Costumul Pe Comandă Masculin

Am ajuns la punctul trei, mai exact la a treia vizită la Gina pentru costumul la comandă. La această întâlnire, viziunea despre cum ar trebui să îmi vină costumul, a prins contur pentru că începe să semene cu realitatea datorită unor detalii finalizate.  Acestă vizită reprezintă stadiul de „maturitate” la care a ajuns costumul pentru că se poate observa cu alți ochi felul  în care se „dezvoltă” haina la comandă.

Costumul pe comandă masculin

Un costum bespoke, adică unul facut la comandă, adică nu made to measure  înseamnă că tu îți poți expune personalitatea în propriile tale haine. Încă de la prima vizită la Gina mi-au fost luate mai multe măsurători decât se iau de regulă la made to measure. În total se fac cam patru vizite pentru că este o adevărată plăcere de a construi împreună cu croitorul costumul tău persoanlizat. Ți se oferă libertatea să îți exprimi liber părerea despre cât de larg sau strâns trebuie îți vină costumul.

Primul element pe care l-am încercat, au fost pantalonii. Pentru a verifica cât de confortabil îmi vin, am făcut câțiva pași și m-am așezat de câteva ori pe scaun.  La această probă pantalonii au necesitat doar de stabilirea lungimii pentru că în rest am fost mulțumit de felul cum stau pe mine.

2
Proba – Costumul pe comandă masculin

Am probat și vesta. În funcție de cât de decoltată am ales-o să fie, vesta va avea patru nasturi. Am optat și pentru buzunarul de la piept pentru vestă deoarece va fi purtată și la alte ținute și astfel am posibilitatea de a o accesoriza cu o batistă de buzunar.

Proba Vesta Costum
Proba vesta – Costumul pe comandă masculin

Partea din spate a vestei s-a făcut din același material ca și cel din față pentru a oferi o versatilitate mai mare. În plus, personal mi-am dorit să încerc  un astfel de model. Precum observi, îi lipsește acel element din spate care are rolul de a adjusta felul în care îți vine pe tine. Partea proastă este că acel element nu adjustează de fiecare dată cum trebuie pentru că apar cute nedorite și vesta poate sta ciudat pe tine.

Vesta Si Pantaloni La Comanda
Vesta si pantaloni – Costumul pe comandă masculin

Chiar dacă crezi că ți-am lasat prea multe indicii despre felul în care l-am personalizat, nu cred le-ai aflat pe toate. Deși am ținut că acest costum să fie „cuminte” fără a avea butoniere cusute în diverse nuanțe sau nasturi colorat, am tratat cu Gina pentru câteva detalii ascunse. Gulerul sacoului are acea pata de culoare care se observă doar atunci când este ridicat, la fel și în cazul reverului.

Revere Sacou Costum
Revere sacou – Costumul pe comandă masculin

M-am uitat de multe ori în oglindă, dar mi-am dat seama că dacă se scurtează mânecile de la sacou cu un centimetru cămășile mele vor fi mai fericite.

Scurtare Maneci Sacou
Scurtare maneci sacou – Costumul pe comandă masculin

Căptușeala încă nu a fost pusă pentru că a trebuit să verificăm dacă sacoul a fost bine croit. Broderia și căptușeala mă face să nu mai dau jos acest sacou niciodată.

Captuseala Sacou
Captuseala sacou

Ce nasturi crezi că mi-am ales?

Nasturi Costum
nasturi costum

La următoarea probă, costumul ar trebui să fie aproape gata.  Prima parte a costumului la comandă și cea de a doua parte a costumului pe comandă.

Pentru cei care vă faceți comanda prin Stil Masculin veți primiți o reducere de 10%.

Atelier:

str. Republicii nr. 71, Oradea, Romania
e-mail:gina.butiuc@ginabutiuc.ro
telefon: +40 744 322 134

Related Posts

9 thoughts on “Costumul pe comandă masculin – partea 3

 1. Mihăiță Pădurariu spune:

  Excelent se așază! Sunt totuși curios la ce preț ajunge un asemenea costum bespoke, iar apoi mi-aș personaliza și eu unul.În orice caz, jos pălăria pentru Gina Butiuc.

  1. Laci Nagy spune:

   Merci. Acest costum care este impreuna cu vesta costa in jur de 1600 de lei.

  2. Mihăiță Pădurariu spune:

   Mi se pare mai mult decât convenabil având în vedere că am avut trista ocazie să dau peste un costum din polyester la un preț mult mai ridicat.Mulțumesc pentru informație.

 2. Andrei D spune:

  Pentru alegerile facute, pentru detalii, pentru tine si costumul tau ,,, Bravo ! Bravo ! Bravo !
  Astept nerabdator un review bine pus la punct cu produsul finit.

 3. Cristian Mari spune:

  Flicitari pentru alegerea facuta,insa sunt de parere ca este un pic cam piperat pretul(1600RON),de acesti bani se pot achizitiona doua costume,unul pentru zi si unul pentru seara ce-i drept din 2 piese nu din 3 cum este al tau.Astept cu nerabdare sa-l vad terminat.

  1. Laci spune:

   Acest costum la comanda la nu se poate compara cu unul ready to wear avand in vedere ca fiecare costum este unic si a fost personalizat pentru mine dupa cerintele mele si conformatia mea.

  2. Adrian V spune:

   Mor cand vad ca va plangeti de 1600lei pentru un bespoke…
   La Bucuresti un made-to-measure in 3 piese porneste de la 2000lei

 4. nobody spune:

  as avea o intrebare pt d-lul Laci: la atelierul d-nei Gina B. se pot confectiona si costume din casmir? sau combinatii casmir-lana?

  1. Laci spune:

   Se poate face si acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *