Florin Dobre - S/S 2015, September 27Th
Sâmbătă, 27 septembrie 2014, de la ora 16:00, FLORIN DOBRE prezintă la București, colecția de modă masculină, Primăvară/Vară 2015 “62.2 Meters”.

Florin Dobre – S/S 2015, September 27th

Spectacolul va avea loc în cadrul Modexpo, la ROMEXPO, în Pavilionul C5.

Prezentată inițial pe 16 Iunie la Londra, colecția “62.2 Meters”aduce acum, strada londoneză în inima României.

Tema în jurul căreia designerul FLORIN DOBRE a desenat întreaga colecție este unitatea românilor. Construită dintr-un singur material cu lungimea de 62.2 metri, colecția întreagă reflectă esența și rezistența unității românești în fața tuturor și a timpului.
Dar acesta mai are o altă semnificație: un singur material arată o singură inima, inima cea mai puternică și ultima redută a rezistenței unei tradiții străvechi de peste 2ooo de ani. De 2ooo de ani păstrăm aceleași idealuri, aceleași valori morale printr-o încăpățânare a răbdării, a acceptării tuturor celor care încearcă să intervină în spațiul nostru primitor al României.

Evenimentul de lansare in Anglia a fost unul cu totul inedit și original, prezentat în 5 locații diferite, pe străzile Londrei. A avut in centrul atenției bărbații boemi, care au lansat și marcat curentul modernismului avantgardist european, acesta regăsindu-se în toată moda masculină actuală.
“Moda pleacă din suflet și ajunge în stradă, dar hainele sunt mai puțin importante atunci când cunoaștem nevoile sufletului” este de părere designerul FLORIN DOBRE.

Prezentarea de la București va fi un spectacol de fusionart, marca FLORIN DOBRE . Scena va fi o stradă decorată in stil londonez, iar spectatorii vor vedea show-ului în timp real, marcând astfel efemeritatea clipei, participarea prin non-participare în materialitatea timpului modern, în goana zilnică după plăceri imediate care golesc, însă, sufletul și spiritul, uneori iremediabil.

FLORIN DOBRE a transpus original toate aceste sentimente în noua sa colecție de Primăvara-Vară 2015. Toate piesele sunt croite dintr-o singură bucată de material concepută special împreuna cu departamentul de creație al fabricii Dorobantu Ploiesti , una dintre cele mai vechi și prestigioase fabrici de materiale textile din Romania. Acesta are o țesătură cu un pattern unic, simbolic, reprezentând o singura strada, folosind culori predominante în portul tradițional românesc ce se nasc unele din altele, ce exprimă diversitatea rasei umane, a sentimentelor, stărilor, emoțiilor, dar și unicitatea noastră ca indivizi liberi.

Tăietura ținutelor păstrează linia colecțiilor care l-au consacrat pe FLORIN DOBRE în Paris și Londra: o reinterpretare modernă a clasicului masculin. Se menține secționarea siluetei pe orizontală, dar fără dihotomia materie-spirit.
Originalitatea în această colecție este exprimarea unică a spiritului, atât în partea superioară a ținutei – a sacoului, cât și cea inferioară – a pantalonului. Complementaritatea trăirii simultane a două stări – seriozitate și joc este dată de croiala clasică a sacoului combinată cu cea fantezistă a cămășii, în care iși fac locjucăuș,pantalonii până la genunchi.
Ținutele sunt întregite de sandale și accesorii, create special de FLORIN DOBRE împreună cu diferiți artiști români, pentru această colecție.

Parteneri: Jägermeister / Romexpo / Wallethouse Romania / Dorobantul Ploiesti / Media Cars London / Atelier Paris Make-Up Bucuresti / Beauty Concept / Marius Neagu / Vali Barbulescu / Cufarul cu Vechituri / Hess Autoconcept | Auto Refinish /

Related Posts

1 thoughts on “Florin Dobre – S/S 2015, September 27th

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *