Pantalonii Scurți La Sacou

Te gândeşti să fii elegant şi casual în aceeaşi ţinută? Ce ai zice să încerci pantalonii scurți la sacou? Probabil te gândeşti la un costum de vară, tricou polo şi o pereche de pantofi lejeri. Să presupunem că păstrăm sacoul, tricoul polo, cămaşa, pantofii lejeri, dar renunţăm la pantalonii de costum şi îi înlocuim cu o pereche de pantaloni scurţi.

M-am gândit la acestă soluţie ca o alternativă a ţinutei office. Această soluţie nu e forţată, pentru că pantalonii scurţi devin în mod natural un element important pe timp de vară pentru cei care se îmbracă bine. Totuşi, nu recomand această ţinută pentru birou. În domeniul bussines nu te va lua nimeni în serios, dar e perfectă pentru o ieşire în oraş sau pentru o plimbare în nopţile călduroase.

Cum să porți pantalonii scurți la sacou

“Ţinuta formală are o influenţă puternică pe catwalk-uri şi prinde teren şi pe stradă. Mulţi bărbaţi folosesc costumul ca pe un element inseparabil şi dacă modifici ceva în el, atunci schimbi un lucru sacru. Asortarea cu pantalonii scurţi, reprezintă o problemă pe care o au majoritatea deoarece se va dubla nivelul de dificultate” explică Marcus Rigg, designerul de ţinute formale pentru firma Topman.

Bărbaţii au început să poarte cu mândrie diverse ţinute. În ceea ce priveşte pantalonul scurt, acesta a fost acceptat mai ales după expunerea în dezbateri intens mediatizate.

La săptămânile modei din New York şi Londra au apărut pe podium mulţi manechini cu pantalonii scurţi şi sacou. Pantalonii scurţi la costum reprezintă o inovaţie deoarece anterior nu au fost croiţi pentru a se integra atât de bine într-o astfel de ţinută. Chiar şi Giorgio Armani a fost văzut purtând pantaloni scurţi la sacou la una dintre prezentări la care el a relatat că a fost foarte cald şi această ţinută a mers perfect.

Croitorii profesionişti îţi vor spune următoarea regulă: doar atunci când sacoul şi pantalonii se fac din acelaşi material, acesta se poate numi costum. Faptul că ştii această regulă nu te împiedică să o poţi încălca, devenind un rebel în stil prin înlocuirea pantalonilor de la costum cu o pereche de pantaloni scurţi.

Chiar dacă această ţinută este îndrăzneaţă, trebuie să ai grijă şi la ce culori porţi şi cum le asortezi. Despre aceste două subiecte am discutat mai pe larg aici:cum să-ţi alegi ţinuta în funcţie de ten, păr şi ochi
şi cum să-ţi asortezi ţinuta după culoare.

Pe lângă aceste aspecte, înlocuieşte sacoul cu un blazer şi ia în picioare o pereche de loafers, boat shoes (pantofi de iaft) sau mocasini.

Croiala pantalonilor scurţi eleganţi purtaţi la costum fac ca o ţinută elegantă să devină mai relaxantă şi una relaxantă să devină mai elegantă. Asta înseamnă că la aceşti pantaloni poţi purta un sacou de costum înlocuind cămaşa cu un hanorac sau un blazer cu un tricou polo.

Pentru a avea o ţinută asortată contează felul în care îţi alegi sacoul şi pantalonii scurţi.Perechea de pantaloni scurţi trebuie să-ţi vină bine pe picior şi să nu depăşească genunchiul. Sacoul trebuie să fie unul scurt, cu o singură fentă şi croială slim. Materialul recomandat este bumbacul, dar şi alte materiale care respiră.

Această ţinută este una puternică care necesită din partea ta multă încrede şi îţi recomand o coloristică simplă, fără culori puternice. Experimentează şi poartă această ţinută în felul tău şi nu trebuie să-ţi faci griji pentru autenticitatea sa.

Chiar dacă unii designeri o prezintă ca o ţinută bussines, mie mi se pare absurdă în acest sens, deoarece mi se pare că tinde înspre casual. Nu cred că aş vedea pe cineva în stare să poarte pantofi negri, şosete până la genunchi, curea, cravată, cămaşa elegantă, pantaloni scurţi făcuţi din acelaşi material cu jacheta şi sacoul de costum. Schimbă această ţinută în felul următor: alege un sacou deschis la culoare, un tricou polo sau o cămaşă cu câţiva nasturi descheiaţi, pantaloni scurţi până la genunchi şi o pereche de loafers cu şosete joase care nu se văd. Cu acestă ţinută vei fi bine îmbrăcat fără note formale.

O altă combinatia simplă ar fi: sacou kaki şi pantaloni scurţi albi sau un blazer bleumarin şi pantaloni scurţi gri.
Poţi menţine o ţinută care să pară formală prin purtarea unei cămăşi în locul tricoului. Cămaşa nu trebuie să fie perfect călcată. De fapt, aerul casual al blazerului şi al pantalonilor scurţi cere o cămaşă uşor şifonată. Oricât de casual ar fi această ţinută nu-ţi recomand să porţi şlapi.

Având în vedere considerentele conturate, ai purta un sacou şi o pereche de pantaloni scurţi împreună? Aş vrea să aflu şi părea ta.

Ai purta pantaloni scurți la sacou?

Related Posts

19 thoughts on “Inovaţia ţinutei de primavară-vară : pantalonii scurți la sacou

  1. Registred spune:

    Asta nu e moda, asta nu e stil, asta e bataie de joc.
    E una din cele mai proaste tinute pe care le-am vazut pana acum.

  2. Seremi spune:

    As vedea un Sacoas BleuMarin cu pants Albi (cu dunga si manseta) scurti , o curea impletita bleumarin piele, si in picioare niste gen Gregorio Rizo , cum es poarte pe ambarcatiuni , yacht etc..

    POATE si o palarie sa se potriveasca .

    Indrazneata miscarea ….

    Mihai Serester

  3. Laci spune:

    Registred intr-un fel sunt de acord cu tine. Depinde din ce prisma vezi o bataie de joc. Daca porti bermude si un tricou cu desene animate si slapi e o bataie de joc. Daca in occident se poarta asa de mult, cat crezi ca va dura pana se va purta si la noi?. Eu de exemplu am purtat o asemenea tinuta vara trecuta si nu am avut nici o problema. De ce trebuie sa fim asa de fixisti de fiecare data ca nu cumva sa incalcam vreo regula? De ce sa nu fi unic prin felul in care te imbraci si astfel eviti sa devi o alta copie de pe strada. Te invit sa intri pe blogul fotografului de street fashion Scott Schuman http://www.thesartorialist.blogspot.com sa vezi cat isi bate el joc de stil si moda. Dar cu bataie lui de joc e o sursa de inspiratire pentru multi oameni. Crede-ma ca pot sa scriu articole copiate din toate partile, dar mi se par prea banale, vreau ca lumea sa experimenteze sa incerce si altceva. Si pe langa Scott Schuman este o tinuta care a aparut de multe ori pe siteul GQ.com sa inteleg ca si ei isi bat joc de stil si de moda? Acestea fiind spuse, ce inseamna moda si stilul pentru tine?

  4. Laci spune:

    @ Seremi intr-adevar e o miscare indrazneata. Foarte buna acesta combinatie pe care ai descris-o.

  5. Iz Andrew spune:

    Desi înteleg foarte bine stilul avangardist nu prea imi place combinatia…sau mai bine zis nu as purta asa ceva prin Romania.
    Må vad purtînd asa ceva prin Franta =sacou cu mîneci suflecate+pantaloni scrurti+loafers+wayfarer.

    Trendul e aparut de 1-2 ani ,prima datå am vazut asa ceva la Dior. Cam toti pantalonii din prezentarile pe care le-am vazut erau foarte scurti ,dar cei din imagine sînt ok.

  6. singurel spune:

    Personal nu o consider o bataie de joc . Chiar daca mie nu imi place aceasta combinatie si deocamdata nu as incerca asa ceva ( poate in viitor ) , asta nu inseamna ca e o bataie de joc. Sunt barbati la care chiar le sta bine cu aceasta combinatie si ii defineste . Fiecare cu stilul lui

  7. Seremi spune:

    Vrem mai multe pozeee :)))

    Cu exemple asa , am iesit astazi pe strada asa , prin Madrid se uita lumea la mine foarte ciudat !

    Am mers pe BleuMarin si ALB

  8. Laci spune:

    @seremi voi mai pune niste poze

  9. Seremi spune:

    Stai ca se incalzeste iar, si am sa iar dinou. Sa vezi priviri ce voi avea dupa mine inca odata, dinou si iar :)))

  10. Laci spune:

    @ Seremi poate imi trimiti niste fotografii pentru urmatorul articol cu tine.

  11. Seremi spune:

    Pai am sa fac da , dar asa cu sacou si pantaloni scurti !

  12. Teodor spune:

    Mie unul mi se pare o ținută business potrivită, dat fiind temperaturile de afară. Dar, pantalonii trebuie să vină bine pe corp la fel ca la pantalonii lungi și să nu conțină buzunare sau fermoare. Plus că poți să le pui o curea business.
    Poate dacă ar fi pantaloni scurți kaki…
    Dacă nu, atunci măcar pantalonii albi.
    Luați-o cum vreți, dar de exemplu femeile pot purta rochii la sevici.

  13. Teodor spune:

    Acum depinde și ce înțelegeți prin business. Că poți să ai un serviciu care se desfășoară în aer liber, și astfel combinația merge perfect.

  14. Laci spune:

    @ Teodor Buna explicatie. De acord cu tine.

  15. Laci spune:

    Aici mai aveti cateva fotografii cu aceasta combinatie https://www.stilmasculin.ro/Tinute-cu-pantaloni-scurti-si-sacou

  16. Sorin spune:

    Tu zici ca nu merg slapii la aceasta tinuta, dar o pereche de slapi din piele, la tinuta aceasta cu pantaloni scurti eleganti, dar fara sacou, ar merge?

  17. Laci spune:

    @Sorin Slapi sunt pentru strand si de stat in casa cu ei.

  18. Lucian spune:

    Foarte tare!

    In sfârșit si la noi, dar greu de digerat de multi care „urla BAZARUL pe ei” ! Felicitări Laci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *