Cum se face pardesiul la comandă

Îmi place felul în care îți poți personaliza o ținută sau chiar o piesă vestimentară. Am testat cum se face un costum la comandă și următorul pas este să încerc pardesiul la comandă. Am apelat la Gina Butiuc pentru această piesă vestimentară, dar și la altele pe care le vei putea vedea în acest an pe blog.

Cum se face pardesiul la comandă

Dacă îți este străin termenul de croitorie la comandă, am sărit peste prima probă în care mi s-au luat măsurătorile. De regulă pentru realizarea unei piese la comandă trebuie să participi la  3-4 sedințe.

Cel mai important detaliu în alegerea pardesiului este materialul fiindcă trebuie să faci față temperaturilor reci de afară. Iarna un trenci este inutil în comparație cu un palton sau pardesiu. Dacă ar fi să facem o comparație în funcție de grosimea materialului, pardesiul se situează între trenci și palton. Materialul subțire îl face să fie purtat peste costum deoarece i se oferă o lejeritate în mișcare la fel cum ai observat și la ținutele care sunt fotografiate la Pitti Uomo pe timpul sezonului rece. Un palton gros peste un sacou ți-ar îngreuna libertatea de mișcare și nu ar fi un lucru tocmai plăcut.

După ce am ales grosimea materialului, următorul pas este culoarea. Momentan am în garderobă paltoane și pardesie de nuanța bleumarin, maro și portocaliu. La atelierul lui Gina am oscilat între bej-camel și cărămiziu. A fost o decizie grea și am ales cărămiziul.

Mi-am dorit ceva diferent la această haină așa că la recomandarea Ginei am ales ceva mai lung decât port de obicei, două rânduri de nasturi, revere late, buzunar la piept și alte detalii pe care le voi trata în articolele următoare.

Pardesiu Gina Butiuc
Cum se face pardesiul la comandă

Am ales lungimea mânecii și am lăsat spațiu în interioul mânecii pentru a putea purta sacoul sub pardesiu. La următoarea ședință, voi alege căptușeala, nasturii și voi face proba cu pardesiul peste sacou.

Nasturi palton
Cum se face pardesiul la comandă

Dacă ți-am strârnit interesul, aruncă o privire și peste cum se face un costum la comandă.

Îți recomand să experimentezi hainele la comandă pentru a vedea o diferență între un produs personalizat și unul de pe raft. Prin StilMasculin ai o reducere de 10% la comenzile pe care le vei face la Gina. Atelier Gina Butiuc face parte din inițiativa susțin brand-urile românești.

Ai încerca să-ți faci pardesiul la comandă?

Orar:
Cluj-Napoca: L, Ma: 12.00-18.00
Oradea: J, V: 12.00-18.00
Mi, S, D: numai cu programare prealabilă, în ambele locații.
Orarul este cu titlu orientativ și poate suferi modificări în funcție de programări.

Programări la:
telefon: +40 744 322 134
e-mail: gina.butiuc@ginabutiuc.ro

Related Posts

2 thoughts on “Cum se face pardesiul la comandă

  1. Aleex spune:

    Cam la ce pret ar iesi pardesiul acesta?

    1. Laci spune:

      Peste 1000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *