Produse De Îngrijire Online

Dintr-un studiu efectuat de magazinul online TheGroomLab.com pe un eșantion de 386 de persoane (100% bărbați) reies principalele obiceiuri de consum în ceea ce privește produsele de îngrijire pentru bărbați. Peste 70% dintre respondenți aleg să cumpere produsele de igienă personală și îngrijire online, de pe site-uri specializate precum TheGroomLab.com.

Accesibilitatea și confortul oferit de cumpărăturile online sunt atractive pentru bărbații români, însă bugetul alocat lunar de aceștia pentru produse de styling și îngrijire depășește rareori suma de 200 RON. Doar 21% dintre bărbați cumpără lunar astfel de produse în valoare de 200-500 RON și tot atâția se limitează la sub 100 RON pentru produse de îngrijire. Acest lucru se corelează și cu faptul că majoritatea bărbaților comandă astfel de produse mai rar decât 1 dată pe lună. 

73,7% dintre bărbați cumpără produse de îngrijire online

Infographic The Groom Lab
73,7% dintre bărbați cumpără produse de îngrijire online

37% dintre respondenți au apreciat că 1 comandă pe lună este suficientă pentru nevoile lor în ceea ce privește șamponul, gelul de duș, produsele pentru îngrijirea bărbii și aranjarea părului. Bărbații cumpără în mod special produse pentru îngrijirea părului (șampon, balsam) – 81.2%, geluri de duș și deodorant – 79% și parfumuri – 53%. Produsele de nișă, dedicate îngrijirii și aranjării bărbii, spre exemplu, sunt pe ultimul loc în preferințele bărbaților români (38.7%), aceștia dovedindu-se mai curând fanii bărbieritului clasic, adică al aparatelor de ras și lamelor (53.8%).

Românii se uită la preț atunci când cumpără produse de îngrijire, dar și mai important este brandul. 72.6% dintre respondenți spun că marca e cel mai important lucru atunci când caută produse de îngrijire online. Branduri precum Uppercut, Beardbrand sau Baxter of California, disponibile pe TheGroomLab.com au devenit tot mai populare în ultimii ani în rândul bărbaților care caută produse specializate, profesionale.

Cei care vor să ia cele mai bune decizii când vine vorba de îngrijire, în limitele bugetului, apelează la sfatul unui bărbier (14%) și tot atâția consultă un medic dermatolog în privința ingredientelor pe care le aplică pe corp, ten, păr și barbă. Însă majoritatea bărbaților români nu țin cont de sfaturi specializate și aleg ce cred că li se potrivește în momentul achiziției.

Și în privința folosirii produselor de îngrijire, părerile bărbaților români sunt împărțite. 3-4 produse este numărul mediu de astfel de produse pe care le folosesc zilnic 65% dintre respondenți. Produsele de igienă primează aici, cele de styling intrând în uzul zilnic al celor care depășesc 5 produse folosite. Conform studiului realizat de TheGroomLab.com, românii aleg îngrijirea minimalistă sau, dimpotrivă, sunt foarte atenți la detaliile aspectului lor fizic și investesc mai mult timp și bani în menținerea unui anumit look.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *