tenișii și adidașii curați

Îți păstrezi tenișii și adidașii curați? Probabil te întrebi de ce? Imaginează-ți următorul scenariu. E dumică după-amiaza. Ieşi din casă la întâlnirea cu tipa frumoasă ce ai agăţat-o în club. Ai ales un loc de întâlnire aproape de casa ta şi ai luat-o pe jos până acolo. Pe stradă, schimbi contacte vizuale cu diverse tipe, unele mai aranjate decât altele.

Se uită la tine, te fixează cu privirea, te scanează se uită din cap până-n picioare şi îşi trag privirea îngrozite. Ajungând la întâlnire, tipa îţi zâmbeşte frumos şi face şi ea aceeaşi faţa ca şi tipele de pe stradă. Ajungi acasă, dar mintea îţi stă la privirile ciudate pe care le-ai primit toată seara.

Dacă te-ai fi uitat mai atent, ai fi observat că ţi-a scăpat ceva înainte să ieşi din casă, aveai TENIŞII MURDARI şi nu ţi-a păsat de aşa ceva.

Acum îţi vin în minte acele priviri şi vrei să nu ţi se mai întâmple aşa ceva. În cele ce urmează, îţi voi oferi soluţia de a scăpa rapid de aşa ceva – şi asta fără un efort prea mare din partea ta.

La cât costă tenişii şi adidaşii în ziua de azi, trebuie să fii foarte atent să îi ţii curaţi şi să arate bine. Cu puțină atenție din partea ta, aceștia vor arăta tot timpul foarte bine şi vor avea o durată de viaţă mai îndelugată.

Cum să păstrezi tenișii și adidașii ca noi și curați

O regulă de bază este să ai tot timpul picioarele şi şosetele curate.

Nu îţi recomand să porţi tenişii sau adidaşii fără şosete deoarece piciorul gol transpiră şi lasă un miros greu de scos. Dacă vrei să dai celor din jur senzația că nu porți șosete, există în magazine un tip de șosetă foarte joasă. Practic, când o încalți, aceasta nu se vede de loc din adidas.

Am văzut bărbaţi la costum și fără şosete în diferite reclame la TV. Ei de fapt chiar poartă şosete, doar că sunt ascunse în pantofi.

Cea mai simplă cale de a-ţi proteja și menține tenişii și adidașii curați este să nu îi încalți în absolut orice loc ai merge, doar pentru că sunt perechea ta preferată. Asta înseamnă că tenişii sau adidaşii cu care mergi la activităţi sportive nu-i vei lua în picioare când te duci la o întâlnire, la o terasă sau pe stradă.

Înainte de a începe

ATENŢIE !!! Acest articol este destinat doar pentru curăţirea adidaşilor şi tenişilor şi nu pentru alte tipuri de încălţăminte.

Paşii simpli pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea tenișii și adidașii curați

1) Procură-ţi ustensile de curăţat pantofii.

jason-markk-sneaker-cleaner


Dacă nu ai aşa ceva atunci e timpul să improvizezi. Ai nevoie de: un săpun moale sau detergent de vase lichid, un burete, o cârpă, două periuţe de dinţi folosite şi pastă de dinţi obișnuită. Vei afla imediat de ce ai nevoie de cele două periuţe. Să nu le mai foloseşti pentru altceva în afară de curăţatul tenişilor!

2) Scoate şireturile ca să nu le murdăreşti în timp ce îţi curăţi încălţămintea.

3) Pentru tenişii şi adidaşii ce au suprafaţa exterioară din piele se vor curăţa cu un săpun moale şi un burete sau o cârpă. Şi să nu uităm şi de talpă – și aceasta trebuie să fie curată. Totuşi, trebuie să ţii cont, că prea mult spălat dăunează, deoarece va usca pielea, ce va duce la fisurarea şi deteriorarea ei.

sursa foto:www.sneakerobsession.com

O idee bună este să-i dai cu cremă pentru a face pielea mai flexibilă şi moale, şi un alt avantaj este că va acoperi zonele unde sunt crăpături de praf şi mizerie.

4) Tenişii şi adidaşii din pânză sunt de obicei cel mai greu de întreţinut. Zic asta din proprie experienţă pentru că am avut multe perechi de tenişi. Mizeria şi apa intră în material şi îi pătează.

Ok, nu e momentul să te sperii, aşa cum am facut şi eu când am văzut că mi s-au murdărit. Trebuie să eviţi pe cât posibil să nu-i porţi când plouă afară. Când vezi că s-au murdărit, încearcă să îi cureţi cât sunt încă umezi. Foloseşte apă cu săpun şi o perie moale.

O altă modalitate este să te foloseşti de două perechi de periuţe de dinţi folosite. Foloşeste o periuţă împreună cu apa călduţă şi săpun pentru a freca tenişii de mizerie şi pete. Cealaltă periuţă o vei folosi pentru părţile albe ale tenişilor (mai poţi adăuga înălbitor pentru a albi aceste suprafeţe şi mai tare). După ce ai terminat de curăţat tenişii, curăţă ce a mai ramas cu un prosop de hârtie.

5) Înlăturarea petelor din încălţămintea de pânză este un lucru pe care trebuie să-l ştii neapărat cum să-l faci. Pentru această operaţie ai nevoie de o periuţă de dinţi, o cârpă, un pic de pastă de dinţi pentru albire şi apă caldă.

Umezeşte puțin zona pătată cu apă călduţă, după care pune un pic de pastă de dinţi pe periuţă. Apoi, freacă zona pătată cu periuţa şi limpezește-o cu apă amestecată cu săpun lichid. Repetă aceşti paşi până când pata este eliminată complet.

Trebuie să ai o grijă foarte mare, deoarece unele pete nu vor putea fi înlăturate deloc sau doar foarte greu (cum ar fi uleiul şi urina de câine).

Mai jos ai două filmuleţe simple care te vor ajuta să înţelegi şi mai uşor ce ai de făcut.

6) Dacă eşti foarte comod, pune-i în maşina de spălat şi ea va face toată treaba pentru tine. Îţi voi arăta prin câţiva paşii simpli cum să faci asta. Prima dată scoate şireturile din tenişi, dacă sunt murdarii pune-i la spălat cu rufele murdare sau înlocuieşte şireturile cu o pereche nouă.

Înlătură cât poți din mizerie cu o cârpă sau un burete. Apoi, pune încălțămintea într-o faţă de pernă pentru a preveniri zgârierea şi distrugerea ei prin rotaţile de la maşina de spălat. Setează programul de la maşină pe “delicat” şi cu apă rece, apoi pune detergent de rufe.

La sfârșit, scoate adidașii la aer să se usuce. Nu este recomadat să îi pui pe sau sub calorifer fiindcă căldura prea mare îi poate afecta. Pune hârtie mototolită în ei să nu li se piardă forma când se vor usca.

7) O altă chestie ce o mai poţi face este să-ţi cumperi o pereche de şireturi de schimb. Aceste şireturi le vei folosi să le schimbi când ţi se murdăresc sau ţi se rup cele vechi. Tenişii să vor avea astfel un aspect mai curat şi îngrijit.

8 ) Dacă îți transpiră ușor picioarele sau dacă ai o transpiraţie urât mirositoare, foloseşte spray-uri speciale care se dau în tenişi în fiecare seară.

9) Învaţă-te să porţi încălţămintea prin rotaţie şi să o scoţi la aer înainte de o pune în dulap pentru o mai lungă durată de viaţă şi, ce e cel mai important, să pui hârtie în interiorul ei pentru a-și păstra forma.

Concluzii

Am pus un accent foarte mare pe curăţarea şi păstrarea încălţămintei deoarece este unul dintre lucrurile la care femeile se uită din prima la tine, iar noi bărbaţi o neglijăm de prea multe ori.

Femeile poartă foarte multe perechi de pantofi. Din acest motiv, încălțămintea este un articol aproape la fel de important ca şi poşeta. Uitându-se la tine, privirea lor ajunge inevitabil asupra încălţămintei. Vor să vadă dacă e îngrijită, curată şi este de bun gust.

Dacă vei urma aceste sfaturi vei uita complet de vechile obiceiuri de a nu păstra curăţi tenişii și adidașii punând acuma în aplicare aceşti simpli paşii pentru a avea încălţăminte mai curată pe viitor.

Pentru a învăța cum să îți alegi teniși, dar și alt tip de încălțăminte, îți recomand acest manual de stil.

Te-am convins să-ți păstrezi tenișii și adidașii curați?

Related Posts

90 thoughts on “Păstrează-ţi tenișii și adidașii ca noi și curați în 2022

 1. Andrei Laurentiu spune:

  cea mai tare faza e cu *urina de caine* :)))))

 2. raoul thomas spune:

  am si eu o intrebare..am o pereche de tenisi de panza lacoste albi..de fiecare daca cand ii spal raman urme de la apa ce se usca(galben)..nu stiu ce sa fac sa scap de el! ceva pareri?!

  Multumesc!

 3. Laci spune:

  Buna Raoul!

  Spune-mi te rog cum ii speli? Deoarece vreau să îţi ofer un raspuns cat mai bun.

 4. Bogdan spune:

  salut am si eu o intrebare, am o pereche de tesi din panza alba cu cu 2 dungi negre pe ei si i-am bagat la spalat si culoarea din cele 2 dungi negre a iesit si toata pana alba sa colorat si as dori sa stiu daca pot sa mai curat cumva sau daca mai iese culoarea aia , ma gandeam sa incerc cu venish.

  Multumesc

 5. Bogdan spune:

  o pereche de tenesi abli scz dar m-am grabit :P

 6. Laci spune:

  Salut Bogdan!

  Pentru inceput ai nevoie de 2 plicuri de vanish unul lichid si unul praf. Plicul lichid foloseste-l pe zona patata fara a atinge cele doua dungi negre. Dupa apox 15 min utilizeaza praful pe zona in care ai pus vanishul lichid. Cu ajutorul unei periute insista pe zona patata fara a atinge dungile negre. Dupa care se clateste cu apa rece. Sper ca ti-am fost de ajutor.

 7. Bogdan spune:

  am sa incerc sa vedem ce iese :P

 8. luci spune:

  Am o pereche de tenisi de la zara si ii spal cu apa calda , sapun lichid , pasta de dinti si vanish si ies ca noi :P

 9. Aditzucuu spune:

  sal am si eu o pereche de tenisi albi din panza si am aceeasi problema ca si raoul iam spalat cu sapun lichid si mi-au aparut niste pete gabene i-am bagat si in vanish si tot nu am rezolvat nimic adica sau mai albit dar tot a ramas galbeneala ce as putea face?

 10. Laci spune:

  Salut Aditzucuu!

  Ce poti tu incerca ar fi clorul. Mare atentie ca e acid si poate decolara daca se aplica pe alte culori. Un alt dezavantaj al acestuia poate fi ca slabeste tesuturile. E recomandat sa-i lasi sa se usuce in mod natural sa-i feresti de alte surse de caldura cum ar fi caloriferul, soba, aragaz etc.

 11. Aditzucuu spune:

  ms de informatie;)

 12. Aditzucuu spune:

  Laci ce sa mai fac ca i-am bagat si in clor si tot nu o iesit galbenul din ei…habar nam

  1. Adriana spune:

   Solutia pentru toate petele mele este Super 10 ,Detergent Bio . Scrie pe Google „Super 10” si citeste despre el … face minuni ! Este foarte bun … un adevarat ajutor in lupta cu petele de pe orice suprafata . Eu ma bucur de el de cand l-am descoperit … iar petele ..sunt doar o amintire ! ;)

 13. Laci spune:

  Cat timp ai lasat clorul sa reactioneze?

 14. Aditzucuu spune:

  o noapte intreaga si o juma d zi

 15. Aditzucuu spune:

  as astepta un raspuns:P daca se poate

 16. Laci spune:

  In acest caz din pacate nu cred ca se mai poate ceva. A intrat deja in tesatura. Probabil mai sunt alte metode pe care le poti incerca pe care nu le stiu.

 17. Aditzucuu spune:

  no ms oricum

 18. Aditzucuu spune:

  am descoperit care-i teaba cu petele,se pare au ceva in interior cara iese pe panza cand ii spal,de culoare galbuie,chiar p unde-s lipiti,habar nu am ce sa mai stiu face

 19. Julian spune:

  Este in regula sa porti sosete albe cu adidasi si pantaloni scurti pentru barbati atunci cand ies pe strada (nu atunci cand merg sa fac activitati sportive)?

  Sau este acest lucru „fashion faut pas”?

 20. Laci spune:

  Sunt multi care poarta sosete albe aproape la orice tinuta. Acesti oameni sunt comuni si nu ies cu nimic in evidenta purtand de fiecare data acelasi stil.

  Ai o varianta larga de nuante din care poti alege. Bineinteles depinde si modelul de pantalon scurt, adidas si ce altceva mai ai de gand sa porti.

  In conluzie sosetele albe le consider o greseala de stil.

 21. alle spune:

  Tenisii din carpa se largesc in timp? k vreau sa`mi cumpar o pereche roz dar numai marimea 37 au si eu port 37.50 – 38..i`am probat imi vin bine doar k putin ma strang.:P..si nu stiu daca incaltamnitea din panza carpa ce`o mai fi isi da drumul in timp sa nu ma mai strang :D

 22. Laci spune:

  Alle e cu doua taisuri. Cica s-ar lasa in timp tenisi din panza, dar nimeni nu poate sa-ti spuna exact si mai e riscul sa intre la apa. Crezi ca merita tot efortul?

 23. Liviu spune:

  Salut! Am si eu o problema cu adidasii mei , sunt superstaruri (arata cam asa https://www.street101.co.uk/products/adidas-superstar/652401-mens-adidas-superstar-80s-white–red-trainers.html) numai ca sunt tip gheata.Au fost cumparati acum aproape un an iar partea din fata , cea cauciucata s-a ingalbenit.Am incercat sa ii spal cu sapun , apa calda dar nu a dat deloc rezultate.Daca cineva stie cum ii pot readuce la culoarea initiala va rog sa lasati un reply.Ii folosesc doar iarna in loc de ghete ca sunt mult mai comozi si mai practici.

 24. alina spune:

  buna

  vad ca va confruntati cu o problema: cum sa scoti petele galbene din adidasi? eu am gasit o metoda care nu da gres. dupa ce ii scot din masina ( daca nu sunt storsi f bine) ii storc cu un prosop si apoi ii usuc cu uscatorul de par doar in zonele cu panza caci acestea se fac galbene.abia dupa asta ii pun sa se usuce complet.

  sper sa va ajute si pe voi

 25. VIktOR )) spune:

  buna. am si eu o problema
  am o pereche de tenisi ca cei din imagine si peste un timp partea cauciucata(in special ce din fata) sa ingalbenit… am incercat cu pasta de dinti insa inca persista cularea galbena
  Help! Please!

 26. AlecsD spune:

  Eu imi curat tenisii, adidasii cu detergent manual de rufe; recomand un detergent ce contine diverse particule, dar si celelalte sunt eficiente. Umezesc partea ce trebuie spalata si pun putin detergent pe periuta (am una cu peri tari pentru suprafata cauciucata si una cu peri moi pentru restul suprafetelor; de fapt, am un intreg arsenal de periute, intrucat mi le schimb foarte des :)), dar 2 sunt suficiente)

  Am incercat si eu pasta de dinti, dar nu mi se pare prea eficienta. Vad ca detergentul a fost mentionat doar pentru spalarea in masina de spalat (de evitat in opinia mea), dar folosit „manual” da rezultate foarte bune.

  Am mai auzit diverse trucuri cu crema pe baza de glicerina (benefica in special pentru pielea intoarsa) sau aplicarea unui gel de fata cu particule abrazice, dar acestea inca NU le-am incercat. O sa le incerc pe viitor, daca o sa fie nevoie si revin cu impresii. Oricum, asa cum a subliniat si Laci, aveti grija si cum va purtati adidasii, tenisii etc. in functie de vreme.

 27. Teodor spune:

  Salut! Foarte bun articolul, Însă m,ai am o întrebare: același lucru facem și pentru încălțamintele din piele întoarsă? Aici mă refer și la ghete, etc.

 28. Teodor spune:

  Tocmai ce-am văzut articolul cu pantofi din piele întoarsă. Dar unde aș putea găsi produsele specifice lor, pe lăngă radieră și perie ?Și când îi curăț cu peria, aceasta trebuie să fie udă ?

 29. Laci spune:

  @ Alina si @ Alecsd va multumesc pentru completarile aduse

  @Teodor Sunt produse speciale. Vei gasi in magazine care vand incaltaminte si-n hyper marketuri.

  Vei gasi un spray special care trebuie aplicat pe suprafata incaltamintei.

 30. Teodor spune:

  Am înțeles. Mulțumesc pentru informație. Dar mai am două întrebări:
  1. Când curăț cu două periuțe folosesc pastă de dinți și limpezesc în apă amestecată cu săpun,nu?
  2. Este și o alternativă pentru prosopul de hârtie ?

 31. Laci spune:

  @ Teodor

  1. Da trebuie sa folosesti pentru a putea inlatura mai usor mizeria.

  2. O carpa

  Este vb tot de pantofii din piele intoarsa?

 32. Teodor spune:

  Nu, ziceam de tenisi.

 33. Teodor spune:

  Și mai am o întrebare. Dacă afară nu este soare, cum uscăm pantofii?

 34. Laci spune:

  @ Teodor

  La temperatura care este in casa. Nu pe calorifer sau sub el.

  Este recomandat sa se evite alte surse de caldura artificiale.

 35. Teodor spune:

  Okey,am înțeles.Dar pentru cele din piele? Nu cea întoarsă.

 36. Laci spune:

  @ Teodor este acelasi tratament indiferent de tipul de incaltaminte.

 37. Teodor spune:

  Eu am înțeles că nu e bine să folosești apă pe piele.

 38. Teodor spune:

  În fine. Deci este bine să folosesc periuțe de dinți și pastă de dinți,și după să limpezești în apă amestecată cu săpun sau detergent de vase lichid(trebuie să fie de culoare albă ?) și să-i curăț în sfârșit cu o cârpă ? Și ce fel de cremă să folosesc ?

 39. Laci spune:

  @ Teodor La pantofi de piele intorsa nu ai nevoie de pasta de dinti. Cazul exceptional este atunci cand ai talpa alba.

  Este crema speciala pentru cei din piele intoarsa.

 40. Teodor spune:

  Asta am ințeles. Eu vorbesc despre cei din piele simplă. Și anume dacă e bine să-i limpezesc cu apă amestecată în săpun după ce am dat cu pastă de dinți pe partea cu pielea simplă și să-i curăț cu o cârpă sau asta fac doar la cele din pânză sau materiale sintetice.

 41. Laci spune:

  @ Teodor Pasta de dinti este pentru cei din panza si materiale sintetice.

  Pentru pantofi trebuie sa folosesti o laveta usor umezita si cu apa curata.

  Crema pe care trebuie sa o folosesti este cea obisnuita pentru pantofi. Mai poti da cu un silicon pentru pantofi dupa ce ai dat cu crema pentru protectie.

 42. Teodor spune:

  Okey. Am înțeles și eu în sfârșit. Mulțumesc mult pentru informații.

 43. Teodor spune:

  Cum se spală talpa? Fiindca la mine ramăn urme spump la șanțuri când limpezesc cu apa cu săpun. Merge să dau cu periuța cu pastă pentru albire?

 44. Laci spune:

  @ Teodor

  Folosesti periuta.

 45. Teodor spune:

  Okey, mulțumesc pentru răspuns.

 46. Teodor spune:

  Cum facem să curățăm interiorul? Sau măcar să-l păstrăm așa? Fiindcă de obicei fie se înnegrește sau se ia tiparul de acolo (scris, logo, etc.) .

 47. Laci spune:

  @ Teodor Tot acelasi proces cu periuta si cu apa.

  Se paote folosi si putin detergent pentru a putea indaperta negreala.

  Se clateste abundent dupa care se pune la uscat.

 48. Teodor spune:

  Da, dar de la laterale încolo, interiorul e din piele întoarsă.

 49. roek spune:

  Multumesc Laci,mi-a fost de ajutor

 50. Laci spune:

  @ Teodor Ai nevoie de perie pentru piele intoarsa.

  @ Roek Cu placere.

 51. Darius spune:

  Salut , am o pereche de Adidasi Puma semi bascheti si au aparut niste pete galbene in aceasta iarna , cum as putea sa le inderpartez . Am incercat si cu vanish/clor etc .. Speficil Adidasi sunt din Piele.

 52. Laci spune:

  @ Darius Ai citit toate comentariile pentru ca-ti vei gasi raspunsul acolo.

 53. ciprian spune:

  Salut. Un articol foarte bun. As fi preferat totusi sa folosesti termenul de pantofi sport si nu de adidasi,pentru a nu se ajunge la formulari de genul „adidasi …nike ,puma, etc„.

 54. Laci spune:

  @ Ciprian Am lasat asa pentru ca in articol este vorba si de tenisi si de adidasi.

 55. Raluca spune:

  Buna!Ai idee cum pot redresa problema adidasilor mei?!sau tenisi(nu stiu diferenta dintre ei)sunt din material cu un imprimeu roz cu negru si…s-au decolorat in partea din fata…ce as putea face pentru redobandirea culorilor? Multumesc.

 56. razvannn spune:

  @Raluca
  Luând niște exemple la întâmplare , aceștia sunt adidași ( https://forum.softpedia.com/uploads2/9e/anunturi_image_109777.jpg ) , iar aceștia sunt tenișii ( https://www.retailshop.ro/imagini_produse/q/230/tenisi_Converse_CT_AS_Core_Ox_red__26945_zoom.jpg ) .

  Referitor la problema ta , singura posibilitate logică pentru redobândirea culorii lor , ar fi să-i vopsești undeva . Dar mi se pare cam complicată treaba . Așadar , o soluție mai ok ar fi să-ți achiziționezi alții :) .

 57. Laci spune:

  @ Raluca Partea din care s-a decolarat este din piele? Pentru ca atunci se poate vopsi.

 58. ady spune:

  super omule mersi mult te salut

 59. Laci spune:

  @Ady Cu placere.

 60. diana spune:

  In caz ca ajuta pe cineva, eu tenisii albi din panza ii spal cu detergent manual, si frec cu periuta (folosesc detergent cu particule), ii bag in clor apoi ii mai spal inca o data cu detergent manual (clorul cu timpul ingalbeneste tesatura), ies impecabili. Pentru partea cauciucata din fata procedez la fel. Atentie daca partea cauciucata are alta culoare decat alb se va decolora de la clor. Iar daca este vara ii usuc in soare ( se albesc ).

 61. Laci spune:

  @Diana Multumim pentru sfaturi.

 62. robertoSRB spune:

  Am o pereche de Converse All Star crem… si au niste pete de namol… am dat si cu dero si am frecat cu periuta de dinti si cu sapun lichid… s-au sters putin… tot a mai ramas… ce pot faceeeee ??????

  1. Laci Nagy spune:

   @robertoSRB Trebuie sa mai insisti.

 63. ionut spune:

  Salut am o pereche de tenesi conversnegri simpli cu talpa alba pe margini si fratemioo cel mic na avut alt ceva de lucru decat sami deseneze cu marker cu ce se indeparteaza markerul permanent depe ei?depe suprafata de cauciuc alba?

  1. Laci spune:

   Incearca cu spirt sau acetona.

 64. Calin spune:

  Salut, am cumparat o pereche de Nike-uri si am o problema.. spuma talpii pe lateral si in fata la un papuc e galbena si cealalta e alba.. cum as putea sa decolorez galbenul acela si sa il fac alb?..

  Mersi

  1. Calin spune:

   Am uitat sa precizez ca sunt cumparati la mana a 2a.

  2. Laci spune:

   Reciteste textul, urmareste filmuletul si comentariile si incearca variantele care crezi ca ti se potrivesc.

 65. Adi spune:

  Solutia pentru toate petele mele este Super 10 .
  https://www.natural.com.ro/super-10-parfumat–detergent-universal–1l-gnld_detaliiprodus-303-377
  Este foarte bun … un adevarat ajutor in lupta cu petele de pe orice suprafata . Eu ma bucur de el de cand l-am descoperit … iar petele ..sunt doar o amintire ! ;)

 66. Adi spune:

  Solutia pentru toate petele mele este Super 10 ,Detergent Bio . Scrie pe Google „Super 10” si citeste despre el … face minuni ! Este foarte bun … un adevarat ajutor in lupta cu petele de pe orice suprafata . Eu ma bucur de el de cand l-am descoperit … iar petele ..sunt doar o amintire ! ;)

 67. Evelyn spune:

  Salut, urmeaza sa imi cumpar o pereche de basketi converse albi, am auzit ca dupa un timp se murdaresc si se ingalbenesc, ce trebuie sa fac cu ei, pot sa folosesc metoda cu „fața de perna” in masina de spalat, sau sa le spal cu mana? Imi poti da un sfat bun, chiar nu vreau sa gresesc. Multumesc.

 68. Spalatii cu shampon , nu se ingalbenesc , la mine functioneaza de fiecare data ,Daca folositi sapun sau dero sigur se vor ingalbeni :)

 69. Iulia Zorlescu spune:

  adidasii albi , mai ales superstarurile , nu se spala cu clor , deoarece se ingalbenesc . stiu din experientza propie . la masina de spalat NU se baga detergent !! se spala simpli . doar daca miros ff rau sau sunt patati , se tin inainte de spalare la inmuiat in dero , dar in masina automata nu se pune dero deloc . de ce ? pt ca apoi or sa miroasa urat !! nimeni nu a spus nimic despre petele de smoala de pe talpa sau de pe lateralul talpii … smoala se ia cu benzina sau petrol . in cazul pielii intoarse , nu ma pronuntz . pielea intoarsa se "spala" ca sa zic asa cu crema "doina" din magazine ( crema de fata :) ) si bineinteles cu produse speciale . se sterge cu o carpa umeda , moale , curata . NU se foloseste o perie tare !! decat o perie moale , cu perii mai lungi …ca periile de haine sau geva in genul acestora :)

 70. nina spune:

  Sall iam facut cadou la sotul meu o pereche de adidasi nike…..o frumusete…..albastru deschis si la prima spalare manuala cu dero iam distrus nu mai iese spuma din ei desii iam spalat de nenumarate ori la masina de spalat va rog datimi sfaturi cum sa fac????

 71. Graure Mihai spune:

  am air maxuri albe albe cu ce sa le spal

 72. ovidiu spune:

  Sall am cumpărat o pereche de tenişi adidas din pânză mi sa murdărit pânza şi iam băgat în clor sau dus cât de cât iam uscat cu feonu şi sau decolorat ce pat face???

 73. Buna, am si eu o problema, am niste tenisi albi de la fila https://www.deichmann.com/RO/ro/shop/home-marci/fila//00012301274304/Pantofi*sport*de*dam%C4%83.prod?r=5&c=3&filter_brand=fila&st=PRODUCT&filter_cat=home-marci/%5BLjava.lang.String;@449c76ca&s=3 i-am spalat de mai multe ori la masina, ultima oara am schimbat programul de spalare si temperatura, de la 30-40 grade.Au iesit cu pete albastre, nu stiu de unde a aparut albastrul ala.

 74. carol spune:

  salut !
  am si eu o intrebare !
  am o pereche de adidasi cu panza alba si fara sa vreau am atins cu partea din panza pe cauciucul de la roata de spate de la bike si i-am bagat la masina de spalat de cateva ori si tot degeaba
  pata a scazut in intensitate dar tot a mai ramas
  te-as ruga daca poti sa ma ajuti cu vreo solutie in acest sesns
  multumesc anticipat

 75. Andrei Liviu spune:

  sa incalzit dunga albastra de cauciuc de la talba

 76. Andrei Liviu spune:

  sa incalzit dunga albastra de cauciuc de la talba

 77. Alex spune:

  Am și eu o întrebare: Am niște sneakers Jordan(originali), doar ce i-am luat o zi și în fata la „bot” sau indoit ( crapat ) materialul.
  La fel și în spate, materialul este indoit ( crapat)… când merg calc „ciudat” ( cred) cu ei și se ăsta, cum fac sa îi fac ca noi?

 78. Bu spune:

  Pentru transpiratia urat mirositoare, pune in tenisi putin bicarbonat de sodiu si problema e rezolvata!

 79. Geo spune:

  Salut!
  Am si eu o pereche de teniși albi din pânza allstrar, cum pot sa îndepărteze depunerile de praf de pe ei ?

 80. Aura spune:

  Bună
  Va rog un răspuns
  Am spălat o pereche de adidași la mașină iar după ce i-am încălțat au început sa „trosneasca” .
  Ma deranjează grav când merg pt ca se aude ca și cum sparg baloane.
  Cum pot scăpa de acest sunet?
  Ms

 81. Mihaela spune:

  Buna!

  N-am vazut nici-un sfat legat de cum se poate curata smoala de pe talpa (alba) adidasilor.

  Mersi

 82. Andrei spune:

  salut, am o pereche de vans iso 1.5 si din greseala am alunecat intr-o groapa unde era noroi urat mirositor si miros urat. Cum pot curata dunga alba si sa scot mirosul?
  Tin sa mentionez ca sunt de panza.

  1. Laci spune:

   Vezi sfaturile din articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *