Florin Dobre Primăvară Vară

Datorită iniţiativei unui cititor de al meu, mi s-a atras atenţia asupra festivalului de modă Pasarela. Cititorul a câştigat o invitaţie din partea mea pentru a putea fi prezent prezentarea colecției Florin Dobre primăvară – vară 2012 din Silver Church. Din păcate distanţa este destul de mare din Cluj şi Bucureşti, şi am oferit invitaţia fotografului Valentin Niculescu.

Pentru cei care nu aţi auzit de Florin Dobre, acesta a fost surprins acum o săptămână la secţiunea de street style.

Trebuie să recunosc, că am fost plăcut impresionat de creaţiile lui Florin Dobre de sâmbătă seara.

Mă bucur de fiecare dată când descopăr un designer creativ şi original exprimându-şi propriile idei  fără a avea inhibiţii şi reţineri. Ţin să menţionez că ţinutele apărute la acest eveniment în proporţie de 70% mi-au plăcut foarte mult.

Sacoul de culoare bordo fiind şi din catifea, te duce cu gândul la  familiile aristocrate.

Florin Dobre primăvară-vară 2012

Img 9237
tinuta 1

O ţinută mai extravagantă pentru bărbaţii îndrăzneţi. Deşi nu conţine culoare, este cu stil şi personalitatea care transmite ceva. Nu oricine are curajul să poarte acel plic precum şi acea curea împletită adaptată la sacou. Ca să fie într-un balans, îşi face prezenta accesoriul de pe gulerul cămăşii.

Img 9242
Tinuta 2

Acestă ţinută este uşor lejeră, dar consider că nu poate fi purtata ziua din cauza luciul de pe sacou ceea ce te duce cu gândul la petreceri şi evenimente.

Img 9246
Tinuta 3

Aici este vorba de o ţinută mai primăveratică care forţează uşor venirea verii prin purtarea a pantalonilor albi rulaţi şi a sandalelor.

Img 9247
Tinuta 4

Atât ţinuta cât şi imprimeul sunt foarte îndrăzneţe prin nuanţele de plămâniu şi gri precum şi croiala care este uşor feminizată.

Florin Dobre Primăvară Vară
Tinuta 5

Această ţinută este una cu tentă rock care iese în evidenţă prin pantofii roşii din velur sau piele întoarsă (nu-mi dau seama exact) .

Florin Dobre Primăvară Vară
Tinuta 6

Această ţinută este clar, pentru un eveniment. Deşi este  de o nuanţă comună, este departe de stilul clasic. Lanţul mă duce cu gândul la o ţinută cu influenţe rock. Sacoul deşi este la un rând de nasturi, acesta are sistemul de închidere ca cel la două rânduri de nasturi.

Florin Dobre - Primăvară-Vară 2012
Tinuta 7

Presupun că sacoul din catifea are pata de culoare sub forma unei batiste de buzunar sau este ceva cusut de rever. Pantofii albaştrii din piele întoarsă asortându-se la una din nuanţele „batistei”.

Florin Dobre - Primăvară-Vară 2012
Tinuta 8

Crec că la această ţinută, tot farmecul îl au pletele care sunt prinse cu ajutorul unui curele elastice (presupun). Care din nou deţine pata de culoare. Nuanţa părului asortându-se perfect la cea a pantofilor.

Florin Dobre - Primăvară-Vară 2012
Tinuta 9

Farmecul acestei ţinutei este asortarea perfectă între pantalonii gri şi nuanţa gulerului din interior precum şi haina maro cu pantofii.

Florin Dobre - Primăvară-Vară 2012
Tinuta 10

Eu aş fi asortat cureaua la încălţămintea ca fiind cu nuanţe de argintiu. Griul cu auriul sunt în contrast fiind nuanţe calde şi reci. Cred că argintiul ar fi mers mult mai bine şi cu geanta care deţine nişte metale argintii ca şi design sau roşu dacă tot este vorba de contrast.

Florin Dobre - Primăvară-Vară 2012
tinuta 11

Asortarea încălţămintei la curea merge foarte bine din punct de vedere al nuanţei. În plus, mi-a mai plăcut şi imprimeul cămăşii chiar dacă este cu mânecă scurtă.

Img 9264
Tinuta 12

Aici găsim trei nuanţe care se îmbină foarte bine între ele. Ghetele sunt deosebite prin aerul lor rebel şi care le pune în evidenţă nuanţa căptuşelii.

Img 9265
Tinuta 13

Sacoul este piesa de rezistenţă fără de care ţinuta nu ar avea viaţă.

Img 9266
Tinuta 14

O bluză fără mâneci cu tentă adolescentină care ajută ţinuta prin materialul perforat dându-i parcă încă o nuanţă în plus.

Img 9272
Tinuta 15
Img 9276
alte tinute
Img 9278
Alte tinute

Cred ca toate aceaste ţinute sunt potrivite evenimentelor petrecerile, dar nu şi de zi. Florin Dobre a avut o doză de creativitate exprimând-o prin aceste ţinute.

Mulţumiri lui F64 care l-a ajutat pe Vali cu un blitz extern.

Cum ți s-a părut colecția lui Florin Dobre primăvară-vară 2012 ?

Related Posts

12 thoughts on “Florin Dobre primăvară-vară 2012

 1. kata spune:

  Fiind o colectie de primavara-vara ma asteptam la culori mai tipatoare.

  Unele tinute de aici nu sunt pentru toata lumea,dar am impresia ca sunt mai purtabile fata de cele create de marile branduri si expuse la saptamana modei la Milano.

 2. bendfella spune:

  prezentarile de moda mi s-au parut intotdeauna weirdo..n-as purta prea multe elemente din prezentarea asta..si nu sunt un tip chiar conventional dpdv vestimentar, dar multe din tinutele astea mi se par incadrate in categoria „trying too much”.

 3. Mihai spune:

  nu am vazut nicio tinuta care sa imi placa…poate doar cateva articolei ici si colo dar atat.

 4. Laci spune:

  @ Kata Sincer si eu m-am asteptat sa fie nuante mai deschise, dar fiecare designer are o viziune proprie.

  @ Bendfella Denumirea de Fashion Show, inseamna un spectacol unde designerii isi exprima in mod liber, creativitatea lor.

  Ce ai vazut aici nu intra in categoria “trying too much” pentru ca acest termen se poate intepreta in mai multe feluri.

  Sunt persoane carora le sta bine cu nuante colorate sau cu multe accesorii si la altele nu.

  Mai este cazul cand unii poarta ceva care nu le este adecvat personalitatii lor.

  Si aici intervine termenul tau.

  @ Mihai Precum am explicat mai sus, este un spectacol de moda.

  Unele tinute sunt in asa fel construite pentru a scoate in evidenta acele articole care-ti plac.

 5. nick spune:

  Pai rolul acestor prezentari de moda este tocmai acela de a soca,nu de a-ti da idei sa te imbraci.Aceste tinute nu sunt potrivite nici macar la evenimente obisnuite,poate doar la cele mai excentrice,cu atat mai putin de purtat ziua.De fapt nici nu sunt atat de ciudate aceste tinute,comparativ cu alte prezentari de moda ce am vazut la marile branduri.Colectia de vara Versace sau Calvin Klein parca a fost ciudata rau,nici macar nu s-a pus accent pe aspectul modelelor,pana si frizurile le erau facute intentionat ca sa para mai redusi mintal parca :))

 6. Valinick spune:

  :)..pana la urma ce rol au aceste prezentari de moda?

 7. Dan spune:

  Sincer nu imi plac. e doar parerea mea .

 8. Angelo S. spune:

  Mie nici nu mi se pare a fi un show ciudat sau extravagant, sunt doar câteva ideei simple accentuate prin diferite materialităţi sau volume. Uitaţi-vă la Mugler, Damir Doma sau Boris Bidjan Saberi şi comparaţi cu Florin Dobre.

 9. FLO spune:

  unde pot afla o pereche de pantofi albastri ca in tinuta 8?:D

 10. noizy spune:

  prea incarcate tinutele , tinuta 8 si tinuta 14 is cele mai ok , restu .. prea multa imaginatie

 11. daniel_b spune:

  Doar tinutele 6 si 8(daca ar fi fost o batista in doua culori mi-ar fi placut si mai mult) mi s-au parut ok. Cat despre tinuta 9…cred ca barbatul respectiv a fost primul si singurul care si-a prins vreodata pletele de mijloc cu o curea elastica tricolorora.

 12. Laci spune:

  @Daniel_B Sunt de acord cu tine la faza cu parul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *