Fb Stil Masculin

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului și nu numai sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central pentru concerte, târguri și activități de toate felurile pentru copii și adulți deopotrivă.

Primul concert al festivalului va fi susținut vineri, 4 iulie, de către Luz Azul, trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia. Le vor urma Teodora Enache și Lars Danielsson, un duet inedit, așteptat intens de jazziști. „Ne bucurăm foarte mult să-i avem anul acesta la Jazz in the Park pe Teodora Enache și Lars Danielsson, nume recunoscute pe scena jazz-ului internațional. În ultimii ani, Teodora le-a pregătit clujenilor surprize la fiecare spectacol. Iar concertul împreună cu incredibilul Lars Danielsson va deveni cu siguranță un punct de referință pentru iubitorii muzicii de calitate”, spune Alin Vaida, directorul festivalului. Prima seară se va încheia cu concertul clujenilor de la Jazzybirds.

Sâmbătă, 5 iulie, seara începe cu tinerii de la Youvenis, câștigătorii competiției „Rock Your Highschool”, urmați de popularii Jazzybit. Headlinerii serii sunt Moonlight Breakfast, pentru care Les Ateliers Nomad vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va îmbogăți reprezentația muzicală.

Duminică, în ultima zi a festivalului, organizatorii au pregătit o serie de concerte speciale: Loungerie II, Mara & Kult Studio Artists. Precum și un inedit proiect acustic realizat de Les Elephants Bizarres. Tot duminică va avea loc și singurul eveniment desfășurat în interior al festivalului. Concertul extraordinar susținut de Melanie Pain, vocea Nouvelle Vague, la Opera Maghiară. În timp ce toate concertele din Parcul Central au acces liber, intrarea la evenimentul de la Opera Maghiară se realizează pe bază de bilet.

Program Jazz In The Park

Pe întreaga perioadă a festivalului, Parcul Central va deveni gazda timpului frumos petrecut împreună cu familia și prietenii. De vineri după prânz și până duminică seara, peste o sută de expozanți vor aștepta vizitatorii la Târgul Jazz in the Park cu cărți bune și obiecte vechi de artă, rochii vaporoase, bijuterii și alte obiecte lucrate de mâini iscusite. Copiii se vor putea delecta cu jocuri de toate felurile în zona dedicată lor. Iar zona de relaxare va aștepta participanții cu hamace și pături, gustări de toate felurile și locuri numai bune pentru citit. Participanții vor putea merge în treasure hunt. Iar sâmbătă vor avea ocazia să asiste la demonstrații de tango și chiar să învețe primii pași ai dansului.

Anul acesta, festivalul se extinde și în Iulius Parc, unde se va desfășura Open Stage Contest, competiție destinată amatorilor. Jazz-iștii amatori care doresc să se afirme se pot înscrie în competiție până în 30 iunie. Iar cei selectați vor cânta în fața publicului pe scena special amenajată în Iulius Parc sâmbătă, 5 iulie, și duminică, 6 iulie. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Mai multe informații despre festival: www.jazzinthepark.ro,

Info de background:

Prima ediție Jazz in the Park s-a desfășurat în perioada 21-23 iunie 2013 în Parcul Central din Cluj-Napoca. Miile de participanți au asistat la concerte instalați confortabil în hamac ori așezați pe iarbă. Au vizitat târgurile vintage, de carte și antichități și nu s-au dat bătuți nici în fața vremii capricioase. Printre artiștii care au concertat se numără Otros Aires, Waldeck, Byron, Maria Răducanu, Big Dimm A’Band, Cobzality, Gabriela Costa și Alex Man, Alex Mușat&White Blues și Anne&band, alături de surprizele Răzvan Suma (violoncel), Bogdan Vaida (pian) și Magda Puskas (folk).

Jazz in the Park este un eveniment organizat de Fapte, companie ce activează în domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a început în 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. A continuat apoi prin dezvoltarea mai multor proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească în acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți.

Câștigă o invitație dublă la concertul Melanie Pain în cadrul festivalului Jazz in the park

Răspunde-mi prin intermediul unui comentariu, la acest articol, la următoarea întrebare:

De ce iti place sa asculti Jazz in parc?

Ai timp să răspunzi la întrebare până în data de 03.07.2014

Cel mai creativ răspuns va primi o invitație dublă la concertul Melanie Pain.

Update

Ioana Cristina Teodorescu  a câștigat invitația dublă la concertul Melanie Pain. Invitația se poate ridica de la Info Pointul din Parcul Central.

Related Posts

9 thoughts on “Jazz in the Park 2014 – muzica bună se întoarce

 1. pentru ca e o muzica care se imbina perfect cu cadrul natural

 2. Parcul inca ofera o imagine de clasic. In timp ce majoritatea prefera sa-si petreaca seara timpul in n alte moduri, o plimbare prin parc iti confera liniste, armonie, ai un cadru care te poate ajuta sa te eliberezi de tensiunea acumulata in timpul zilei. Pentru a te bucura cu adevarat de aceste lucruri, nu poti sa asculti altceva decat un gen muzical care sa-ti amplifice starea de liniste si sa te poti pierde intr-o armonie care sa te scoata din stresul zilnic. In acest caz, Jazz-ul merge perfect, o muzica cu aer de clasic, armonioasa, care sa iti permita sa te detasezi de orice altceva. De asta imi place sa acult Jazz in parc.

 3. Vajas Stefan spune:

  Parcul inca ofera o imagine de clasic. In timp ce majoritatea prefera sa-si petreaca seara timpul in n alte moduri, o plimbare prin parc iti confera liniste, armonie, ai un cadru care te poate ajuta sa te eliberezi de tensiunea acumulata in timpul zilei. Pentru a te bucura cu adevarat de aceste lucruri, nu poti sa asculti altceva decat un gen muzical care sa-ti amplifice starea de liniste si sa te poti pierde intr-o armonie care sa te scoata din stresul zilnic. In acest caz, Jazz-ul merge perfect, o muzica cu aer de clasic, armonioasa, care sa iti permita sa te detasezi de orice altceva. De asta imi place sa acult Jazz in parc.

 4. Vasile Codrea spune:

  Pentru ca imi aduce aminte de alte vremuri , mai bune sau pe care noi le consideram mai bune cind muzica in parca era ceva la ordinea zilei.

 5. Ge Paul spune:

  Pentru simplul fapt ca te relaxeaza :D Gandurile iti zboara automat la lucruri bune , la relaxare . Plus ca este minunat sa poti asculta impreuna cu prietenii , familia si cu o varietate larga de oamenii , cu totii in acelasi loc bucurandu-se de aceeasi muzica buna. Numai gandul imi trezeste sentimente de placere si entuziasm. :D

 6. Unde-i stă mai bine jazz-ului decât în parc? E muzica păsărilor, e muzica frunzelor, a pașilor apropiindu-se prin iarbă și a vântului care se pierde-n păr de fată îndrăgostită. E muzica oamenilor. De tot felul, din tot locul, cu parcul drept numitor comun. E muzica oamenilor care își lasă pantofii la un trunchi de copac și al căror păr dansează cu vântul, în timp ce pleoapele stau închise și urechea ascultă poveștile notelor înșirate pe portativ. E muzica oamenilor care găsesc povestea în orice, care găsesc sensul din spatele cuvintelor, din spatele improvizației, din spatele ochilor închiși ai celorlalți. E muzica noastră, a celor care știm unde ne stă bine, cu ce ne stă bine și cu cine… (ba avem și muzica perfectă pentru asta) și nu ne ferim niciodată să o arătăm :)

 7. Jazz-ul e placut de ascultat oriunde ai fi, doar ca in parc ai parte de o destindere cu mult mai apreciabil@ ;-)

 8. Laura EP spune:

  Listening to Jazz music in the park is like diving in the ocean. You are one with everything around you. You are in water, water is in you. Jazz is a spiritual journey towards your inner self, allowing you to embrace your freedom by being already free in nature.

 9. Patrik Hanko spune:

  Sa vizitezi Clujul si-n acelasi timp sa asculti jazz in parc, cred ca-i combinatia perfecta. Ei bine, asa as vrea sa-mi petrec mini-vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *