Un Accesoriu Special Pentru Șoferi

Dacă deja s-au abordat diferite tematici dedicate șoferilor auto, despre încălțăminte, haine lejere pentru condus sau personalizarea mașinii în concordanță cu stilul de viață, un aspect a rămas încă nedezbătut. Există un accesoriu dedicat șoferilor auto, care nu doar poate completa ținutele prin adăugarea unui indiciu al hobby-ului condusului de mașini, dar este și util acestora. Astăzi, se vor prezenta mănușile pentru condus, mai exact materialele din care pot fi confecționate și unele detalii semnificative.

Un accesoriu special pentru șoferi

De unde a apărut necesitatea mănușilor pentru condus

Acestea au fost purtate inițial de persoanele care conduceau mașini de cursă, practicând acest sport ca și o carieră. Mai apoi, cei care erau doar pasionați de cursele de mașini le-au adoptat pentru a se simți la același nivel. Nu a durat însă mult până când și oamenii de rând, dar oameni pasionați de condus au realizat beneficiile purtării acestor mănuși.

Design-ul lor și la ce ajută

Există cel puțin trei funcții ale acestui tip de mănuși: controlul sporit al volanului, „simțul drumului” și protecția pe care le oferă. Deși acestea încă par desprinse doar pentru șoferii de Formula 1, deseori se întâmplă ca și un bărbat obișnuit să fie nevoit să conducă mult și astfel să aibă nevoia de simț al controlului total asupra mașinii.

Design-ul mănușilor vine ca un sprijin pentru funcțiile acestora. Cele calitative sunt confecționate din piele subțire, moale, fără cusături în interior, deseori cu găuri pentru articulații. Toate aceste detalii oferă flexibilitate, avantaje tactile asupra volanului și împiedică acumularea transpirației în palme. Ceea ce rezultă este o experiență deosebită a condusului, una în care simți atât drumul, cât și mașina că le poți controla mult mai bine.

Stilurile în care acestea pot fi găsite sunt multiple. Există mănuși de diferite culori, texturi. Apoi, există și cele care îți lasă degetele descoperite. Acestea ar trebui totuși lăsate la o parte, deoarece nu ajută complet la sporirea simțului tactil amintit anterior. În rest, cel mai important de reținut este ca materialul să fie din piele moale, calitativă.

Includerea în ținute de zi cu zi

Deși vara nu este cel mai potrivit sezon pentru a le purta, mănușile vor fi perfecte pentru celelalte anotimpuri care se apropie. Acestea vor purtea fi asortate la culoare cu restul nuanțelor din ținute și păstrate în buzunarele sacourilor, la vedere. Astfel, și cei din jur vor putea observa atenția pentru experiența condusului, dar și a detaliilor și a hobby-ului în sine. Galeria foto care urmează aduce clarificări în acest sens:

Așadar, de ținut minte este să se achiziționeze mănușile de calitate, pentru a avea parte de toate avantajele amintite mai sus și a avea îndrăzneala de a le arăta și celorlalți că mănușile pentru condus pot deveni accesorii în sine.

Tu ai deja o asemenea pereche? Care sunt beneficiile pe care le-ai observat? Dacă nu ai, ți-ar plăcea să îți achiziționezi?

sursa foto

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *