îmbrăcăm fie formal, casual sau business-casual. Pe lângă varietatea de piese vestimentare din care putem încerca avem și o gamă cromatică de care ne putem bucura.

Acestea sunt câteva idei de ținute de toamnă pentru bărbați

Asortează texturile


În această ținută am trei piese cu imprimeul herringbone sau brăduț, brăduleț cum îi mai spune pe la noi. Acest imprimeu se regăsește și pe încălțămintea casual pe care o port. Pantofii sunt rezultatul combinării a celor trei texturi: piele netedă, piele întoarsă și material textil. Este același material din care s-a confecționat si sacoul. La fel ca și în cazul dungilor verticale, imprimeul Herringbone, te ajută să mai crești în înălțime. Ca bază a ținutei am pornit de la combinația dintre hanorac și pantaloni. În funcție de temperaturile de afară poți rămâne sau nu cu sacoul pe tine.

Sacoul maro e potrivit pentru că maro, albastru/bleumarin și gri fac casă bună. Sunt nuanțe care arată bine împreună în orice context.

Cea mai interesantă piesă pe care am ales-o la această ținută au fost pantofii. Acești pantofi pot fi puși în evidență în mai multe feluri. Fie îi porți cu pantaloni albaștri, maro, gri, crem, albi sau chiar colorați.

Poartă dungi verticale

Sunt o persoană care trăiește pentru culoare de când am descoperit-o acum câțiva ani. Din postările mele probabil ți-ai dat seama că nu sunt fan al ținutelor cenușii, dar câteodată folosite în contextul potrivit pot face diferența. Având în vedere că nu sunt tocmai un tip foarte înalt (1,78 ) dungile verticale mă ajută să cresc în înălțime din punct de vedere vizual. Dacă ești pus vreodată în situația să porți nuanțe închise la diverse evenimente și slujbă nu uita că te poți juca cu șosetele colorate. Poti vedea efectul culorii în ținuta de mai sus. De multe ori acestea nu sunt specificate în diverse dress code-uri.

Alege piese care o au o multitudine de dungi verticale. Suntem obișnuiți cu anumite tipuri de dungi și de multe ori acestea sunt prea banale prea ușor de asortat. Aici mă refer din punct de vedere al bărbatului care dorește mai mult de la ținuta lui.

Cel mai bun contrast din acest punct de vedere l-am realizat cu cămașa roz deschis, dar și cu cravata colorată. Vesta a făcut contrast cu ținuta și nuanța acesteia s-a regăsit în dungile sacoului. Tot ea m-a ajutat să pun și cravata în evidență. Această cravată ar merge purtată și la o cămașă albă și costum bleumarin.

Îmbracă-te monocromatic

Am acest sacou din tweed, achiziționat dintr-un second hand, pe care îl port foarte rar. Ținuta am construit-o în jurul sacoului din tweed cu imprimeul houndstooth. Astfel am adăugat cravata cu același impremiu și am completat ținuta cu încălțăminte maro.

Cămașa, ochelarii precum și basca au o tentă de maro și din acest motiv am inclus-o la ținută monocromatică. Să nu uităm că maro reprezintă o nuanță de toamnă și des întâlnită în garderoba masculină.

Asortează mai multe imprimeuri

Să ajungi să asortezi mai multe imprimeuri, în aceeași ținută, e doar o chestiune de exercițiu și obișnuință. Aș vrea să accentuez acest detaliu deoarece durează puțin până vei ajunge să faci aceste asortări în mod natural și fără niciun efort. Probabil pentru un ochi neexperimentat pare o ținută încărcată, dar după ce experimentezi puțin cu cromatica și asortările vei observa toate detaliile.

Cât timp găsești o armonie între acele imprimeuri ești pe drumul cel bun poate fi un contast, o nuanță care se repetă etc. Dimensiunile imprimeurilor trebuie să fie diferită.

Poartă combinația clasică de trenci + costum

Trenciul e una dintre piesele pe care trebuie să le ai toamna și primăvara. În plus, este articolul vestimentar care combină perfect utilitatea cu stilul. Trenciul oferă un plus de masculinitate, impermeabilitate și protecție împotriva aerului rece.⁠

Pentru cei care vor un look clasic le recomand un trenci impermeabil la două rânduri din nuanțe precum bleumarin, negru, gri, maro deschis, măsliniu,bordo sau bej. Cel mai ușor de asortat este cel bej.⁠

Este ideal pentru a fi purtat la ținutele business precum și la cele smart casual.⁠

Alte idei de ținute de toamnă pentru bărbați care se pot pune în practică

Poartă o cămașă denim

Este ideală în acest sezon atât din punct de vedere termic, al layering-ului și aduce un plus de casual în ținută.

Alege vesta mastlasa pentru un plus de stil

Vesta matlasată poate fi cu ușurință înlocuitorul: vestei de costum, a puloverului sau a oricărui articol vestimentar pe care îl porți de obicei peste cămașă/tricou.
Ea îți oferă confort termic, pata de culoare și vine cu o altă abordare din punct de vedere al stilului.

Evident există și varianta mai groasă a vestei care e mai potrivită să fie purtată doar peste sacou sau alte piese vestimentare.

Ce alte idei de ținute de toamnă pentru bărbați mai cunoști?

Related Posts

2 thoughts on “5 idei de ținute de toamnă pentru bărbați pe care să le încerci

  1. Daniel spune:

    De ce nu mai scrii?!

    1. Laci spune:

      Puțină răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *