Stil de vară

Ținuta din această săptămână te duce cu gândul la o evadare departe de cea clasică, la o exprimare în fapte a creativității. Imaginea exprimă armonie și balans. Dacă te uiți mai atent la fotografie vei observa cât de bine se îmbină nuanțele, verdele frunzelor copacului cu cea a căștii de pe scooter și eșarfa. Maroul de pe scooter cu rama ochelarilor, cu cele două căști și cureaua de la pantaloni. Pixul portocaliu din buzunarul stâng cu semnalizarea mașinii din spatele tipului. Cred ca am dat exemple destul de clare. Pe restul vă las să le descoperiți.

Stil de vară

Totuși, de ce elemente am nevoie pentru a mă putea inspira din acestă ținută?

1. Eșarfă

2. Cămașă cu mânecă lungă

3. Ochelari de soare

4. Curea

5. Pantaloni kaki

6. Espadrile

1.Eșarfa

Bărbatul din imagine poartă o eșarfă de vară care-i dă multă încredere de sine. Nuanța de gri spre alb se asortează la cămașă și triunghiul de pe partea superioară al încălțămintei. A mai descheiat încă doi nasturi la cămașă fără a fi exagerat deoarece pieptul îi este acoperit de eșarfă.

2.Cămașa cu mânecă lungă

Este o cămașă simplă, albă și cu mânecile rulate, de asemenea reprezintă un suport pentru ochelari. Cămașa nu a mai fost introdusă în pantaloni pentru a da un aspect boem.

3. Ochelarii de soare

Este vorba tot de același model wayfarer ca și-n articolul de săptămâna trecută. Rama ochelarilor se asortează la curea și pantaloni.

Chiar dacă nu este soare a ales să nu-i pună pe cap deoarece cu timpul se lărgesc, se vor rupe și cel mai important se vor distruge lentilele. În plus, din start dai dovadă de persoană neinformată cu referire la purtarea, păstrarea și îngrijirea ochelarilor indiferent dacă sunt de soare sau de vedere.

4. Cureaua

La o asemenea ținută nu este obligatoriu să asortezi cureaua la încălțăminte. Nuanțele sunt puse într-o astfel de cromatică încât nu necesită asortarea acesteia. Curea maronie de piele oferă de un plus de casual față de cea neagră. Catarama acesteia este aurie care o face să se integreze bine în ținută.

5. Pantalonii kaki

Pantalonii kaki sunt între formal și casual. Nu cred că ar fi fost și o altă alternativă. Faptul că are pantalonii rulați îi face să fie în balans cu mânecile suflecate de la cămașă.

6.Espadrilele

Chiar dacă le-am lăsat la urmă nu înseamnă că sunt pe ultimul loc. Nuanța de albastru deschis la încălțăminte dă totul peste cap, dar în sensul bun al cuvântului. Chiar dacă a ales această nuanță la, tipul prezintă încredere de sine și își asumă riscuri.

Ce mai poți încerca la acestă ținută:

–     încearcă o pereche de pantaloni albi;

–     înlocuiește cureaua cu una de vară în dungi în care se regăsește nuanța espadrilelor;

–     alege o pereche de pantofii de iaht, mocasini sau loaferși;

–     alege o nuanță de alb, maro, verde la încălțăminte;

–     alege o eșarfă de altă culoare într-o cromatică potrivită întregi ținute;

–     alege o cămașă de o altă nuanță;

Stilul constă într-o reflexie a propriei persoane prin ajutorul vestimenției. Așadar, asumă-ți riscuri, experimentează și în ultimul rând simte-te bine în propria persoană.

sursa foto: thesartorialist.blogspot.com

Related Posts

9 thoughts on “Stil de vară

 1. Seremi spune:

  Camasa o vad cumparata asa cum este , daca era cu maneca lunga cume rualta sus , se vedea mult mai mult materiat.

  Iar cu esarfa pe caldurile astea , nu am indraznit sa incerc nici 1 secunda, incerc sa las 2 nasturi de la camasa deschisi si pantaloni rulati. Si chiar si asa mor de cald.

  Adapteaza-te putin si la clima din tara . In Italia sau zona aia verile difera putin. Amsterdam unde temp este constanta tot timpul anului…

 2. Laci spune:

  @Seremi Camasa este cu maneca lunga doar ca este suflecata cu atentie si de aceea nu se vede surplusul de material.

  Este logic ca nu porti vara in timpul amiezii cand e este foarte cald. Merge dimineata sau chiar seara cand e racoare.

  Nu e nevoie sa adaptez, cred ca nimeni nu se ma imbraca mai gros, sau isi pune esarfa la gat cand sunt 40 de grade.

  Acesta poza reprezinta o sursa de inspiratie. Fiecare e liber sa se inspire din ea cum vrea.

 3. Seremi spune:

  E pe asta nu prea o mai inteleg, sa mi iau camasa cu maneca lunga sa o rulez , in loc sa port una DE VARA , cu maneca putin rulata si prinsa in brida cu nasture se vede mai barbatesc pe brat.

  Laci de cate ori ai iesit cu esarfa vara asta ?

 4. Laci spune:

  @Seremi Camasa cu manaca lunga reprezinta o varianta mai stilata. Daca este perfect rulata lumea va observa acest detaliu. Apropo sunt unele camasi lungi care au aceea optiune sa o prinzi cu ajutorul unui nasture.

  Referitor la esarfa o pot de fiecare data cand am un tricou simplu, sau unele tricouri pe care le pot asorta la esarfa.

  Esarfa o cam port minim de 2 ori pe saptamana.

 5. Teodor spune:

  Oare oamenii ăștia au vrut să se asorteze la mediul înconjurător? Nu cred că trebuie să se ia chestia asta în considerare.

 6. Laci spune:

  @ Teodor Este evident ca nu asta au urmarit, dar fotograful i-a surprins asa.

 7. adelin1 spune:

  Pixul se asorteaza cu semnalizarea? nu e cam exagerat?

 8. Laci spune:

  @ Adelin1

  Am vrut sa explic ce inseamna sa te asortezi si totul sa fie in armonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *