The Urban Ties

Într-o piață în care produsele scumpe, de proastă calitate, fake-urile și prostul gust este în floare, crește cu pași mici, dar siguri, The Urban Ties este o pată de culoare în domeniul accesorilor masculine.

Am o colecție de peste 30 de cravate, dar parcă nici una nu se apropie de calitatea accesorilor de la The Urban Ties care vin ca o pată de culoare și nebunie în piața de retail românească și de ce nu, să reinventeze clasica cravată. Acest lucru mă face să-mi adun colecția într-o cutie, să o îngrop, să uit de ea și să le port doar pe cele handmade. Cravatele lor sunt perfecte pentru a putea fi folosite ca o extindere a personalității tale deoarece am avut ocazia să testez câteva modele.

Cravate handmade The Urban Ties
Cravate handmade The Urban Ties

O caracteristică specială a produselor este căptușeala pentru că se folosește același material ca și pentru restul cravatei. Pentru întăritură se folosește un interlining de lână. În plus, poți să îți alegi lățimea de 7 sau 8 cm. Voi oferi mai multe detalii tehnice în articole viitoare.

Povestea The Urban Ties

Pe Dan și Paul, oamenii din spatele The Urban Ties i-am cunoscut în Centrul Vechi din București în timp ce degustam câteva beri. După ce am ajuns să-i cunosc mai bine, am tras concluzia că avem aceleași principii. Ne place să punem pasiune în tot ceea ce facem și să venim cu lucruri noi și inovative. Tiparul corespunzător pentru cravată, nu s-a născut de pe o zi pe alta, au fost încercări multe, dar cu folos. Astfel, îi asociez cu un Thomas Edison modern care a descoperit sute de metode cum nu se face o cravată. Până au găsit tiparul perfect.

Paul si Dan
Paul si Dan

Pe lângă pasiunea cu care povestesc fiecare detaliu despre o cravată, Dan și Paul au avut curajul să experimenteze și să vină cu o gamă mare și exclusivă de materiale, texturi și imprimeuri pentru a fi satisfăcută aproape orice cerință. Materialele pe care le folosesc sunt: mătase și lână de Macclesfield,  lână Ermenegildo Zegna, mătase de Como, Matka, Dupioni și Shantung, bumbac Seersucker și in. Aceste materiale îți oferă posibilitatea să îți alegi cravata în funcție de sezon. Mătasea e potrivită pentru orice sezon, inul, bumbacul și bumbacul Seersucker pentru primăvară/vară iar lână pentru toamnă/iarnă. Dacă cauți cravate cu Popey le găsești la raioanele pentru copii deoarece un bărbat adevărat nu v-a purta așa ceva niciodată.

Port Cravata The Urban Ties
Port Cravata The Urban Ties

De multe ori suntem puși în situația să facem și să alegem lucrurile care nu ne plac. The Urban Ties și-a propus să lanseze pe piață lucrurile care le plac lor și astfel au refuzat să facă papioane, un detaliu la care am fost de acord cu ei.

În momentul de față pe site poți găsi 36 de cravate, 19 batiste și alte produse. Ceea ce face să fie o varietate mare având în vedere gama de clienți diversificați și colaborările pe care le au cu diverse magazine sau ateliere care doresc nuanțe sobre sau colorate. De regulă, într-un magazin online sau unul fizic poți găsi un număr mai mic de cravate, din poliester și de o calitate îndoielnică. Problema constă că o parte dintre comercianți nu știu ce vând. Consider că niciodată nu poți compara o piesă vestimentară făcută în fabrică cu una handmade.

Cravate și batiste de buzunar The Urban Ties
Cravate și batiste de buzunar The Urban Ties

Am avut ocazia să cunosc o persoană care face cravate handmade cu o prezentare extraordinară, dar produsul avea câteva minusuri. Imaginează-ți vârful cravatei asimetric. Mă gândeam de ce ar fi cineva dispus să cumpere un produs cu defect. Produsele de pe The Urban Ties sunt handmade, executate integral la un atelier din București.

Ca proiecte de viitor, The Urban Ties vor oferi cu cravata din șapte împături (seven fold), ace pentru butonierele de la reverul sacoului și fulare, dar instinctul îmi spune că nu se vor opri aici.

The Urban Ties face parte din inițiativa susțin brand-urile românești.

Produsele lor au apărut în GQ și despre ei au mai scris Alexandru Remus și Modă Masculină.

Related Posts

3 thoughts on “The Urban Ties – cravate handmade pentru stilul tău personal

  1. Cristi spune:

    Absolut fiecare accesoriu de pe site-ul respectiv este superb!

  2. Atelier+Camasi spune:

    Realizez camasi lux la 150 ron in cutie individuala….ptr ca am atelierul meu si nu intermediez munca nimanui.

  3. Ovidiu spune:

    Un mod de contact, Atelier+Camasi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.