cămașă și cravată

Nu sunt mulți bărbați care să stăpânească relația dintre cămașă și cravată. Am trecut, în această săptămână, pe la Seroussi și am întrebat personalul din magazin care cămăși li se par bărbaților greu de asortat. Practic mi-au arătat modelele și eu am adăugat cravatele pe care le-am considerat cele mai potrivite. Vreau să demonstrez că nicio asortare nu trebuie să fie complicată.

Care sunt acele asortări complicate din cămașă și cravată

 Cămașă cu dungi și cu buline și cravată paisley

cămașă și cravată
Combinații dintre cămașă și cravată

Cămașa cu buline prinde teren în rândul bărbaților. Probabil anumite persoane ar purtat-o doar în situațiile casual deoarece e prea complicat la prima vedere. Adică de ce te-ai complica să porți o cămașă în dungi și buline? Cel mai simplu răspuns e că hainele “complicate” fac lucrurile mai interesante. De exemplu dacă te descurci să porți cu stil o astfel de cămașă atunci transmiți despre tine că ești o persoană creativă căreia nu îi este frică să încerce lucruri noi.

Când ne referim la relația cămașă-cravată avem două variante simple în acest caz. Fie scoatem punctele roșii în evidență cu o cravată roșie fie punem o cravată în contrast.  Deși avem mai mult de două variante ți le prezint pe cele mai simple. Am ales o cravată cu imprimeu pe care se regăsește atât roșu precum și albastru, dar la fel de bine putea să fie o cravată maro, bleumarin sau roșie. 

Cămașa cu dungi multicolore

cămașă și cravată
Combinații dintre cămașă și cravată

Pentru această cămașă se aplică aceeași teorie de mai sus. Fie scoatem în evidență una dintre dungi fie se pune ceva în contrast. Când avem mai multe dungi colorate încearcă să scoți în evidență cea mai închisă nuanță.  În caz contrar dacă mergi pe cea mai deschisă ea se va “pierde”. Deși porți cravată ea nu va fi vizibilă. În modelul de mai sus avem dungi albe. Sărim peste alb fiindcă o astfel de cravată nu are ce căuta în garderoba masculină. Eu am ales o cravată bleumarin cu imprimeu, dar la fel de bine putea fi una simplă bleumarin, maro sau chiar roșie.

Cămașa în carouri

Camasa in carouri si cravata rosie
camasa carouri si cravata albastra
Combinații dintre cămașă și cravată

La această cămașă merg majoritatea nuanțelor din acest motiv am ales cravatele de mai sus. Când porți cravată cu model peste o cămașă cu imprimeu trebuie să ți cont de scara imprimeurilor. Ea trebuie să fie diferită. Fie porți o nuanță neutră fie porți o culoare. În ambele cazuri se vor crea un contrast. Ți-am prezentat două opțiuni pentru a putea observa acest aspect.

Cămașa bleumarin cu imprimeu paisley

cămașă și cravată
camasa cu imprimeu paisley

Cămașa de mai sus merge doar în momentele casual. Fiind un fan al cravatelor aș purta-o în felul următor și aș pune peste și un sacou. Între cămașă și cravată avem contrast, dar și două imprimeuri de dimensiuni diferite. Cea mai sigură variantă e de a purta o cravată uni, dar în contrast.

Cravată bleumarin cu buline

Camasa bleumarin cu buline cravata mov
Camasa bleumarin cu buline

Și această cămașă o putem considera casual datorită bulinelor, dar din punct de vedere al eleganței este mai aproape de zona formală dacă este pusă bine în evidență. Merge și o cravată maro precum și una bleumarin. Albul pare să împartă în mod egal suprafața de pe cămașă împreună cu bleumarinul. Mai multe sfaturi despre asortarea cravatei la cămasă vei găsi aici.

Care au fost combinațiile preferate de mai sus?

Articolele din fotografii se poti găsi  în magazinele Seroussi din România. 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *