Care E Diferența Dintre O Cravată Obișnuită Și Una Handmade
Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

Având experiența unor haine făcute la comandă, am început să apreciez mai mult și cravata handmade. Fiindcă sunt un purtător de cravate, am povestit cu Dan de la The Urban Ties despre motivele pentru care  cravatele handmade sunt așa de speciale.

Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

Deși am intrat în contact cu produsele lor, procesul de fabricare îmi era necunoscut. Prin aceste informații, sper că vei ajunge să faci o diferență dintre o cravată de duzină și una handmade.

De ce să alegi cravata HandMade

Prin termenul de handmade, se înțelege: întregul proces care este efectuat manual de către o persoană, și nu de către o mașină într-un proces industrial. Această metodă de lucru poate merge până la furnizorul materialelor, în unele cazuri, cum ar fi mătasea de Macclesfield, unde producătorul imprimă vopseaua pe mătase printr-un proces manual, vechi de peste 100 de ani. Această metodă de vopsire permite obținerea unor culori intense, pline și cu o profunzime aparte.

Cravata Handmade Matase Mac
Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

La The Urban Ties, fiecare material este ales în așa fel încât să ai cravata pe viață.  Din păcate nu pot spune același lucru despre majoritatea cravatelor pe care le-am achiziționat din magazin.

Revenind la cravata, primul pas este tăierea materialului pe bias (la 45 de grade). Croirea pe bias îi oferă elasticitate cravatei deoarece îi permite să revină la forma inițială într-un timp scurt; de asemenea o cravată croită pe bias va avea o „ținută” aparte. Fiecare cravată este croită separat, și The Urban Ties țin la detalii pentru că și un cm în plus sau minus rezultat dintr-o croială simultană a mai multor straturi de material poate afecta structura cravatei.

Prima Zi De Scoala Stil Masculin The Urban Ties Barber City Cluj 1
Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

Pentru căptușeală (partea din spate a cravatei, la cele două vârfuri), se folosește același material ca și pentru restul cravatei, un semn distinctiv al produselor The Urban Ties (proces denumit self-tipping). Acest procedeu ii diferențiază de majoritatea producătorilor, ce aleg pentru căptușeală un material sintetic ieftin, din dorinta de a optimiza cantitatea de mătase folosită. Astfel ai garanția că produsul tău este 100% din fibre naturale.

Captuseala Cravata Handmade
Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

Urmează adăugarea interlining-ului, o țesătura de lână ce conferă cravatei grosime și „caracterul” dorit. Acest detaliu l-am simțit când am făcut primul nod la o cravată handmade The Urban Ties. Interlining-ul este comandat prin intermediul unui furnizor din Italia, iar pentru fiecare cravată se alege textura potrivită care să completeze și să balanseze corect greutatea și rigiditatea materialului din care este confectionată cravata.

Cusătura de pe spatele cravatei este realizată manual, iar la capătul din spate poate fi gasită o mică buclă de ață, surplusul fiind lăsat special pentru a permite aței să se strângă și să se întindă, în funcție de tensiunile aplicate cravatei în timpul purtării. Acest detaliu, pe lângă durabilitatea ce o garantează cravatei, este o dovadă a unui produs handmade de calitate. O dată terminată, cravata trece printr-un minuțios proces de control, nu înainte de a fi foarte ușor călcată. O cravată călcată excesiv își pierde personalitatea, din acest motiv nu este recomandată călcarea ei în nicio circumstanță.

Asortare Camasa Pineberry Cravata The Urban Ties Sacou Atelierul De Stil
Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

Te rog să încerci să faci diferența dintre un produs de duzină care e realizat într-un timp scurt și unul de calitate care necesită o manoperă îndelugată. De exemplu o cravată handmade Drake’s înainte de a fi scoasă la comercializare are 18 puncte de calitate  care trebuie îndeplinite.

The Urban Ties face parte din inițiativa susțin brand-urile românești.

Cum ții se pare diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade?

Related Posts

1 thoughts on “Care e diferența dintre o cravată obișnuită și una handmade

  1. https://www.facebook.com/Vintage.Silk.Ties/ Si aici puteti gasi cravate din matase, cateva sunt hand made, este adevarat ca nu sunt chiar noi dar sunt in stare foarte buna si din cate am dat pana acum nu am avut nici o plangere, ca pret sunt mult mai accesibile si as spune perfecte pentru un tanar care face primii pasi in acest domeniu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *