Începător Stil

Sunt foarte mulţi cititori, care ajung să citească cele mai complexe articole despre stil şi parcă sunt bulversaţi, nu au o direcţie clară şi nu pot face faţă vorbelor răutăcioase atunci când se întâmplă această transformare.

Ce sfaturi aş da unui începător în stil

Am fost în aceaşi barcă  ca şi tine şi ştiu perfect prin ceea ce treci, ca începător în stil, chiar dacă pe moment nu îmi vei da dreptate.

Acest articol este unul inspirat de pe blog-ul lui Florin Roşoga.

Sunt mulţi paşi de realizat, dar dacă eşti dispus să faci efortul vei ajunge la ţintă. Acest lucru este valabil în fiecare domeniu.

Ştiu că îţi este frică să aplici aceste sfaturi, fiind începător în stil , dar dacă nu le testezi pe pielea ta nu ai cum să îţi dai seama ce e bine sau rău pentru tine. Pe mine nu m-a învăţat nimeni şi am mers pe calea cea grea.

1. Să-și rezolve probleme interioare, în special cele pe care le simte ca fiind dureroase

Business Casual Vivo Bigotti
Ce sfaturi aş da unui începător în stil

Mi-am dat seama că aceste probleme vin din interiorul nostru şi trebuie să trecem de acel prag. Adică e nevoie de curaj, acel curaj cu care te arunci în apă chiar dacă nu ştii înota, acel curaj cu care deschizi o conversaţie cu femeia de care eşti atras, acel curaj cu care vorbeşti în public, dar nu ai niciun antrenament în această privinţă, acel curaj când înveţi să spui NU şefului care te exploatează, acel curaj când te decizi să deschizi o afacere.

Dacă ai trecut cel puţin printr-o experienţă similară, nu văd de ce nu ai face la fel şi cu hainele.

Cel mai eficient mod este prin colaborarea cu o persoană avizată în stil. Poate fi un consultant de imagine sau orice persoană care se îmbracă bine. Nu aş pune în aceaşi barcă şi pe cei care sunt vânzători în magazinele de haine pentru că asta nu îi cataloghează drept experţi. Totuşi, sunt şi nişte excepţii. Printr-o pură coincidenţă eram într-un magazin şi o vânzătoare mi-a recomandat blog-ul StilMasculin fără să ştie că de fapt este al meu. Şi am şi câteva cunoştinţe din acest domeniu care dau câteva sfaturi extraordinare pentru avansați, dat și dacă ești începător în stil.

Faptul că persoana care te ajută are o diplomă nu înseamnă nimic în acest caz dacă nu e stăpână pe domeniu.  Urmăreşte munca lui şi îţi vei da seama dacă este potrivit sau nu pentru tine.

Încetează să mai fi ignorat şi pune în aplicare sfaturile pe care le citeşti. De unde ştii că sunt bune sau rele dacă nu cunoşti domeniul?

Sau ai varianta de a porni singur la drum. Explorează şi pune întrebări unde e cazul.

2. Inteligenţa emoţională

Chiar dacă acest termen este foarte des folosit în dezvoltarea personală el se poate aplica foarte bine şi în stil. Te va ajuta să îţi gestionezi emoțiile pentru a nu mai fi controlat de ele. Generează mai multe emoții pozitive și mai puține negative.  În cazul tău nu te mai gândi la ce vor pune cei din jur şi încetează să fi pesimist. Ai greşit nicio problemă, vei îndrepta greşeala. Nu trebuie să îţi tipăreşti în minte fiecare emoţie negativă pe care o generează cei din jurul tău.

Trebuie să înţelegi că multă lume nu înţelege transformarea. Decât să analizeze preferă să fie răutăcioşi. Am trecut prin aceleaşi lucruri timp de 5 ani. Trebuia să ascult de toate lucrurile rele şi sa las blog-ul în pace? Evident nu am făcut-o şi rezultatele vorbesc de la sine. Vei găsi pe internet foarte multe informaţii despre inteligenţa emoţională.

3. Productivitatea și eficiența personală

Trebuie să pui în practică ceea ce citeşti şi să vezi ceea ce ţi se potriveşte. Ai nevoie de foarte multă practică şi feedback din partea celor din jurul tău. Învaţă care este diferenţa dintre părerile sincere şi cele răutăcioase. Am trecut prin asta şi pot distinge diferenţa dintre cele două foarte repede.

Fără muncă, efort și timp nu există evoluție.

Evoluție în stil = informaţie+muncă + efort + răbdare + timp. (schemă adaptată după cea a lui  Florin Roşoga)

4. Citește

Cartea The Parisian Gentleman
Ce sfaturi aş da unui începător în stil

Alte materiale care în completarea celor de mai sus sunt cărțile tipărite Ești ceea ce porți? și Cum să te îmbraci bine cu bani puțini

Aştept într-un comentariu şi părerea ta.

sursa foto

Related Posts

18 thoughts on “Ce sfaturi aş da unui începător în stil

  1. Silviu S spune:

    Excelenet articol Laci, keep up the good work!

  2. Dunca spune:

    Multumesc,chiar aveam nevoie de un asemenea articol.

  3. Atitudine băieţi! Fiţi verticali.
    Spatele drept, capul sus, privirea în faţă deasupra lumii. Şi nu mă refer la aroganţă prin asta. Ci o doză mai mare de încredere în sine.
    Asta aş dori să văd în primul rând de la toţi băieţii şi bărbaţii, pasionaţi de stil sau nu.
    Poţi să porţi sacouri din lână de vigună, dar dacă stai cocoşat, te faci mic, ai pierdut din start.

    Purtaţi-vă hainele cu demnitate! Ăsta este primul sfat pe care l-aş da unui începător în stil.

  4. Catalin )) spune:

    @Razvan Cristea deacord,
    inca un sfat bun ar fi sa testezi cam tot ce citesti pe stilmasculin,
    si sa stii ca fiecare greseala te invata ceva )) Succese !!!!

  5. Alex Kovacs spune:

    Se vede ca ai inceput sa faci partea din comunitatea lui Pera.

    Felicitari.

  6. Laci spune:

    @Silviu, @Dunca Mersi.

    @Razvan Superbe sfaturi. Multumim.

    @Alex Nu as zice ca acest articol asta are o legatura cu comunitatea lui Pera.

  7. Nelu spune:

    Salut Lacy. Am o intrebare, pe care i-as puneo oricui. De ce nu incerci sa abordezi problema stilului cu virful piramidei, intrind treptat in detalii?????????? De ce trebuie sa astepti si tu ca si multi altii sa vada ca un lucru nemaifacut da roade excelente la altii, abia dupa aia sa isi miste si el nitzel fundul si sa incerce? Chiar nu poate nimeni in tara asta sa isi ia ca model si sa incerce, de exemplu, ca si Henri Coanda? El nu a asteptat sa inventeze altii motorul cu reactie. Pur si simplu l-a inventat. Tu de ce sa nu incerci sa incepi cu virful piramidei??? De ce nu le arati oamenilor „luminita de la capatul tunelului” sau de ce nu aprinzi farul de pe tarm????

    1. Laci spune:

      Pentru ca fara o baza nu poti face nimic. Pentru varful piramidei sunt cartii, toate articole de pe acest blog plus multe alte informatii.

  8. Vasy Ucr spune:

    frumos ^_^ chiar placut :D am mai invatzat cv ^_^ :D

  9. Eugen Matei spune:

    Interesante sfaturi :)

  10. M-am abonat la newsletter-ul tau si am incercat sa descarc un pdf la care imi zice ca link-ul e disable…
    Ar fi misto sa il repari :)

  11. M-am abonat la newsletter-ul tau si am incercat sa descarc un pdf la care imi zice ca link-ul e disable…
    Ar fi misto sa il repari :)

  12. Alex Iliescu spune:

    Nu merge, se va rezolva sper.

  13. Laci Nagy spune:

    Functioneaza. L-am verificat.

  14. Laci Nagy spune:

    Functioneaza.

  15. Laci Nagy

    Nu functioneaza!
    Imi scrie asa: "Disabled link
    Access to this link has been disabled. Please ask the owner of the shared link to send a new link to access the file or the folder."

  16. Laci Nagy spune:

    Razvan Cristian Epurica Am verificat din nou si ai dreptate. am transmis problema mai departe celui care se ocupa de partea tehnica si sper sa o rezolve pe azi.

  17. multumesc, mult adevar in ceea ce ai scris….felicitari pentru tot ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *