Costum Din Tweed

În timp ce îmi plănuiam excursia în Florența, Gina mi-a propus să-mi facă un costum. Îmi doream ceva deosebit, masculin și să fie potrivit pentru Pitti Uomo. Având în vedere că evenimentul a avut loc în ianuarie cea mai potrivită alegere din punct de vedere al confortului termic era un costum din tweed.

Astfel, împreună cu Gina am construit costumul din tweed. Nu am să intru foarte mult în detalii tehnice pe care le cunoști în articolele despre cum se face un costum la comandă.

Primul meu costum din tweed

De regulă îmi place să experimentez la fiecare articol pe care îl fac la comandă și doresc ca aceste produse să împrumute puțin și din personalitatea creatorului. Astfel, pentru că nu am nicio pereche de pantaloni cu manșetă și am decis că este momentul pentru așa ceva. Dacă ești scund, îți recomand să nu porți pantaloni cu manșetă fiindcă vei părea mai mic de înălțime. Aceste manşete vin perfect pe un costum greu din tweed. Dacă pantalonii tăi nu au manşetă un croitor se poate ocupa de acest detaliu. Îţi propun ca pantalonii să-ţi vină bine pe picior pentru că o manşetă arată urât pe nişte pantaloni largi.

Primul Meu Costum Din Tweed
Manseta pantaloni

Buzunarele laterale ale pantalonului se închid cu ajutorul unui nasture. Am ales acest detaliu pentru că se potriviște cu aerul ușor sport al tweed-ului. Încearcă să porți sacoul sau pantalonii separat. În plus, am siguranța că buzunarul stă închis de fiecare dată. Dacă te uiți puțin atent la cusătură, vei observa că este o continuitate și parcă imprimeul este neîntrerupt.

Dsc_0718
buzunar pantaloni

Un alt semn al calității este atunci când cel puțin o linie din imprimeul  costumului se continuă aproape perfect pe mânecă.

Dsc_0152
sacou

Mai jos ai câteva fotografii cu costumul din tweed pe care l-a făcut Gina.

Impreuna Cu Lino Primul Meu Costum Din Tweed
Impreuna cu Lino Primul meu costum din tweed
Împreună Cu Nick Wooster Costum Tweed
Împreună cu Nick Wooster Primul meu costum din tweed
Impreuna Cu Luca Rubinacci
Impreuna cu Luca Rubinacci

Îți recomand să urmărești și episoadele costumul la comandă și pardesiul la comandă.

Prin StilMasculin ai o reducere de 10% la comenzile pe care le vei face la Gina. Atelier Gina Butiuc face parte din inițiativa susțin brand-urile românești.

Orar:
Cluj-Napoca: L, Ma: 12.00-18.00
Oradea: J, V: 12.00-18.00
Mi, S, D: numai cu programare prealabilă, în ambele locații.
Orarul este cu titlu orientativ și poate suferi modificări în funcție de programări.

Programări la:
telefon: +40 744 322 134
e-mail: gina.butiuc@ginabutiuc.ro

Related Posts

1 thoughts on “Primul meu costum din tweed

  1. emanuel spune:

    cam la ce pret ar fi un astfel de costum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *