Fabio Attanasio

De câteva luni, pe lista mea de preferinţe în materie de stil, alături de Linno Ieluzzi sau Lapo Ellkan, a apărut o nouă persoană. Acesta este Fabio Attanasio, un tânăr Italian, blogger, consultant de imagine şi, nu în ultimul rând, jurnalist independent. Un adevărat gentiluomo. Colaborează cu reviste precum GQ Italia, Fashion Illustrated, Arbiter sau Vedomosti. Alături de pasiunea sa pentru croitorie şi stil, se constată şi o afinitate pentru motociclism, acesta deţinând un Moto Guzzi Omega.

Style Icon- Fabio Attanasio

Fabio2
Fabio Attanasio

Una dintre ocupaţiile sale de bază se referă la publicaţiile de pe renumitul blog “The Bespoke Dudes”. În timpul facultăţii, Fabio Attanasio avea obiceiul de a petrece ore întregi în atelierele de croitorie, alături de maeştrii italieni din toată ţară. Astfel, în anul 2012 s-a hotărât să pună bazele acestui proiect. Scopul principal este acela de a informa şi educa persoanele interesate despre această artă. spre exemplu învăţarea diferenţelor dintre un sacou Milanez, Napolitan sau Florentin sau a modului în care se realizează o pereche de pantofi sau o cămaşă în atelierele specializate. În anul 2014, graţie cunoştinţelor sale în domeniu, a fost invitat pentru a ţine o conferinţă de către Universitatea Bocconi din Milano.

Fabio3

Cea mai succintă caracterizare a sa este făcută chiar de el însuşi, afirmând despre stilul sau că este o “continuă evoluţie a clasicului”. Este un adept al costumelor făcute la comandă, preferând pantalonii cu pense şi manşetă, sacourile croite pe măsură cu unul sau cu două rânduri de nasturi. Nuanţele purtate de el sunt diverse, de la alb la albastru până la verde sau gri. Un alt aspect important pe care îl putem observa este afinitatea sa pentru bretele în detrimentul curelei.

Fabio4

În timpul verii preferă bumbacul sau inul, iar iarna ţesăturile mai groase, precum flanelul. La cămăşile purtate se observă preferinţa sa pentru “Italian collar”,  în detrimental celui clasic. Nu se sfieşte să introducă în ţinutele sale o pată de culoare prin intermediul unei batiste de buzunar (din mătase, bumbac sau lână) sau al brăţărilor. Este un aprig purtător de tassel loafers pe care îi completează în periaodele reci cu o pereche de şosete colorate.

Fabio Attanasio

Concluzie:

Fabio Attanasio reprezintă o întruchipare a eleganţei şi totodată o sursă de inspiraţie pentru fiecare bărbat ce doreşte să-şi îmbogăţească stilul vestimentar, fiind un reprezentat adevărat al stilului italian. Articolele sale prezintă informaţii necesare pentru cei care doresc să înveţe cât mai multe despre industria textilă, de la nivelul unor ateliere cu tradiţie până la marile corporaţii.

Sursa foto aici, aici, aici, aici, aici si aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *