Cum te îmbraci când îți cauți un loc de muncă?
Am avut plăcerea de a participa la un târg de locuri de muncă care a avut loc în Cluj Napoca. Din păcate, rezultatul a fost dezastruos la capitolul vestimentație. Nu-mi pot explica de ce este această lipsă de interes pe care o au bărbații în materie de haine. La târg, ai avut șansa de a te întâlni cu departamentul de la resurse umane al potențialilor angajatori și ai dat-o în bară cu aceea prima impresie pe care se pune accent.
Cum să nu te îmbraci când îți cauți loc de muncă
Probabil te gândești că nu este important felul în care te îmbraci ci felul în care îți prezinți cunoștințele. Te anunț că în majoritatea locurilor de muncă imaginea pe care o proiectezi este importantă pentru că indirect reprezinți firma unde ești angajat.
Ce am întâlnit la târg, a fost încălțămintea folosită la activitățile sportive, cămașă scoasă pe afară, pantaloni scurți, cravată lată la cămașă cu mânecă scurtă, frizură și barbă neîngrijită, jeanși tăiați, pantaloni cu turul lăsat, sacou alb, trening,etc.
Problema este că, nu mai trăim în epoca de piatră și avem acces la cat mai multă informație din cât mai multe locuri pe toate canalele posibile. Tot de ceea ce ai nevoie este de un minim de cunoștințe pentru o ținută cu bun gust.
Acest articol nu are nicio legătură cu studenții sau șomerii care au fost în căutarea un loc de muncă, este vorba de bunul simț. Cred că fiecare are în garderobă o pereche decentă de pantofi, pantaloni și o cămașă.
Dacă ești în această situație, fii te rog puțin mai atent la felul în care te îmbraci pentru că fiecare detaliu contează și nu ai nevoie de bani mulți ca să te îmbraci bine. Cunosc multe persoane care își cumpără haine doar în perioada reducerilor sau de la second hand și cu minumul de cunoștințe, fac o treabă extraordinară. Stai liniștit că nimeni nu s-a născut învățat și aproape totul se poate învăța dacă dorești.
Îți recomand ca articolul să-l iei ca și o glumă și să tragi concluziile care ți se par cele mai bune.
Cum te îmbraci când îți cauți un loc de muncă?
sursa foto: https://www.redstarresume.com/
Articolul nu ar trebui luat in gluma ci serios.La interviu ar trebui sa afisam cea mai buna si decenta imagine a noastra,sa ne reflecte personalitatea dar sa nu o arunce in ochii angajatorului.
Din pacate asa e, aproape toti merg imbracati gresit la un interviu de angajare.
Insa nici angajatorii sau ma rog, reprezentantii lor, nu sunt mai prejos. La cate interviuri am fost, unu’ nu era imbracat cum trebuie.
Foarte adevarat nu poti sa emiti pretenti de la alti atata timp cat tu nu le respecti….:(((
Depinde de job… FOARTE MULT!
Eu pe postul pe care lucrez, daca m-as fi prezentat „la 4 ace” nu cred ca m-ar fi angajat.
:D
„Lipsa de interes” sau „dezinteres”. Niciodata „lipsa de dezinteres”. Salut!
salut respect pentru cea ce faci si ajuti oamenii, sa stii ca mi-au fost de folos articolele tale m-am inspirat mult si am inceput sa-mi schimb treptat garderoba si sa stii ca la second daca esti atent gasesti multe chestii de calitate la pret bun asa ca ai dreptate nu trebuie sa cheltui o gramada de bani pe haine de firma
din pacate multa lume nu isi permite sa se imbrace. asta ca sa nu mai vorbim de tendinte
Am fost si eu pe la targul de joburi si dezastru total la capitolul vestimentatie. Eu am reusit sa fug de la munca cu un coleg. Eram amandoi la costum si am fost tratati ca atare de toti angajatorii.